Vijverplanten

Kaki oogsten en bewaren: hoe het goed te doen

Pin
Send
Share
Send


Als je voor het eerst kaki's kweekt, weet je zeker niet alles over de oogst. Er zijn een paar dingen om te overwegen. En u moet ook veel weten over opslag.

© elizaveta66 - Fotolia.com

Veel namen voor een interessante variëteit aan fruit: persimmon, persimmon, sharon fruit en persimmon komen allemaal uit hetzelfde geslacht. Sharon-vruchten groeien bij het enten van een persimmonboom. De andere voorwaarden zijn de vruchten die de oorspronkelijke boom voortbrengt. Het mooie is: je kunt zelfs kaki in je eigen tuin laten groeien! Van september tot de eerste vorst kun je heerlijke vruchten oogsten. Ze zijn vaak nog steeds hard en smaken bitter, maar ze rijpen binnenshuis tot ze zacht en eetbaar worden. Onrijpe kaki kan worden opgeslagen op een koele plaats gedurende enkele weken tot ongeveer drie maanden.

Dadelpruimen uit uw eigen tuin

De dadelpruimboom ziet er decoratief uit en draagt ​​fruit in de late herfst. Niet direct na het planten. Een paar jaar kunnen voorbijgaan voor de eerste oogst. Op de leeftijd van drie tot vier jaar kun je de persimmon-boom eerst in de tuin zetten, omdat deze dan niet meer zo vorstgevoelig is. Op dit punt werpt het nog niet veel vruchten af. In de komende twee tot drie jaar zal de oogst echter overvloediger zijn.

Het juiste moment voor de oogst

In de late zomer werpt de boom alle bladeren af. Alleen dan zal de oogst geleidelijk beginnen. Afhankelijk van het ras is dit vanaf september het geval. Voor de handel worden dadelpruimen altijd geplukt als ze onrijp zijn, omdat ze dan veel gemakkelijker te vervoeren zijn. Als je een persimmon in de tuin hebt, is het een goed idee om het fruit te verwijderen zolang het nog niet zacht is. De reden: in het geval van rijpe dadelpruimen scheurt de stengel uit de pulp, waarna het fruit zeer snel bederft. Als je niet zeker bent, snijd dan de stengel af met een schaar om het fruit gezond te houden.

Dadelpruimen zijn geeloranje, oranje of oranjerood. Zolang ze onvolwassen zijn, zien ze er fris, fris en smakelijk uit. Gewoon erin bijten, zoals je zou doen met een rijpe appel, wordt niet aanbevolen. Het vruchtvlees is nog steeds erg hard en smaakt vrij bitter. Het laat ook een onaangenaam en harig gevoel op de tong achter. Het hoge aandeel tannines is hiervoor verantwoordelijk. Het is daarom belangrijk dat u de vruchten laat rijpen.

Laat de dadelpruimen rijpen

Om de vruchten echt eetbaar en smakelijk te maken, moet je de kaki laten rijpen. Een koele en ietwat vochtige plek is hier goed geschikt voor. Als je snel wilt gaan, voeg je een of twee rijpe appels toe aan de kaki. De appels stoten het gas ethyleen uit, waardoor de dadelpruimen sneller rijpen. Wanneer het vlees zacht is, zijn de tannines en bittere stoffen verdwenen. De kom krijgt vlekken en ziet er niet langer bijzonder aantrekkelijk uit. Maar dat geeft niet, want de binnenkant is erg zoet en sappig.

Je kunt de kom ook eten, omdat deze de meeste voedingsstoffen bevat. De pulp kan ook worden uitgestreken. De consistentie is vaak ongebruikelijk voor beginnende kaki's, omdat je het bijna kunt vergelijken met gelei. De smaak van rijpe dadelpruimen overtuigt bijna iedereen.

Bewaar dadelpruimen

Bewaar dadelpruimen altijd op een zeer koele plaats. Om dit te doen, plaatst u de vrucht afzonderlijk met de stengel bovenaan. Nadien is het belangrijk dat je de conditie van het fruit van tijd tot tijd controleert, want als ze rijp zijn, bederven kiemen heel snel.

Trouwens, kaki kan ook goed worden gedroogd. Plaats het fruit eenvoudig op een warme plaats. Ze krimpen dan en worden donkerder. Het vlees blijft sappig.

Video: The Book of Enoch Complete Edition - Multi Language (November 2020).

Pin
Send
Share
Send