Vaste planten en siergrassen

Bosbik - soort, gebruik, verzorging en voortplanting

Pin
Send
Share
Send


De bosbik brengt een zeer robuuste vaste plant naar de tuin. Het stelt geen hoge eisen aan onderhoud en is gemakkelijk te vermenigvuldigen.

© kazakovmaksim - Fotolia.com

De bosbik (bot. Aruncus dioicus) is een langlevende en robuuste vaste plant die weinig onderhoud vergt. Desalniettemin kan door het optimaliseren van de omstandigheden op de site een weelderige overvloed aan bloemen worden gegarandeerd. Als de planten de nodige ruimte krijgen in de overblijvende grens, zijn groeihoogten van twee meter en meer niet ongewoon. We zullen u nu uitleggen waar u nog meer voor moet zorgen als u zorgt voor de indrukwekkende wilde vaste planten.

Verzorging van bos sik

Als je goed voor de plant zorgt, zul je er lang van genieten. Omdat het dan nauwelijks voorkomt dat je bosbik is besmet door ziekten of plagen.

Bos sik gieten

Zelfs als de plant vrij veeleisend is, moet water niet worden verwaarloosd. Last but not least, hangt af van de locatie of en hoe vaak irrigatie nodig is. Je moet de plant minder water geven op een schaduwrijke plek dan op een zonnige plek. Tijdens langere droge periodes in de zomer heeft de plant extra water nodig. De vloer mag niet volledig uitdrogen. Tegelijkertijd moet water geven niet te intensief zijn. De bosbik tolereert geen wateroverlast. Als de grond gedurende een langere periode te vochtig lijkt, beginnen de wortels te rotten en kan de plant zichzelf niet langer voorzien van voldoende voedingsstoffen.

Bemest bos sik

De bosbik hoeft niet regelmatig te worden bemest. De voedingsbehoeften van de plant zijn vrij gematigd. Als de jonge planten compost krijgen, hebben ze in het eerste jaar van staan ​​geen extra meststoffen nodig.

"Tip: Bemesting met compost kan elk voorjaar worden herhaald.

Snijd bos sik

De plant kan in de late herfst of vroege lente worden gesnoeid. De bosbik wordt over het algemeen goed verdragen door te snijden en kan daarom beide varianten aan.

"Tip: Kies een vorstvrije, bewolkte dag om te snoeien.

Hoe moet het snoeien worden gedaan?

De bosbik vormt een sterk wortelstelsel. Hierdoor wordt de plant goed verdragen door te snijden. Voor de winter, of als alternatief in het vroege voorjaar, kun je de plant ongeveer een handbreedte boven de grond snijden.

"Tip: Hoe dichter de sik van de grond wordt gesneden, des te intenser schiet hij en groeit hij bossig.

Als u wilt voorkomen dat de bosbik ongecontroleerd vermenigvuldigt, moet u de vervaagde bloempluimen verwijderen. Vooral de pluimen van de mannelijke planten zijn nog steeds een mooie vaasdecoratie, zelfs als ze vervaagd zijn en er bijzonder decoratief uitzien in boeketten van wilde bloemen.

Waar moet je op letten in de winter?

De bosbik is winterhard en kan gemakkelijk temperaturen tot - 20 graden weerstaan. Winterbescherming is niet nodig. De snee mag niet worden vergeten in de herfst. Dan is de bloei in de volgende vroege zomer des te overvloediger.

Vermenigvuldiging van de bosbik

De bosbik ontwikkelt geen diepe wortels, maar heeft een houtachtige wortelstok. De plant reproduceert vegetatief door de wortelstokken en de vorming van volledige tribunes is niet ongewoon.

Als u liever uw bosbik op een gecontroleerde manier vermenigvuldigt, kan vermenigvuldiging worden gedaan door de wortels te verdelen en te zaaien:

Split wortel

Een verdeling van de wortelbollen is nog steeds gemakkelijk mogelijk in jongere planten. Zwaar houtachtige oudere planten zijn echter moeilijk te verdelen. De hele plant moet van de grond worden verwijderd om te worden verdeeld. Vervolgens wordt de knol verdeeld met een schop of een scherp mes en kunnen de secties op de gewenste locatie worden herplant.

Zaaien

Zaaien is ook een populaire vorm van vermeerdering. De zaden zijn koude ziektekiemen. De zaden rijpen in september en oktober.

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het zaaien:

  1. Plaats de zaden in een platte plantenbak
  2. Houd zaden vochtig
  3. Kweek zaden ongeveer vier weken bij kamertemperatuur
  4. Zet de zaden vier tot zes weken in de koelkast
  5. Ga door met het cultiveren van zaden bij kamertemperatuur

Pin
Send
Share
Send