Vijverplanten

5 tips voor bescherming tegen plantvorst in het voorjaar

Pin
Send
Share
Send


Wanneer de eerste bloemen in de tuin bloeien, verdwijnen de winterblues eindelijk. Vorst kan ze echter snel beschadigen. Hier zijn 5 tips voor de juiste bescherming tegen plantvorst in het voorjaar.

Allereerst moet u de grond losmaken

Wanneer kerstrozen en sneeuwklokjes langzaam vervagen en krokussen en narcissen in beweging zijn, is het de hoogste tijd voor tuiniers om weer te gaan tuinieren, want de lente komt eraan! Half mei moet je echter nog steeds gevoelige vorsttemperaturen verwachten, vooral 's nachts, daarom moet je de meeste buitenplanten hier voldoende tegen beschermen.

Je kunt je planten natuurlijk beschermen door de bestaande winterbescherming niet te vroeg te verwijderen, omdat dit de enige manier is om te voorkomen dat vorstgevoelige zomerplanten worden beschadigd. Dit is het belangrijkste punt met betrekking tot vorstbescherming. Hieronder staan ​​enkele tips over hoe uw planten de vorst in het voorjaar kunnen overleven.

Vorstbescherming van planten in het voorjaar - 5 tips

➤ Tip 1 - maak de grond los en verzamel planten:

Over het algemeen moet u in het vroege voorjaar eerst de bovenste laag grond goed losmaken met een hark. Je kunt dan de eerste compost in deze grondlaag opnemen. De compost is goed voor de grond en de planten worden ook optimaal voorzien van verse voedingsstoffen.

Als je geen eigen compost hebt en er niet zoveel van nodig hebt, kun je je buurman vragen of ze het zonder een beetje compost kunnen doen.

Belangrijk:

Verzamel de compost op de wortels van de planten. Dus de vorst kan niet doordringen tot de gevoelige wortels.

➤ Tip 2 - voer voorjaarsnoei uit:

Rozen, bomen (bijv. Fruitbomen) of struiken en struiken moeten in het voorjaar (maart tot april) worden ingekort, zodat ze tijdig aan nieuwe scheuten kunnen beginnen.

Belangrijk:

In het geval van extreme koude kiekjes, moet u de kleinere plantstokken en boomstammen opnieuw bedekken met beschermende rieten matten. Grote kartonnen dozen of speciaal tuinvlies zijn ideaal voor dit doel.

Grotere bomen moeten echter eerst de vorst trotseren. Dit kan echter vaak leiden tot lichte bevriezing op de verse scheuten. Als je dit wilt voorkomen, moet je in gespecialiseerde winkels op zoek gaan naar mega-fleecekappen of jutezakken in maat XXL. Helaas worden deze soms tegen een vrij dure prijs aangeboden, maar ze kunnen zelfs grote bomen tegen vorst beschermen.

➤ Tip 3 - bescherm groenten tegen vorst:

Hoe eerder u sla en groenten zaait of plant, hoe eerder ze meestal kunnen worden geoogst. Met oude raamglazen kunt u deze "koude frames" weer goed beschermen tegen vorstbreuken en tegelijkertijd laten ze de zonnestralen, die zo belangrijk zijn voor de groei, door naar de planten. Transparant tuinvlies is in dit geval ook geschikt.

In tuinwinkels worden ook zwarte filmbuizen aangeboden die met water kunnen worden gevuld, die los in de bedden worden neergelegd. Deze slangen worden overdag warm door de zonnestralen en geven deze warmte 's nachts door aan de planten en de grond. Op deze manier kan de vorst de planten minder beïnvloeden.

➤ Tip 4 - bescherm bloemzaden tegen vorst:

De verse bloemzaden beginnen snel te ontkiemen en kort na het zaaien worden kleine plantenscheuten zichtbaar op het aardoppervlak. Om deze bloemen ook tegen vorst te beschermen, kunt u een transparant tuinvlies over de planten verspreiden.

Belangrijk:

Weeg de vlieshoeken altijd af met zware stenen, zodat het lichte vlies het tuinvlies niet onmiddellijk wegblaast. In het geval van lange vliesbanen moet u ook een paar stenen langs de rand van het vlies plaatsen.

➤ Tip 5 - Verpot containerplanten:

Ten slotte moet je de containerplanten die in de winter zijn gezet met verse grond verpotten in nieuwe containers zodat deze planten weer voldoende voedingsstoffen krijgen.

Vanaf dit moment hebben de kuipplanten tegelijkertijd meer water nodig en moeten ze ook kunnen genieten van de eerste zonnestralen - indien mogelijk achter glas.

Zet uw kuipplanten echter alleen buiten op de ijsheiligen.

Video: 5 TIPS OM JE BESCHERMEN TEGEN DE WARMTE PLUS 2 SO KONIJN5 (November 2020).

Pin
Send
Share
Send