Vijverplanten

Wijnstokken planten - stap voor stap uitgelegd

Pin
Send
Share
Send


Ze zijn een traditie in wijnbouwgebieden, populairder dan ooit bij ons: de wijnstokken. Met de juiste locatiekeuze en onze plantinstructies, zult u ook gedijen in uw tuin.

Wijnstok op de huismuur

Als u wijnstokken in de tuin wilt brengen, moet u weten dat dit een beetje werk met zich meebrengt. Zelfs bij het planten moet je op een aantal belangrijke punten letten, zodat niets het oogsten van druiven in je eigen tuin in de weg staat. Dus voordat u begint met planten, moet u rekening houden met de volgende punten.

Je moet hier van tevoren over nadenken:

Locatie:

Het is belangrijk dat u vanaf het begin de optimale locatie voor de planten kiest, omdat u ze niet eens kunt implementeren. Als de temperaturen in een regio vaak onder -15 graden dalen, is dit niet ideaal voor wijnstokken. In dit geval moet u de extensie meteen compleet maken. Anders kun je in bijna elk klimaatgebied druiven telen, maar een gematigd klimaat is ideaal. Vanaf een hoogte van ongeveer 400 meter boven de zeespiegel wordt het moeilijk met wijnbouw.

Bovendien is niet elke ruimte op het terrein optimaal geschikt voor wijnstokken. In ieder geval hebben de wijnstokken veel zon nodig, omdat dit de enige manier is om de druiven zoet en zoet te maken. Het is dus het beste om de wijnstokken te trakteren op de zonnigste plek op uw terrein.

De locatie moet ook zoveel mogelijk worden beschermd. Als je de kans hebt, is het het beste om de planten direct voor een muur of de muur van een huis te plaatsen, omdat ze op deze manier mooi worden beschermd en nog meer warmte krijgen. (Leestip: een wijnstokprieel bouwen - tips voor het bouwen en onderhouden)

Bodemgesteldheid:

Wat de ondergrond betreft, zijn de eisen niet zo hoog als bij het kiezen van de locatie. De pH zou idealiter tussen 5 en 7,5 moeten liggen. Zure grond is niet geschikt voor wijnstokken.

Bovendien moet de grond niet stenig of te kalkrijk zijn. Het oppervlak moet mooi en los zijn zodat vocht erdoorheen kan sijpelen. Bovendien kunnen de wortels zich vervolgens vrij in de grond verspreiden en de voedingsstoffen optimaal opnemen. Het is ook het beste om een ​​hoog aandeel humus te hebben, anders zijn minder gunstige bodemomstandigheden geen probleem.

16 beoordelingen Wine from the Garden (My Garden): Planten - Verzorging -…
  • Angelika Schartl
  • Uitgever: Franckh Kosmos Verlag
  • Editie nr. 1 (02.08.2013)
  • Paperback: 80 pagina's
8,99 € Naar de winkel

Instructies voor het planten van wijnstokken

➥ Stap 1:

Je moet de grond voorbereiden voor de wijnstokken in de herfst. Om dit te doen, graaf je de grond 40 centimeter diep om het los te maken en vouw je de rijpe compost erin. De grond zou tot de volgende lente moeten kunnen rusten.

➥ Stap 2:

Containerplanten zijn gemakkelijker in de tuin te plaatsen dan zaailingen. Met deze zou je een beetje meer moeite hebben. Dus je kunt beter containerplanten kiezen en ze in april of mei in de tuin zetten. Voordat u gaat planten, moet u de wijnstokken echter 10 uur water geven.

3 Stap 3:

Als de tien uur voorbij zijn, kun je aan het werk. Let echter op het volgende:

  • Een oppervlakte van 30 x 20 cm wordt verwacht voor een wijnstok.
  • Er moet een afstand van minimaal 1 m tussen de afzonderlijke planten zijn, bij voorkeur meer.
  • Als u een plaats voor een muur of huismuur hebt gekozen, moet u een afstand van minimaal 20 cm aanhouden.

Met dit in gedachten, graaf een gat van 40 cm diep voor elke wijnstok. Je moet dan de uitgegraven grond mengen met één liter compost en vervolgens teruggieten in de uitgegraven kegel.

4 Stap 4:

Plaats nu de zaailing op de uitgraving en verspreid de wortels naar de zijkanten. Het is belangrijk dat het eindpunt drie tot vier centimeter boven de grond uitsteekt.

Vul nu voorzichtig de aarde weer in het gat, blijf het naar beneden drukken en voeg een beetje water toe zodat er geen lege plekken ontstaan. Werk in met een plantpost.

belangrijk: Betreed uiteindelijk niet de aarde!

5 Stap 5:

Geef ten slotte de wijnstokken grondig water.

Video: Hoe snoei je een druif in de winter (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send