Vijverplanten

Verpottende camelia's - een wonder van bloemen in de winter

Pin
Send
Share
Send


De wintermaanden zijn vaak somber en hebben van nature weinig bloeiende planten. Als je je camelia's op tijd verpot, zie je een echte bloei in de winter.

Camellia's verrassen ons met hun volle bloei in de winter

Bloemen in de winter
In de winter kun je meestal de kerstroos in de tuin bewonderen en vanaf januari - afhankelijk van het weer - vaak de eerste sneeuwklokjes of krokussen. En binnen? In de winter bloeit ook niet veel. Misschien wilt u een vers boeket bloemen in uw handen leggen - maar zelfs na een paar dagen zijn ze niet langer aantrekkelijk. De Japanse camelia kan hier helpen. Het is een bloemenwonder dat zijn bloemen onder glas opent en je in de wintermaanden verrukt met prachtige kleuren.

Verpot camelia's
Maar de camelia heeft ook speciale grond nodig. Daarom moet je ze in de herfst verpotten. Het is het beste om het een grote pot te geven omdat het een weelderig wortelsysteem vormt dat snel te groot kan worden in een kleine pot. Hierdoor zou de ruimte te smal worden en zou de plant niet langer voldoende voedingsstoffen krijgen. De camellia ontvangt deze voedingsstoffen van rododendronaarde. Vergeet niet om regelmatig water te geven, dit zal een echte bloei zijn.

Pin
Send
Share
Send