Vijverplanten

Maak zelf courgetteschips - 2 heerlijke receptideeën

Pin
Send
Share
Send


Courgettes moeten niet alleen warm worden gekookt. Ze zijn ook een plezier in koude - bijvoorbeeld als chips. Hier presenteren we twee heerlijke en verschillende smaken.

Voor de meesten is courgette het toppunt van heerlijke soep of hartige groenten.

Weinig mensen weten dat deze vruchten uit de pompoenfamilie ook kunnen worden gebruikt om heerlijke chips te bereiden. Als je niet altijd aan aardappelchips wilt knabbelen, moet je zeker courgettechips maken en proberen. Deze chips zijn niet alleen pittig, maar smaken ook heerlijk. Zoete courgetteschilfers zijn ook een feest voor het gehemelte
.

Chips met een verschil - 2 courgettevarianten

➲ Zoute courgetteschilfers

➔ ingrediënten

  • 1 of 2 kleine courgettes
  • wat zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gehakte rozemarijn indien gewenst

➔ voorbereiding
1Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Leg vervolgens de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier, zout ze en laat ze ongeveer 5 minuten trekken. Zorg ervoor dat elke schijf afzonderlijk op het vel wordt geplaatst. Dit is de enige manier om ze later knapperig te maken.

2 Ongeveer 5 minuten daarna deppen van de courgetteplakken, giet de olijfolie erover en bestrooi de plakjes opnieuw met een beetje zout en, indien gewenst, met rozemarijn (kruidenzout is ook mogelijk).

3 Bak nu uw friet in een voorverwarmde oven op 200 ° C gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn. De courgetteschilfers moeten zo vers mogelijk worden gegeten.

➲ Voor mensen met een zoetekauw - zoete courgetteschilfers

➔ ingrediënten

  • 1-2 kleine courgette
  • 2-3 eetlepels boter
  • 5 eetlepels poedersuiker

➔ voorbereiding
1 Snijd de courgette heel fijn en dep de plakjes een beetje droog.

2 Doe vervolgens wat boter in een pan en roer de poedersuiker erdoor. Meng nu de courgetteplakken in het boter-suikermengsel en draai ze tot ze gelijkmatig bedekt zijn.

3 Nu worden de plakjes dun op een bakplaat met bakpapier geplaatst. Hier moet ook worden opgemerkt dat de dunne plakjes fruit niet op elkaar liggen. Nu worden ze alleen in een voorverwarmde oven op 200 ° C gedurende ongeveer 10 tot 12 minuten gebakken tot ze knapperig zijn.

Pin
Send
Share
Send