Vaste planten en siergrassen

Vermenigvuldig Mullein - 3 eenvoudige manieren gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Het mullein is een werkelijk majestueuze plant die gemakkelijk kan worden vermeerderd. Je hebt hiervoor verschillende opties.

Mullein vermenigvuldigt op zichzelf Mullein komt uit de familie van de brownwortfamilie en kan gemakkelijk op drie verschillende manieren worden vermeerderd: door te zaaien, met behulp van wortelstekken of door de natuur te laten rennen en te vertrouwen op zelf-verspreiding.

Hier leggen we uit hoe u verder kunt gaan met elk van de drie varianten om nog meer van de prachtige bloemen in de tuin te krijgen.

Mullein is gemakkelijk te verspreiden

Mogelijkheid 1 - zelfvoortplanting:

Als Mullein al in uw tuin staat en er nieuwe bloemen in de directe omgeving van de site zullen groeien, zal de natuur al het werk voor u doen. Na de bloei vallen de tulpvruchten op de grond en laten de zaden los. In het volgende jaar zullen zaailingen zich hebben gevormd zonder uw tussenkomst. Het enige wat u hoeft te doen is het gezonde meer van de nieuwe generatie laten staan ​​en ziekelijk uitziende exemplaren in de loop van de zomer verwijderen.

Mogelijkheid 2 - vermeerdering door zaaien:

Voor de verspreiding van mullein door te zaaien, kunt u de zaden van uw eigen bloemen gebruiken zodra ze in de herfst bruin tot zwart zijn geworden. Hier is hoe het te doen:

Strooi de zaden gewoon waar je wilt en geef ze water bij droog weer. Begraaf de zaden niet, want mullein zijn koude en lichte kiemen. Dus de zaden ontspruiten alleen als ze worden blootgesteld aan helderheid en lage temperaturen.

Zaaien in plantenpotten is ook mogelijk in gewone grond. Kies een onverwarmd koud frame of een koele en lichte plek in huis voor de winter. De volgende lente of vroege zomer kunt u de planten vervolgens in het bed planten.

Optie 3 - voortplanting door wortelstekken:

De herfst is de beste tijd voor vermeerdering door wortelstekken. Ga als volgt te werk:

❶ Ontdek de wortels van een groot en gezond mullein en snijd stukken van vijf tot tien centimeter lang. Vergeet niet om de wortels daarna met aarde te bedekken.

❷ Schuin nu de onderste uiteinden van de wortelstukken met een scherp mes en snijd het bovenste uiteinde recht af.

❸ Vul vervolgens een pot met plantenaarde en plaats elke stek zodat deze gelijk is met de grond.

❹ Eindelijk komt er een dunne laag substraat overheen. Bevochtig ten slotte het snijden een beetje.

❺ Winter wortelstekken net als de mullein zaden, dus op een koele en lichte plaats. In de zomer van het volgende jaar werden extra wortels en de eerste bladeren gevormd en kunt u de stekken of het mullein in het bed leggen.

Een kleine tip:

Op locaties in de volle zon is het raadzaam om de potten eerst een paar dagen in halfschaduw te zetten. Ze helpen de jonge planten wennen aan de nieuwe licht- en temperatuuromstandigheden.

Video: Iedereen kan haken #Tutorial leren haken #Potjes omhaken #Ikea different languages #subtitled (November 2020).

Pin
Send
Share
Send