Vaste planten en siergrassen

Stermos planten - informatie over bodem en locatie

Pin
Send
Share
Send


Sternmoos is een plant die zowel in de kuip als in de tuin kan worden geplant. We laten u zien waar u rekening mee moet houden.

Sternmoos - © fabianammer - Fotolia.com

Sternmoos is een kleine, ongecompliceerde vaste plant, die er geweldig uitziet in de rotstuin, maar ook kan worden gebruikt voor het planten van graven of als vervanging voor een gazon. De planten zijn gemakkelijk te verzorgen en winterhard. Sternmoos komt oorspronkelijk uit Midden-Europa en is daarom goed aangepast aan ons klimaat. Als u rekening houdt met de omstandigheden van de plant en de grondbehoeften, kunt u de groei en welvaart van de mooie rotstuinplant observeren. U kunt nu lezen wat u moet overwegen bij het planten van stermos.

Plant Beschrijving

Zelfs als het stermos een mooi mosgras vormt, is het botanisch gezien eigenlijk een kruidnagelfamilie. De stervormige kleine bloemen en het mosachtige uiterlijk gaven Sagina subulata zijn naam. Als vertegenwoordiger van de vetmestende kruiden wordt het stermos gekenmerkt door kruidachtige groei. De bladeren staan ​​slechts licht rechtop. De groeihoogte overschrijdt nauwelijks vier centimeter, maar dichte grastapijten worden gecreëerd en de plant groeit snel in de breedte.

Bloemen

De kleine witte bloemhoofdjes verschijnen in het late voorjaar. De heldere schilbloemen vormen een mooi contrast met het lichtgroene blad. De bloemen zitten op de korte stelen en lijken zelfs op een schaduwrijke plaats extreem talrijk. De bloeiperiode loopt door tot in de late zomer.

Gebruik

Het ongecompliceerde stermos kan op veel manieren in de tuin worden gebruikt. Kleinere bekleding verbetert de rotstuin. In de directe omgeving van hoornblad, lage boshyacinten of kamille wordt een mooie en kleurrijke foto gemaakt. Droge stenen muren kunnen ook worden geplant met stermos. De plant gedijt ook tussen stoepplaten en kan worden gebruikt voor groene daken.

"Tip: Stermos is ook geschikt als vervanging voor een gazon.

Het gebeurt vaak dat het gazon niet dicht groeit in schaduwrijke gebieden of zelfs zichtbare openingen heeft. Het zaaien van gazons is vaak moeilijk, zelfs op ruwe hellingen. Sternmoos biedt hier een welkome vervanging. U kunt zelfs voorkomen dat u het gras later gaat maaien. Stermos wordt niet groter dan vijf centimeter.

"Tip: Het stermos is ook decoratief en ongecompliceerd om te verzorgen bij het planten van bloembakken en plantenbakken.

Vind de juiste locatie

De hobbytuinier is flexibel bij het kiezen van een locatie. Als een van de weinige planten gedijt de kruidnagelfamilie ook zonder problemen in de schaduw. Op een zonnige locatie is frequent water geven noodzakelijk. Vooral in hete zomers is er een groot risico dat de bekleding opdroogt. Twee uur zonneschijn per dag worden als optimaal beschouwd voor de warmteminnende plant. De Sternmoos krijgt geen locatie die te droog of te koud is. Bovendien voelt de plant zich niet comfortabel in competitie met weelderig onkruid zoals witte klaver, cinquefoil of witte weegbree en groeit ze vrij slecht.

→ in een notendop:

  • zeer aanpasbaar aan de verschillende locaties
  • twee uur zonneschijn per dag is voldoende
  • in een volle zon locatie hoge vloeistofbehoeften
  • verminderde groei op droge locaties
  • bestaand onkruid belemmert de groei van de plant

Kies het ideale substraat

De planten zijn wat veeleisender qua locatie. De vloer zou moeten goed doorlatend naar de Gevaar voor wateroverlast te minimaliseren. Zware kleigronden moeten verrijkt met zand zijn. De wortels beginnen snel te rotten als het substraat te dicht lijkt. De vloer zou moeten nat, maar wees zeker niet te nat. De pH moet in een neutrale tot licht zure omgeving zijn.

