Klimplanten

Bell Vine onderhouden - Alles over locatie, bodem, water geven en bemesten

Pin
Send
Share
Send


Bell vine is een populaire en snelgroeiende klimmer. Het kan een paar meter hoog worden met weinig onderhoud.

De Bell Vine wordt zonder grote inspanning enkele meters hoog en is met name geschikt als klimplant als klimplant. Het groeit hoog in een korte tijd.

Je hoeft niet eens 10 keer per dag een speciale meststof of water te gebruiken. De plant groeit gewoon het beste onder de juiste omstandigheden.

Bodem en locatie voor de bell vine

Een losse, goed doorlatende en humusrijke grond is ideaal. Als u compost en zand plant in normale tuin of potgrond voordat u gaat planten, zal de klokdruif comfortabel aanvoelen. Het groeit goed op een volledig zonnige plaats, maar zorgt ook voor een locatie in de lichte penumbra. De klimplant bloeit misschien niet zo overvloedig, maar het is nog steeds ideaal als een privacyscherm.

Als je de klokstok in de emmer plant, moet de container groot genoeg en zeer stabiel zijn. Goede afvoer in de emmer is belangrijk om wateroverlast te voorkomen. De plant blijft kleiner, als containerplant bereikt hij een hoogte van maximaal twee meter, terwijl in de grond geplante wijnstokken een hoogte van meer dan vier meter kunnen bereiken.

Zorg ervoor dat de ruimte op elke locatie luchtig is. De vele bladeren moeten goed kunnen drogen na de regen, anders kunnen ziekten en ongewenste ontwikkelingen optreden.

Planten, water geven en bemesten

Wanneer er geen vorstgevaar meer is, kan de plant naar buiten. Pas op voor het planten van afspraken vóór half mei - bij temperaturen onder 5 ° C wordt de klimplant ernstig bedreigd. Bied de bell vine vanaf het begin een klimrek aan. Bamboestokken, latwerk of dergelijke zijn goed geschikt. Snijd af en toe verse scheuttips, dan vertakt de plant zich goed en vormt snel een strak privacyscherm. Als je een langere trellis of een hek groen wilt maken, plaats je verschillende planten naast elkaar op een afstand van 30 centimeter. Meestal winden de ranken zich rond de klimhulp en houden ze zich goed vast. Als u wilt helpen, steekt u de kurkentrekkerachtige ranken door het rooster.

Hoe zonniger de locatie, hoe meer water de klokstok nodig heeft. Water met limoenwater of regenwater, bij voorkeur in de vroege ochtend of 's avonds. Containerplanten hebben zelfs meer water nodig dan buitenplanten. Met een laag mulch rond de wortel voorkom je dat de grond te snel uitdroogt.

Van mei tot het bloeiseizoen in juli en augustus, is de bell vine dankbaar voor zuinige maar regelmatige meststoffen. Compost, hoornspaanders of een vloeibare meststof voor bloeiende planten (mijn aanbeveling: Compo bloeiende plantenmeststof) bevorderen de vorming van bloemen.

Video: Fight Club (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send