Vijverplanten

Een wellness-tuin creëren - 7 creatieve ideeën gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Ga lekker zitten en ontspan - u hoeft niet naar het wellnesshotel te gaan om dit te ervaren. Onze ideeën laten zien hoe u een wellness-tuin kunt creëren.

Perfect voor een wellness-tuin: het bubbelbad buiten

U kunt een wellnessruimte in de tuin of een complete wellnesstuin opzetten of opnieuw ontwerpen met zelfs de kleinste veranderingen, vooral omdat elk groen, meestal prachtig bloeiend tuincomplex altijd een wellness-karakter heeft geïnternaliseerd. Daarom hoeft u niet zoveel te veranderen om een ​​wellness-tuin te creëren.

We presenteren nu enkele wellnessvarianten die u ook de mogelijkheid bieden om uw eigen tuin te creëren en deze te ontdekken als een wellnesstuin! Voorwaarde hiervoor: u hebt overdekte open ruimtes of paviljoens in uw tuin nodig. Als deze al in uw tuin te vinden zijn, staat niets uw wellness-tuin in de weg.

Ideeën voor uw wellness-tuin

➤ Idee nr. 1 - whirlpool buiten:

Speciale outdoor whirlpoolbaden zijn al enige tijd te koop en kunnen daar het hele jaar door blijven (thermische verwarming). De bijbehorende hoezen maken het gemakkelijk om het interieur schoon te houden, wat, afhankelijk van het model, geschikt is voor twee tot zeven personen. Bovendien worden deze whirlpools verwarmd, sommige hebben kleurenverlichting (kleurenlichttherapie), een digitaal bedieningspaneel, massagestralen, comfortabele nekkussens, cd-spelers met ingebouwde luidsprekers en dergelijke.

Tip:

U kunt meestal de gewenste uitrusting, kleur en vorm van de fabrikanten afzonderlijk selecteren. Goedkope aanbiedingen worden vaak aangeboden in de herfst. Let dus op aantrekkelijke aanbiedingen.

➤ Idee nr. 2 - Kneipp-pool:

Zelfs in een kleine tuin kunt u een Kneipp-zwembad gebruiken zoals integreren in de vorm van een oud wijnvat of een oud tinnen bakje. Deze creatieve ideeën voor mini-Kneipp-pools zien er zelfs geweldig uit. Bovendien zorgt een koudwaterstraal (waterslang) voor de perfecte Kneipp-giet.

De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de bloedsomloop wordt bevorderd door water te betreden. Samen met de spierbeweging door ter plaatse te trappen, bevordert dit ook de veneuze bloedstroom en voorkomt het ook spataderen.

➤ Idee nr. 3 - zwembad:

Het assortiment zwembaden voor de tuin is de afgelopen jaren enorm uitgebreid, zodat vandaag een tuinzwembad voor bijna iedereen kan worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld van goedkoop PVC-materiaal, zoals dat wordt aangeboden in veel doe-het-zelfzaken. U kunt een dergelijk zwembad meestal echter alleen gebruiken van rond mei tot oktober omdat het geen vorstbestendigheid biedt. Tijdens de wintermaanden moet je zo'n zwembad droog houden in een interieur.

Als u echter de voorkeur geeft aan een meer exclusief zwembad in de tuin, kunt u ook geprefabriceerde modellen gebruiken die onder andere op grondniveau zijn ingebed (uitgraven vereist). Dit wordt vervolgens omringd door stijlvolle natuurstenen of fijne houten vloerplanken en kan het hele jaar door worden gebruikt omdat het zwembadwater ook kan worden verwarmd.

➤ Idee nr. 4 - Geurende Potpourri:

In geen geval mag uw tuin een natuurlijke geurpot pourri missen. Er zijn immers natuurlijke planten met een intense bloemengeur in alle seizoenen. Deze omvatten b.v. Jasmijn, rozen, wilde kruiden, tijm, citroenmelisse, enz.

Plant deze en vele andere anti-stressplanten eenvoudig in de buurt van uw wellnessoase en geniet van het uiterlijk en de geur van deze bloemen. Je zult snel merken dat de combinatie van "ontspannende" en "absorberende geur" ​​je veel meer ontspannen zal maken.

➤ Idee nr. 5 - relaxmeubels:

Voor een wellness-tuin zijn zogenaamde relaxmeubels, zoals ze momenteel de voorkeur hebben in polyrotan, van bijzonder belang. Ze nodigen je uit om te ontspannen en zijn ook gemakkelijk schoon te maken, aan te passen aan een breed scala aan lichaamshoudingen en uiterst comfortabel.

U kunt ook een strandstoel, een schommel, een boomschommel, ligstoelen, enz. Gebruiken als ontspanningsmeubels. Kies eenvoudig wat u leuk vindt. Onder de tuinmeubeltrends 2014 is er zeker iets dat geschikt is voor uw smaak.

➤ Idee nr. 6 - buitensauna:

De zogenaamde houtsauna is perfect voor buitengebruik en is een echte blikvanger in de tuin. Gebouwd in de vorm van een landhuis, zijn er een of twee sauna's en een sanitaire ruimte (douche / toilet) in het interieur.

Als u deze wellnessoase kiest, moet u deze idealiter combineren met een loungeruimte (rustruimte) - mogelijk zelfs binnen en buiten. Een goede saunasessie bestaat uit verschillende fasen, waarvan sommige ook uit rustfasen bestaan.

➤ Idee nr. 7 - hooibed:

Het hooibed is een beetje ongewoon, maar erg gemakkelijk om weer te geven. Voor dit doel moet u gewoon vers hooi kopen van een lokale boer of van een gespecialiseerd postorderbedrijf. Organisch hooi met wilde / medicinale kruiden moet absoluut de voorkeur hebben, omdat het waardevolle etherische oliën afgeeft bij verhitting (bijv. In een sauna).

Het hooi (stoomverwarming), dat tot ongeveer 50 graden is verwarmd, moet vervolgens worden uitgespreid op een comfortabel ontspanningsbed (plastic kussen). U kunt vervolgens genieten van de toepassing zelf in een linnen handdoek die om uw lichaam is gewikkeld. Je lichaam moet aan alle kanten omgeven zijn door het verwarmde hooi. Bedek eventueel het hele ding met wollen dekens.

Als alternatief kunt u natuurlijk ook een klein nekkussen van katoen / linnen met hooi vullen en het voorzichtig in de oven opwarmen. Geniet dan van dit verwarmende kussen op de ligstoel tot het opwarmingseffect afneemt.

Pin
Send
Share
Send