Vijverplanten

Strobloem: Zaaien en verzorgen van de jaarlijkse zomerbloem

Pin
Send
Share
Send


Strobloemen zien er niet alleen geweldig uit in de tuin, maar ook in droge boeketten. Dus hier alles voor het zaaien en verzorgen van strobloemen.

Strobloemen hebben sterke kleuren

Een paar jaar geleden was de strobloem, bloeiend in talloze kleuren, thuis in veel van onze tuinen, maar is helaas in het recente verleden steeds meer vergeten. Dit ondanks het feit dat het in de late zomer uitstekend kan worden gesneden en gedroogd en daarna vaak zijn plaats kan vinden in een droogarrangement.

De strobloem is ook een van de onderhoudsvriendelijke planten in de tuin, maar moet elk jaar opnieuw worden gezaaid, voor zover de individuele vaste planten niet zonder vorst kunnen worden overwinterd. Op een geschikt punt kan de strobloem ook zorgen voor onafhankelijk opnieuw zaaien in de herfst door het zaad uit te werpen. Anders hier eens beschreven hoe je de strobloem zelf kunt zaaien.

De jaarlijkse zomerbloem zaaien

Strobloemen zijn verkrijgbaar in een kleurrijk mengsel met roze, rode, oranje, witte en gele bloemen, soms zelfs gecombineerd in verschillende kleuren. Welke kleur je ook kiest, je kunt de strobloemen al in april naar je vensterbank brengen of ze vanaf mei (direct na de ijsheiligen) direct in het veld zaaien. In beide gevallen hoeft u de fijne zaden slechts een beetje in de grond te drukken.

Let bij het zaaien echter op dat de strobloemen duidelijk de voorkeur geven aan een volle zon en droge grond.

Strobloemen goed verzorgen

»Bloei bevorderen:

De vroege strobloemen beginnen in juni te bloeien en de buiten gezaaide planten beginnen eind juni / begin juli te bloeien. Daarna bloeien ze tot oktober. Zodra de bloemen beginnen te verwelken, moet u ze onmiddellijk verwijderen om de snelle vorming van nieuwe bloemen te bevorderen.

"Irrigatie:

Hoewel de strobloem duidelijk de voorkeur geeft aan droge grond, moet je ze op bijzonder warme dagen minimaal water geven. Op deze manier kunt u de strobloem zelfs gemakkelijk in grote containers bewaren.

"Bemesting:

Tijdens het groeien en vlak voor de bloei kun je de strobloem versterken met een kleine hoeveelheid volledige bemesting. Zodra de strobloemen bloeien, wordt verdere bemesting niet aanbevolen. Vanaf dit punt moet je echter hoge strobloemen ondersteunen, zodat ze niet te snel in de wind en regen breken.

"Winter:

De meeste soorten strobloemen zijn niet winterhard. Daarom moet u de bloemen in een vorstvrije ruimte overwinteren of buiten voldoende bescherming bieden tegen de wintervorst.

Tip - drogen strobloemen:

Strobloemen zien er gewoon geweldig uit in droge boeketten. Dit is een geweldig zelfgemaakt geschenk uit de tuin. U hoeft de strobloemen alleen vooraf goed te drogen. Snijd eenvoudig half open bloemen zo lang mogelijk af en hang ze op een koele, donkere plaats op.

Video: Обзор кирпич облицовочный Terca Wienerberger STROBLOEM ручная формовка 215х102х65 (November 2020).

Pin
Send
Share
Send