Kruiden

Tomaten bewaren - 8 slimme tips

Pin
Send
Share
Send


Tomaten zijn in het hoogseizoen in de zomer. Ze groeien vaak sneller terug dan je ze kunt eten. De juiste opslag bepaalt het genot en de houdbaarheid van de heerlijke tomaten.

© New Africa - Fotolia.com Tomaten behoren tot de meest populaire groenten in Duitsland. Je kunt ze nu het hele jaar door kopen, omdat ze ook in kassen worden gekweekt. Tomaten worden ook in uw eigen tuin gekweekt. In sommige jaren is de oogst zelfs zo groot dat het onmogelijk is om het fruit tegelijkertijd te verwerken of te consumeren.

Je kunt je tomaten thuis bewaren, maar er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Als de tomaten niet goed worden bewaard, verliezen ze snel hun aroma.

Sla tomaten goed op

➤ Bewaar tomaten niet in de koelkast

Je kunt veel soorten groenten gemakkelijk in de koelkast bewaren, sommige moeten zelfs koel worden bewaard. Dit geldt echter niet voor tomaten, voor hen is de koelkast de volledig verkeerde plaats om ze op te slaan.

Als u echt te veel tomaten hebt gekocht of geoogst, kan de koelkast in uitzonderlijke gevallen als tijdelijke oplossing dienen. Haal de tomaten echter twee dagen voor het geplande gebruik uit de koelkast. Je kunt je smaak dan weer volledig ontwikkelen totdat je hem opeet.

➤ Tips voor de juiste opslag van tomaten

De koelkast is daarom alleen een oplossing in noodgevallen. Anders zijn de tomaten eenvoudig bewaard bij kamertemperatuur.

"Tip 1: Haal de tomaten altijd meteen na aankoop uit de verpakking. Je zou snel beginnen te schimmelen onder de film. Het volstaat niet om de beschermende film eenvoudig te verwijderen. De tomaten moeten ook uit de plastic bak worden verwijderd zodat ze kunnen ademen.

"Tip 2: Was de tomaten vlak voordat u ze eet. Anders worden ze verschrompeld en smaken ze niet zo lekker als voorheen.

"Tip 3: Het is het beste om de tomaten in een mand of kom te doen en ze op een luchtige, droge en iets donkere plaats in de keuken te plaatsen.

"Tip 4: Zorg ervoor dat de tomaten nooit op elkaar in de kom worden gestapeld. Het is beter als ze plat worden verspreid.

"Tip 5: U kunt een langere houdbaarheid bereiken als u het groen van trostomaten niet verwijdert.

"Tip 6: Bewaar uw tomaten apart van andere soorten groenten en fruit. Tomaten geven het gas-etheen vrij, dat sneller kan bederven met ander fruit en groenten.

"Tip 7: U kunt tomaten maximaal een week bewaren zonder kwaliteit en smaak te verliezen. Als de tomaten nog niet volledig rijp zijn, kunt u ze op een zonnige plek plaatsen zodat ze iets kunnen toevoegen afterripen kan. De vensterbank zou hiervoor ideaal zijn.

"Tip 8: Eet alleen tomaten als ze absoluut rijp zijn. Groene tomaten bevatten de giftige solanine, die in grote hoeveelheden zelfs dodelijk kan zijn.

Video: 9 verrassende voedingsmiddelen die je kan invriezen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send