Perkplanten

Heide: Zaaien en verzorgen van de bloem van het jaar 2012

Pin
Send
Share
Send


Zoals de naam al doet vermoeden, groeit deze anjer in de heide. Je kunt de heide ook in de tuin planten. We leggen uit hoe het werkt.

Heather Carnation - Flower of the Year 2012

De wildroze anjer die in zijn wilde vorm bloeide, werd door de Nature Conservation Foundation door de Nature Conservation Foundation uitgeroepen tot "Flower of the Year 2012". Waarom? Omdat de eigenlijk zeer robuuste heide in het wild helaas zeer met uitsterven wordt bedreigd. Dus doe iets voor de bescherming van soorten en plant de heide in uw tuin!

De juiste locatie voor de heideanjer

Winterharde kruidnagels doen het bijzonder goed in rotstuinen omdat ze zich overvloedig kunnen verspreiden als bodembedekker. De ongeveer 20 tot 30 centimeter hoge bloem is ook geschikt voor perkplanten op zonnige locaties. Dit type bloem geeft de voorkeur aan voornamelijk zure bodems die zo droog mogelijk zanderig zijn en die geen wateroverlast kunnen vormen.

Tip:

Tegenwoordig zijn heidekruiden verkrijgbaar in speciaalzaken in verschillende bloemkleuren, soms zelfs met dubbele bloemvorm.

Het heidezaad zaaien

Heidenelken-zaden worden vanaf februari of direct na de ijzige dagen in de bloembed in een bloempot op de vensterbank gezaaid. Het is echter voldoende als u de zaden zo dun mogelijk verspreidt, omdat de planten zich snel in alle richtingen verspreiden.

Tip:

Vanwege de schaarse waterbehoefte is de heideanjer ook ideaal voor het planten van groene daken.

Verzorgende heide

➥ gieten:

Heidense kruidnagels hebben bijna geen onderhoud nodig. Ze overleven meestal lange droge periodes zonder schade. Op bijzonder warme dagen moet u ze echter zo vroeg mogelijk 's ochtends minimaal besprenkelen.

➥ Bezuinigen:

Pas als de bloemen van de vaste planten na een paar weken zijn vervaagd, kun je de heide terugsnijden voor een mooiere tuinlook. Natuurlijk is er geen noodzaak om te snoeien voor eenjarige heide kruidnagel.

Waarschuwing:

Als je niet vervaagde heide kruidnagels niet meteen terugsnijdt, kunnen de zaden die zich vormen zorgen voor verse groei in het komende voorjaar!

➥ propagatie:

Je kunt heide in het voorjaar vermenigvuldigen door de vaste planten te verdelen. Maak eenvoudig deel uit van de vaste plant met een schop en plant deze op een andere plaats.

Video: Wat is het verschil tussen een plant in pot, plant met kale blote wortel of een plant met kluit? (November 2020).

Pin
Send
Share
Send