Vijverplanten

Dwergperenrassen: deze zijn geschikt voor balkon en terras

Pin
Send
Share
Send


Als je alleen een balkon hebt, kun je nog steeds peren kweken. Ten slotte zijn er ook dwergperenrassen die gedijen op het balkon.

Er zijn ook dwergperenbomen.De smakelijke peer groeit niet alleen op de grote perenboom, maar ook op speciale variëteiten in klein formaat. Maar alleen het jonge boompje is klein, omdat de vruchten nog steeds de normale grootte van een peer bereiken. Dus iedereen die alleen een balkon heeft, hoeft het niet te doen zonder het verse fruit.

Verschillende winterharde variëteiten zijn geschikt voor het balkon en terras als de locatie overwegend zonnig en beschermd is. Lees hier welke soorten geschikt zijn voor balkons en terrassen en waarom u voldoende ruimte moet plannen voor minstens twee perenbomen.

Deze variëteiten gedijen goed in potten

Williams:

De variëteit Williams groeit goed op een beschutte en zonnige locatie op het balkon of terras. De aarde moet los en voedzaam zijn. De compacte boom neemt weinig ruimte in beslag. De dwergvariëteit "Williams" draagt ​​in de herfst veel fruit.

Little Queen:

De dwergperenboom Little Queen is een minivoetstam en blijft permanent klein met een hoogte van ongeveer 90 tot 120 centimeter. De zoete, geelgroene vruchten zijn flesvormig en rijp vanaf september. Ze smaken erg aromatisch.

Doyenne du Comice:

De productieve variëteit Doyenne du Comice bereikt een volwassen hoogte van 75 tot 100 centimeter wanneer ze volgroeid is. De breedte is ongeveer 50 tot 75 centimeter. Het jonge boompje stelt geen bijzondere eisen aan de grond, maar de locatie moet weer zonnig zijn. De smakelijke peren rijpen in september en oktober.

Helenchen:

De dwergpeer Helenchen produceert grote, zoete en aromatische vruchten die vanaf begin oktober rijp zijn. De groene schaal vertoont een rode kleur aan de zonnige kant. Helenchen groeit tot een hoogte van ongeveer een meter en gedijt bijzonder goed in een emmer die op de beschermde muur van het huis staat.

Condo:

Je kunt zeer grote vruchten krijgen van de Condo-variëteit. De boom bereikt een hoogte van ongeveer 1,50 tot 1,80 meter. Een voldoende grote emmer is daarom belangrijk zodat de boom stabiel blijft.

Bevruchting en overwintering

Om de bloemen te bemesten, zijn meestal twee perenbomen nodig. De Luisa-variëteit bevrucht zichzelf, twee identieke exemplaren zijn hier ideaal. Andere rassen hebben zogenaamde partnerperen nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de variëteit Helenchen. De variëteiten Luisa, Conference, Condora of Williams zijn geschikt als mestperen. De partnerlamp hoeft niet per se op uw eigen balkon te staan. Als dwergperen of normale peren ook in de buurt groeien, is er een goede kans op een rijke opbrengst. Vraag gewoon bij het kopen welke partnerbollen de dwergbomen nodig hebben.

De meeste soorten zijn winterhard en vorstbestendig tot min 15 graden Celsius. Je moet de pot echter nog steeds beschermen met een deksel. Een jutezak met rietje is goed geschikt. Hier zijn meer tips over het planten van peer in een emmer.

Video: Wat zet je in de geveltuin, op balkon of terras? Heel veel kleur in de kleine tuin. De stadstuin. (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send