Vijverplanten

Maak zelf kruidenlikeur - zo gemakkelijk is het

Pin
Send
Share
Send


Na het feestelijke zondaggebraad mag men in de regel niet ontbreken: de spijsverteringskruidenlikeur. Met dit recept kun je het eenvoudig zelf maken.

kruidenlikeur

Een kruidenlikeur wordt vaak gedronken na het eten om de spijsvertering te stimuleren en het gevoel van volheid tegen te gaan. Om dit te doen, hoeft het niet eens een dure druppel uit de winkel te zijn. Een eenvoudige zelfgemaakte kruidenlikeur doet hetzelfde. Het mooie ervan: als je de kruidenlikeur zelf maakt, kun je deze helemaal naar eigen smaak bereiden. En ook: kruidenlikeur is een geweldig zelfgemaakt geschenk uit de tuin.

Je hebt nodig:

❖ Alcohol:

Om zelf een kruidenlikeur te maken, heb je natuurlijk een alcoholische basis nodig. Dit kan bijvoorbeeld wodka of graan zijn.

❖ kruiden:

Bovendien moet je nog steeds beslissen welke kruiden je later aan de likeur moet toevoegen. In principe kun je de kruiden naar eigen smaak samenstellen. Er moet twee gram per kruid zijn - gedroogd of vers. Ideale kruiden voor de likeur zijn rozemarijn, salie, oregano, munt, tijm, basilicum en kamille.

❖ Candis & biologische citroen:

Bovendien is 800 gram suiker vereist. Het is het beste om snoep hier te gebruiken. Als je wilt, kun je de smaak later afronden met een beetje citroenschil. Je hebt dan een onbespoten biologische citroen nodig.

❖ donkere glazen fles:

Je moet de kruidenlikeur altijd in een donkere glazen fles doen, zodat de ingrediënten en het aroma niet negatief worden beïnvloed door het licht.

Zelf kruidenlikeur maken

➥ Stap 1:

Giet een liter alcohol in een container die je later luchtdicht kunt afsluiten. Giet vervolgens de suiker erin. Voeg vervolgens de gewassen en gehakte kruiden toe. Je hoeft deze niet elk tot twee gram te wegen - je kunt ook elk een eetlepel nemen. Voeg ten slotte een deel van de geraspte citroenschil toe.

➥ Stap 2:

Nadat u alle ingrediënten bij elkaar hebt geplaatst, hoeft u alleen maar de container goed te sluiten en het mengsel ongeveer vier tot zes weken op een warme plaats te laten weken. Gedurende deze tijd is het belangrijk dat u het mengsel elke dag grondig roert of de pot goed schudt.

3 Stap 3:

Na de vier tot zes weken hoeft u alleen de vloeistof door een fijne zeef te gieten en de afgewerkte kruidenlikeur in een donkere glazen fles te gieten. Om te verfijnen, kunt u steranijs, piment, honing of agavesiroop toevoegen.

Trouwens: omdat het alcoholgehalte van de kruidenlikeur erg hoog is, kun je het zonder problemen enkele jaren bewaren.

Video: handig tip om vla pak makkelijker uit te knijpen twee latjes 25 cm lang en 8 cm breed (November 2020).

Pin
Send
Share
Send