Plantinstructies

1. Selecteer locatie
2. Bereid de grond voor
3. Graaf het plantgat uit
4. Houd plantafstanden aan
5. Plaats de plant
6. Sluit het plantgat
7. Druk de aarde goed naar beneden
8. Geef de plant water

Na het kiezen van de juiste locatie, moet de grond worden voorbereid voor het planten. Het substraat moet worden losgemaakt en vrij van wortels, stenen en onkruid.

"Tip: De Sternmoos verdraagt ​​geen onkruid in de omgeving.

Zware gronden moeten goed worden losgemaakt en beter doorlatend worden gemaakt met zand. Als je grotere bekleding wilt creëren, zorg dan dat je de juiste plantafstand hebt. Zodat er binnen afzienbare tijd een dicht mosgras is, mag de plantafstand niet meer dan 15 centimeter bedragen. Bij het planten in de rotstuin moet er ook op worden gelet dat deze uniek is. Een plantafstand van 20 tot 30 centimeter wordt hier getoond. Omdat de vaste plant zeer snel groeit. Na het planten moet het stermos goed worden bewaterd.

Plant stermos in een emmer

Het planten van containers is ideaal voor het ontwerpen van plantbakken of het onderplanten van hoge stammen die in bloembakken worden geteeld. De vereiste zorg neemt toe door in de emmer te planten. De planten hebben daar vaak weinig substraat beschikbaar. Daarom kan het stermos slechts een minimale hoeveelheid water en voedingsstoffen opnemen via de wortels. Als de kleine kussens overvloedig groeien en veel bloemen ontwikkelen, moet u water geven en regelmatig bemesten. Als de plantkom op een zonnige plek wordt geplaatst, kan het nodig zijn om het stermos 's morgens en' s avonds in de zomer water te geven. Als u dit niet doet, kan de plant bijna een nacht uitdrogen.

De bijzonderheden van containerplanten in het kort:

  • weinig vloeistof en voedingsstoffen
  • frequent water geven noodzakelijk
  • Voer regelmatig tijdens de groeifase
  • Bescherming tijdens de winter is noodzakelijk

Overzicht van het planten van stermos

staptoelichting
Vind locatieDe plant gedijt op elke locatie. Gedeeltelijke schaduw met een paar uur zonneschijn blijkt ideaal te zijn. De plant heeft niet meer dan twee uur zon per dag nodig. Een te zonnige locatie leidt snel tot uitdrogen van de plant met onvoldoende water.
Bereid het substraat voorOmdat het stermos geen wateroverlast verdraagt, is doorlatende grond bijzonder belangrijk. De plant groeit slecht in zware kleigronden. De voedingsbehoefte is vrij matig. Compost levert waardevolle natuurlijke meststoffen.
Plant ster mosOnkruid moet ruim worden verwijderd voor het planten. Per vierkante meter kunnen ongeveer twaalf jonge planten worden gebruikt. Er moet ten minste tien centimeter plantruimte zijn tussen de afzonderlijke planten.

Transplant ster mos

Als de Sternmoos moet worden getransplanteerd, zijn de lente en herfst de ideale tijden. De wortels groeien nogal slecht. Dit heeft een nadelig effect op het overplanten in de hitte of wanneer er een risico op vorst bestaat. Bij transplantatie in de zomer is er een groot risico dat de delicate wortels opdrogen. Bij het verplanten in de late herfst kan het gebeuren dat de planten niet meer voldoende groeien en daarmee het vermogen om ongeschonden de winter door te brengen verliezen.

Een warme maar bewolkte dag moet worden gekozen voor het verplanten. De planten moeten voorzichtig van de grond worden getild en over een groot gebied worden geprikt, zodat de wortels niet worden beschadigd. Na het planten moet het stermos op de nieuwe locatie snel in de grond worden gezet.

"Tip: Verplanten biedt een goede gelegenheid om de wortels van hun textuur te controleren en de planten indien nodig te verdelen.

Video: Hoe kom je van onkruid tussen de bestrating af? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send