Vaste planten en siergrassen

Zorgen voor konijnenbellen - water geven is bijzonder belangrijk

Pin
Send
Share
Send


Als je eenmaal een konijnenbel hebt geplant, hoef je je nauwelijks zorgen te maken over de bolbloem. Alleen de waterbehoefte moet in gedachten worden gehouden.

De konijnenbel (Hyacinthoides) is een zeer bekende plant die als een voorbode van de lente wordt beschouwd en in deze periode naast tulpen en narcissen te vinden is. Vanwege de aantrekkelijke bloemen en een aangename geur is de plant erg populair bij hobbytuinders, dit wordt versterkt door de eenvoudige verzorging van de bolbloem, die zelf weinig eisen stelt aan het milieu en de houder. We willen graag beschrijven wat je moet weten over de plant en waar je rekening mee moet houden als het gaat om konijnenbellen.

Konijnenbel - klein profiel

In het begin beschouwen veel mensen de konijnenbel als een kleine, onschadelijke plant die alleen in het voorjaar bloeit en de terugkerende, warmere temperaturen aankondigt. Maar er is veel meer aan de schattig ogende plant dan alleen de kwaliteit van de lente messenger. De plant vormt kelkbloemen die op een druifachtige manier zijn gerangschikt, die verschillende kleuren kunnen hebben en in verschillende soorten beschikbaar zijn.

De plant produceert ook capsulevruchten - maar deze moeten met voorzichtigheid worden gebruikt. Omdat ze bij consumptie klachten kunnen veroorzaken omdat ze als giftig worden beschouwd. Dus als u krampen en braken of soortgelijke symptomen wilt voorkomen, probeer dan niet de componenten van de konijnenbellen te eten. Contact met de huid en slijmvliezen moet ook worden vermeden, indien mogelijk, omdat bekend is dat de konijnenbellen irriterend en irriterend zijn. Dus achter de kleine en onschadelijke plant zitten niet alleen hele mooie eigenschappen. Anders kan een hoogte tot 40 cm worden verwacht. De plant overwintert met de ui in de grond, die zich ook kan vermenigvuldigen door deling.

Voor- en nadelen qua zorg

voordelenBach onderdelen
✔ redelijk eenvoudig te onderhouden en te onderhouden
✔ stelt niet veel eisen aan de bodem, locatie, etc.
✔ kan goed groeien, vooral onder hout
✔ verspreidt zich zeer snel, zodat propagatie nauwelijks nodig is
✔ overwintert zelfstandig wanneer hij in de tuin wordt geplant
✔ met een van de eerste bloeiende planten in het jaar
✘ niet geschikt voor consumptie, kan gezondheidsproblemen veroorzaken
✘ kan de huid irriteren
Voortplanting moet vaak worden beteugeld als de plant zich niet overal moet verspreiden
PflanzeDe plant verdraagt ​​geen droogte en overmatig zonlicht
✘ Konijnenbellen geplant in een bloempot moeten worden verpakt met fleece of struikgewas voor de winter zodat de ui de winter kan doorstaan

Wat u moet weten over zorg

De konijnenbel wordt slechts matig goed verdragen door direct zonlicht in de middagwarmte - dus hij moet waar mogelijk worden geplant, waar hij veel licht ontvangt, maar niet te veel droogte en ook voldoende penumbra. Bodemdroogte van de grond moet in elk geval ook worden vermeden, in plaats daarvan vindt de kleine plant het een beetje vochtiger. Als je met deze twee belangrijke factoren rekening houdt, kun je in principe niet veel fout doen als je de plant verzorgt.

Bunny Bells gieten - hoeveel water?

Voor de konijnenbel moet de bodem iets te vochtig zijn in plaats van te droog. Droge grond en veel hitte, bijvoorbeeld door de sterke middagzon, droog de ui uit, die de plant kan beschadigen of kan laten sterven. Daarom moeten gekochte bollen onmiddellijk worden geplant, niet alleen na een paar dagen. De grond mag echter niet te nat zijn, zodat er zich geen water rond de ui kan verzamelen - door deze wateroverlast kan de ui rotten. Het is dus belangrijk om bij het water geven de juiste middelste manier te vinden om de plant het juiste te bieden. Matig water geven is perfect op een goed doorlatende grond - en altijd wanneer de bovenste laag grond niet langer vochtig lijkt. Vooral in het voorjaar heeft de konijnenbel veel vocht nodig om zijn pracht te kunnen ontvouwen en de vele kelken of bloembellen te ontwikkelen.

Moet de konijnenbel worden bevrucht?

In de regel wordt de konijnenbel geplant in een bodem waarin al voedingsstoffen beschikbaar zijn. De plant, die tot 40 cm hoog is, heeft geen bemesting nodig. Als u echter een beetje wilt bemesten of mulchen, kunt u dit matig doen in het voorjaar tot de bloei - daarna moet kunstmest volledig worden vermeden. Compost is meestal geschikter voor konijnenklokken dan vloeibare meststof - omdat compost continu een kleine hoeveelheid voedingsstoffen rond de ui afgeeft in plaats van er voedingsstoffen over te gieten en mogelijk de bloei te minimaliseren.

Moet je de konijnenbel snijden?

Ook in dit opzicht is er geen speciale zorg nodig voor de konijnenbel. Bovenal mogen de bladeren van de kruidenfamilie niet worden gesneden, omdat ze de lente volgend voorjaar als bron van voedingsstoffen worden gebruikt, waardoor bemesting net zo overbodig is. Het kan echter nodig zijn om de bloemstengels te scheiden indien nodig, maar alleen als u de snelle vermenigvuldiging van de konijnenbel wilt voorkomen. Als u de bloemen op tijd scheidt, verliezen ze hun zaden niet, wat betekent dat ze niet in de grond ontkiemen en hele tuingebieden kunnen bezetten. Als de konijnenbel voldoende ruimte in de tuin heeft ingenomen, moet deze snede jaarlijks worden uitgevoerd - wanneer de bloem zich heeft ontwikkeld en bijna klaar is.

Als je de plant in het gazon niet wilt beschadigen, moet je ook voorkomen dat je de bladeren maait - tenminste totdat ze geel worden en er na de bloei helemaal verdord uitzien.

Wat heeft de konijnenbel nodig voor de winter?

Als de konijnenbelui in de tuin is geplant, heeft hij geen hulp nodig voor de winter. De ui slaagt erin om vorst en koude temperaturen diep in de grond te weerstaan ​​en bedekt door zijn bladeren. Als de plant echter in een bloempot werd geplaatst en in de winter buiten moet blijven, is het noodzakelijk om de bloempot met fleece of iets dergelijks te wikkelen en, indien mogelijk, de grond te bedekken met struikgewas en twijgen. Dit zorgt voor een laag warmte die de meeste kou buiten houdt en beschermt daarom de ui tegen schade. Voor de winter hoeft de plant echter niet het huis binnen te komen, zodat u ook hier veel werk bespaart.

Pin
Send
Share
Send