Vaste planten en siergrassen

Plant en verzorg de blauwe zuigtablet - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Wilt u de blauwe ruit in uw tuin planten? Geen probleem, want hier leggen we uit hoe u het moet doen en waar u rekening mee moet houden wanneer u ervoor zorgt.

De blauwe diamant lijkt visueel op lavendel

De robuuste blauwe diamant, die puur visueel op lavendel lijkt, begint midden juli zijn paarse bloemenjurk te ontwikkelen, met de bloeifase die zich uitstrekt tot oktober. De reden waarom de blauwe ruit zo populair is bij veel tuinliefhebbers.

Bovendien is er een aromatische geur die in alle richtingen uitgaat, daarom kan de blauwe zuigtablet, vaak aangeduid als de zilveren struik, uitstekend worden geplant in geurige tuinen, maar ook in mediterrane tuinen of rotstuinen. We zullen echter in meer detail uitleggen waar u rekening mee moet houden bij het planten en hoe het eruit ziet wanneer u voor de blauwe ruit zorgt.

Selectie van sites en planten

Blauwe diamanten houden van de zon en droogte, waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een locatie. Idealiter zou u daarom altijd een plaats in het zuiden moeten kiezen. Plant dan in de buurt van de blauwe ruit, b.v. een vlinder sering, lavendel, de blauwe zwam (zilver gras), kaasjeskruid en soortgelijke vaste planten of struiken, dit resulteert in een harmonieuze uitstraling die de voorkeur heeft van vlinders en nuttige insecten.

»Tip:

De blauwe diamanten, die tot 1 meter hoog worden, zijn ook geschikt voor het planten van potten. Geef de blauwe ruit slechts matig water in de emmer als deze droog is.

Zorg goed voor de blauwe zuigtablet

Achterste deel:

Het is belangrijk dat u de blauwe ruit, die ook vaak Russische salie wordt genoemd, elk jaar in het vroege voorjaar radicaal terugsnijdt, zodat deze opnieuw ontspruit en zijn ware pracht ontvouwt. Verwijder ook scheuten die al aan de vorst zijn gestorven.

Waarschuwing:

Een snee mag nooit in de herfst worden gemaakt, want alleen op deze manier kan de blauwe ruit zichzelf beschermen tegen de vele vorst in de wintermaanden.

Overwintering:

Je kunt de winterbescherming ook ondersteunen door de plantstok met bladeren op te tillen of door hem met wat takjes te bedekken.

Bemesten / Casting:

Bovendien mogen blauwe zuigtabletten geen bemesting krijgen, vooral omdat ze ook duidelijk de voorkeur geven aan voedingsarme bodems. Bemesting zou de groei en bloei van de plant nadelig beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor irrigatie, omdat de blauwe zuigtablet zelfs meerdere dagen zonder water kan.

Vermenigvuldigen:

Je kunt de blauwe ruit gemakkelijk vermenigvuldigen door hem te delen, waarbij het wordt aanbevolen om hem in het voorjaar (na de ijsheiligen) of direct na de bloei te verplaatsen. (Link tip: planten vermenigvuldigen - 4 technieken)

De vaste plant in vorm houden:

De grijs-zilverkleurige plant vaste plant groeit vrij los met zijn violette bloemen, maar de afzonderlijke takken zijn altijd recht omhoog. Als je de vaste plant compacter wilt houden, moet je hem relatief losjes omwikkelen met bast, om de natuurlijke schoonheid niet te veel te beperken.

»Tip:

Individuele takken van de blauwe ruit zijn ook uitstekend geschikt voor de productie van bloemstukken - die vervolgens zelfs kunnen worden gebruikt om geurboeketten te binden!

Video: Plant Spotlight: Varens - Super Groene Vingers (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send