Kamerplanten

Verhoog de blauwe regen tot de standaardboom - zo gedijt de plant in kuipen

Pin
Send
Share
Send


Wisteria is niet geschikt voor elke gevel. En toch hoeft de bloemenliefhebber het niet te doen zonder de prachtige bloei. Trek gewoon een standaardboom omhoog. U kunt hier lezen hoe u dit kunt doen.

Met zijn prachtige paarsblauwe bloemen en zijn indrukwekkende grootte tot tien meter siert de blauwe regen gevels, pergola's en terrassen. De klimplant bekend onder de Latijnse namen wisteria of wisteria wil graag regelmatig worden verzorgd om overvloedig te kunnen groeien.

Niet elke hobbyist kan blauwe regen op de gevel van zijn huis planten. En toch is er een plek waar zo'n ranker zich goed kan ontwikkelen. De blauwe regen in het bad is een populair alternatief voor vergroenende gevels.

Verfijnde blauwe regen gedijt optimaal

Geraffineerde planten zijn met name geschikt voor een hoogstammige blauwe regen die binnenkort zou moeten gaan bloeien.

U kunt bijvoorbeeld een verfijnde blauwe regen krijgen in kinderdagverblijven of in goed gevulde tuincentra. Dit plantproduct heeft een scheut die je in het voorjaar met ongeveer een derde van zijn lengte moet inkorten. Ze laten een sterke knop staan. De zijscheuten moeten volledig worden afgesneden.

»Tip: De plant heeft een stok nodig om hem te ondersteunen. Bind de spruit eenvoudig los aan de stok. Dus het heeft voldoende houvast.

Vervolgens moet in juli opnieuw ondersteuning worden verleend. Om dit te doen, verkort u de nieuwe scheuten met de helft en bevestigt u de verlengde hoofdshoot op de steunstang.

Gebruik een schaar om de kofferbak omhoog te brengen

in het 2e jaar
Aan het einde van de volgende winter (februari tot begin maart) snijd je de nieuwe scheuten terug naar 3 tot 5 knoppen. Zet dan de snoeischaar terug in juni. Je verkort de nieuwe takken met een derde. Nu wordt de hoofdshoot op de gewenste hoogte van de standaard gesneden. Dit is hoe je bepaalt hoe groot de blauwe regen in de emmer moet zijn.

in het 3e jaar
In februari of maart van het derde jaar snoei je de hoofd- en secundaire scheuten opnieuw op 3 tot 5 knoppen. Uiteindelijk worden de ongewenste zijscheuten van de snoeischaar tot juli slachtoffer. De blauwe regenstam wordt blootgesteld vanaf de zijtakken tot aan de basis van de kroon.

volgende jaren
In de toekomst zal alleen de versmalling in februari worden gemaakt. De kruidentakken zijn ingekort tot het derde oog.

Video: Genius inventions that make the world a better place! (November 2020).

Pin
Send
Share
Send