Vijverplanten

Gebruik lavakorrels in de tuin - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Veel mensen kennen alleen lavakorrels als een sprenkelmiddel voor de winter. Lavakorrels kunnen ook in de tuin worden gebruikt. Lees hier precies hoe.

Lavakorrels slaan veel vocht op

Lavagranulaat is tegenwoordig absoluut veelzijdig in elke tuin en kan worden gebruikt voor zowel tuinplanten als kamerplanten. Natuurlijk worden verschillende granulaatmengsels aangeboden in gespecialiseerde winkels, daarom moet u zeker de verpakkingsinformatie hier bekijken.

Als je er nu naar op zoek bent, moet je niet alleen zoeken naar typische bruine melanges. Lavakorrels worden nu zelfs in felle kleuren aangeboden. Het granulaat heeft daarom twee voordelen: het is goed voor planten en een mooi gebruik in moderne tuindecoraties.

Componenten en voordelen van lavakorrels

Zoals de naam al doet vermoeden, is lavagranulaat een puur natuurlijk product dat wordt verkregen uit de omgeving van vulkanen. Het voordeel van dit product is dat het water optimaal opslaat en langzaam weer teruggeeft in zijn omgeving. Een reden waarom je lavakorrels aan extreem droge grond zou moeten toevoegen.

Het goede eraan: lavagranulaat rot niet door de jaren heen, daarom is een aankoop zelfs op de lange termijn aan te bevelen. Het heeft ook het voordeel dat je het zowel in de tuin als in kamerplanten kunt gebruiken. We zullen uitleggen hoe precies hier.

Gebruik lavakorrels correct

➤ Gebruik lavagranulaat in het tuinbed:

Voor tuinplanten moeten de lavakorrels vooral vóór het planten met de grond worden gemengd. Afhankelijk van de korrelgrootte wordt een mengverhouding van grond / granulaat van 4: 1 aanbevolen.

Het voordeel van bijmengen is dat het zuurstofgehalte in de bodem aanzienlijk wordt verhoogd. Bovendien ontvangt de grond belangrijke mineralen en sporenelementen uit het granulaat, die van groot voordeel zijn voor de groei van de planten. En het lavagranulaat kan de warmte van de zon opslaan en rechtstreeks terugvoeren naar de planten in het bodemgebied, wat uitstekend is voor de periode van de herfst tot de lente.

➤ Gebruik lavagranulaat in buitencontainerplanten:

Voor de buitencontainerplanten moet je eigenlijk veel vaker een granulaatmengsel gebruiken. Het is het beste om het te gebruiken om een ​​drainagelaag in de emmer te creëren. Op deze manier kunt u wateroverlast en dus ook verrotting in de emmer voorkomen. Niet te vergeten is de goed gedoseerde vochtopslag, die de afzonderlijke stenen vervolgens in de kuip creëren, wat op zijn beurt de permanente bewatering van de kuipplanten aanzienlijk kan verminderen.

»Tip:

Zogenaamde lavasnippers zijn nu ook beschikbaar voor kuipplanten, die nog beter met de grond kunnen worden gemengd.

➤ Voeg lavagranulaat toe aan kamerplanten:

Lavakorrels werden beroemd in de kamerplanten, voornamelijk vanwege de hydrocultuur, maar wordt tegenwoordig ook vaker gebruikt in de afzonderlijke grondmengsels. Vooral omdat het waardevolle diensten biedt als vochtopslag.

Dus als je iets goeds voor je kamerplanten wilt doen, moet je wat lavakorrels aan de potgrond toevoegen. De mengverhouding van grondkorrels is 4: 1 binnen de kleine korrelgroottes.

Video: Aanleggen van een vierkantemetertuin - DCM Vivimus Groenten & Fruit (Augustus 2020).

Pin
Send
Share
Send