Plantenziekten

Als het buxus gele bladeren krijgt - 3 tips

Pin
Send
Share
Send


Gieter kan helpen

Het groenblijvende buxus wordt meestal gebruikt als een rand voor bedden of als een haag. Omdat het heel langzaam groeit, en naast het feit dat het zijn prijs heeft, zijn tuinders ergerd Buxus gele bladeren krijgt.

Tip 1
Dit is meestal het geval in het voorjaar. Aan de ene kant is het zeker omdat het buxus zelfs in de winter bewaterd moet worden, hoewel aangenomen wordt dat bewatering bij vorst niet nodig is. Hij heeft echter water nodig, want hoewel het aardoppervlak is ontdooid, kan de plant geen water onttrekken omdat de aarde nog ijzig is.

Tip 2
Zodra het buxus op de Gilben is, moet u het opruien met speciale meststof en goed water geven. Snijd het dan in de herfst terug. Je kunt de dode takken voorzichtig verwijderen.

Tip 3
Met boxbomen die in kuipen of bloembakken groeien, kun je niet zien in welke mate de aarde nog vochtig is. Er zijn emmers met een automatische waterniveau-indicator. Er wordt weergegeven of de emmer opnieuw moet worden bewaterd. Natuurlijk zijn dergelijke containers niet bepaald goedkoop, maar het is het waard.

In de daaropvolgende jaren herstelde het buxus zich weer. Maar het is altijd belangrijk om te onthouden dat het buxus voldoende vocht krijgt.

Video: Hoe kom je van onkruid tussen de bestrating af? Tuinmanieren (Maart 2021).

Pin
Send
Share
Send