Klimplanten

De kroon van roem water geven en bemesten - Hoe het goed te krijgen

Pin
Send
Share
Send


Crowns of fame op zich zijn vrij gemakkelijk te verzorgen. Er zijn echter een paar belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het water geven en bemesten, zodat de planten kunnen gedijen.

© kelifamily - Fotolia.com

De kroon van glorie (Gloriosa superba) kan inspireren als een vrij robuuste plant, omdat de exoot uit de tropen van Afrika onervaren amateur-tuiniers zoveel kleine onderhoudsfouten vergeeft. Om echter van een overvloedige bloei en een gezonde groei van de kroon van roem te kunnen genieten, moet u enkele onderhoudsinstructies in acht nemen met betrekking tot irrigatie en bemesting.

De plant is over het algemeen vrij goed bewapend tegen tuiniers die nogal waterig zijn. De kroon van roem kan vocht en voedingsstoffen in zijn verdikte wortelstokken opslaan en zo langere droge fasen overleven. Maak er echter geen gewoonte van, want als de plant permanent wordt verzwakt door een gebrek aan water of voedingsstoffen, wordt deze vatbaar voor ziekten en plagen.

Waar moet bij het schenken rekening mee worden gehouden?

Om een ​​ideale groeibasis voor de plant te creëren, moet u deze permanent vochtig houden. Hoge luchtvochtigheid is minstens zo belangrijk. Vooral tijdens de groeifase moet u langere periodes van droogte vermijden. De vloer mag niet uitdrogen. Toch is het belangrijk om voorzichtig te water geven, omdat de plant niet onder water loopt. Het water moet altijd weglopen. Dit moet ook worden opgemerkt voor kuipplanten. Zelfs als de plant enkele minuten onder water in de planter staat, loopt hij risico en kunnen de wortels snel rotten. Daarom moet u de planter altijd controleren op overtollig water. U moet dit doen na elk gietproces. Deze trucs helpen bij optimale irrigatie:

  • Geef de plant water van boven
  • let op de afvoer van het water
  • spray planten vaak in hitte
  • Gebruik een lont of gietmat
  • Laat de vloer niet uitdrogen
  • Verwijder direct waterjam in de plantenbak

Hoge luchtvochtigheid is belangrijk!

De kroon van roem vereist een luchtvochtigheid tussen 50 en 60 procent. Als dit is gewaarborgd, kan de plant zich op de juiste manier ontwikkelen en zal hij u bedanken met een overvloedige bloei. Te droge lucht leidt snel tot bruine bladuiteinden. De plant is hier bijzonder gevoelig voor als je hem in de winterkwartier te dicht bij een kachel plaatst.

Als je de plant in een emmer bewaart, kun je de luchtvochtigheid verhogen door de planter op een schotel te plaatsen die gevuld is met water en kiezels. De plant is zo droog en kan tegelijkertijd zichzelf voorzien van de nodige luchtvochtigheid via het verdampende water.

Je moet de planten regelmatig spuiten, vooral op warme dagen. Het is het beste om alle delen van de plant van warm, oud water te voorzien. De plant verdraagt ​​ook spuiten met schoon en, indien mogelijk, gefilterd regenwater.

Vermijd temperatuurschommelingen

De omgevingstemperatuur heeft ook invloed op het gietgedrag. De kroon van roem houdt van constante temperaturen en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Als de temperatuur fluctueert, staat de plant onder stress en dit wordt aangegeven door gele en verdorde bladeren. Hier is het belangrijk om het werpgedrag nauwkeurig te regelen. Als de plant te warm is, heeft hij meer water nodig. Planten onder koude stress moeten spaarzaam worden bewaterd. Planten in de groeifase hebben een verhoogde behoefte aan water en voedingsstoffen.

Bemest kroon van roem - u moet dat opmerken

De plant wordt alleen bemest tijdens het groeiseizoen, tussen maart en september. U kunt eenmaal per week organische vloeibare meststof aan het irrigatiewater toevoegen. Verkleuring van de bovenste bladeren kan wijzen op een tekort aan stikstof. In dit geval moet u een stikstofrijke meststof gebruiken. Het is het beste om dit elke tweede gietprocedure in lage concentratie toe te dienen.

Als de plant begint te verwelken, mogen er geen meststoffen meer worden aangebracht. Als de eerste scheuten in het voorjaar verschijnen, is het tijd voor de eerste bemesting na de winter.

Video: Wetenschappers geven visie op Zeeland (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send