Vaste planten en siergrassen

Ballonbloem: locatie en verzorging van de vaste plant

Pin
Send
Share
Send


Meestal vanaf augustus wordt de ballonbloem tegen een relatief lage prijs aangeboden in tuinwinkels. Hier alles over de locatie en verzorging van de vaste plant.

De ballonbloem is een plant voor bijzonder zonnige bedden

De ballonbloem brengt vanaf augustus een frisse bries naar de tuin. Wat opvalt, is hun meestal heldere violetblauwe bloemkleur, waarbij ook rassen in wit en roze en met gevulde bloemhoofdjes vaak worden aangeboden. De vaste plant dankt zijn naam aan ons vanwege zijn ballonachtige bloemknoppen, die op zijn stelen als kleine ballen op de troon staan ​​voordat ze zich openen om een ​​indrukwekkende bloem te vormen.

Als u deze prachtige bloemen in de tuin wilt brengen, hebben we enkele aanwijzingen over de locatie en verzorging van de ballonbloem.

Belangrijke informatie over het kiezen van een locatie

Je zou de ballonbloem eigenlijk in het voorjaar moeten planten, indien mogelijk alleen in de volle zon, waar hij zich een beetje over de jaren kan verspreiden. Ballonbloemen worden slechts langzaam in breedte groter en worden constant ongeveer 50 centimeter hoog.

De ballonbloem houdt van een voedingsrijke grond die je vooraf kunt verrijken met organische meststof (bijv. Compost).

» Bestel hier de grootbloemige ballonbloem ...

Gesloten ballonbloem: hier kun je zien waar de plant zijn naam vandaan heeft © mr_coffee - Fotolia.com

Hoe de ballonbloem goed te verzorgen

"Bemesting:

Elk jaar ontspruiten de ballonbloemen vers in het voorjaar en worden helaas te vaak aangetast door slakken, waarvan u de bloemen absoluut moet beschermen. Tijdens deze kiemperiode moeten ze ook een enkele, hoewel overvloedige, volledige bemesting krijgen.

"Casting:

Nadien heeft de ballonbloem eigenlijk weinig onderhoud nodig. U moet ze echter zo regelmatig mogelijk van irrigatiewater voorzien, zolang het maar niet gedurende een langere periode regent. U moet echter voorkomen dat er wateroverlast ontstaat, anders zullen de wortels gaan rotten.

»Bloei bevorderen:

De ballonbloem begint meestal pas halverwege de zomer te bloeien vanaf ongeveer eind juli, maar dan tot de late zomer. Als u de verwelkte bloemen dan regelmatig verwijdert, bevordert u nieuwe bloemvorming.

»Bezuinigen:

Aan het einde van de bloeifase moet je de ballonbloem volledig terugsnijden en op deze manier overwinteren. In principe zijn de vaste planten winterharde planten, maar je moet jonge vaste planten nog steeds beschermen met wat struikgewas in de eerste drie levensjaren.

"Voortplanting:

Je kunt de vaste plant gemakkelijk vermenigvuldigen door voorzichtig met de schop te delen. De verdeling mag echter pas plaatsvinden vanaf een leeftijd van minimaal 4 jaar wanneer de plant goed is gegroeid.

Video: Waarom moet je uitgebloeide bloemen verwijderen uit je Rhododendron? - Juni (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send