Haagplanten

Vogelkers planten - tips over locatie, grond en planten

Pin
Send
Share
Send


Vogelkers is een populaire haagplant die ook dienst doet als scherm. Hoe prachtig het zich ontwikkelt, hangt af van de aanplant.

© Igor Tarasov - Fotolia.com

Vogelkers (Prunus padus) is een van de rozenfamilie. De plant dankt zijn naam aan de druivervormige rangschikking van bloemen en fruit. De aantrekkelijke haagplant wordt ook wel moeraskers of Ahl-kers genoemd. De hobbytuinier zal in het voorjaar kunnen genieten van de rijke bloei van de "wilde lila". Vanwege de dichte groei doet de vogelkers het heel goed als een haagplant en een privacyscherm. De kersenboom is ook goed geschikt voor het beveiligen van bankdijken. U legt de basis voor een gezonde groei en welvaart van de Elsenkirsche met het planten, daarom is het zo belangrijk om hier op bepaalde punten te letten.

Plant Beschrijving

Vogelkers wordt gekenmerkt door snelle groei. De bladverliezende boom kan tot 15 meter hoog worden. Struikvormige groei is ook mogelijk. De struiken zijn ook tot tien meter hoog en worden gekenmerkt door overhangende takken. De natuurlijke gewoonte van vogelkers is slank tot conisch. In oudere planten krijgt de kroon een meer gebogen vorm. De stam lijkt bijna recht en heeft een diameter van ongeveer 60 centimeter.

De leeftijd van het gewas is tussen de 60 en 80 jaar. Vogelkersen hebben een gladde en donkergrijze schil. Scheuren in de schors treden alleen op bij oude planten. De bladeren zijn ongeveer tien centimeter lang en zijn licht behaard. De donkergroene bladeren tonen een aantrekkelijke geel-rode herfstkleur. De witte bloemen verschijnen tussen april en juni. De ronde steenvruchten ontwikkelen zich uit de bloemen. Deze zijn in eerste instantie roodachtig van kleur en lijken zwart en glanzend als ze rijp zijn. De bessen dienen de vogels als voedselbron in de late zomer.

"Tip: Het vlees is niet giftig. De kern bevat giftig blauwzuur.

Vogelkers (Prunus padus)
Groei rate:40 - 70 cm per jaar
Lengte:600 - 1000 cm
spread:400 - 700 cm
Root systeem:Flachwurzler
locatie:Zon tot halfschaduw
etage:bescheiden
"Meer afbeeldingen en gegevens weergeven

De verspreiding van vogelkers

Het vaderland van de vogel bevindt zich in Noord-Amerika. Tegenwoordig zijn de vogelkersbomen ook inheems in Europa, Japan en Noord-Azië. In het Middellandse-Zeegebied en op het Balkan-schiereiland ontbreekt de plant in Europa. Vogelkersen worden in het wild voornamelijk gevonden in de buurt van waterlichamen en in schaarse bossen. De meeste exemplaren zijn gevonden in Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Volgens een studie van het Federaal Agentschap voor Landbouw en Voedsel, bestaan ​​er bijna vier miljoen exemplaren van vogelkersbomen in Duitse bossen.

Plant vogelkers - zo is het gedaan

Locatie:

Als we kijken naar het voorkomen van de plant in het wild, wordt het duidelijk dat vogelkersen een nogal vochtige omgeving zijn. Een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locatie heeft de voorkeur. De plant voelt zich bijzonder comfortabel in de buurt van de tuinvijver of een natuurlijke rivier. Als de vogelkers als een boom moet groeien, is veel ruimte nodig en heeft een eenzame positie de voorkeur. Als de plant in struikvorm moet groeien, doen groepsbeplantingen het ook erg goed. De locatie hoeft niet te warm te worden gekozen. Vogelkers kan ook koel en luchtig staan.

In het kort:

  • zonnig tot gedeeltelijk in de schaduw
  • luchtig
  • Stand-alone of groep planten
  • dichtbij het water

Substraat:

De planten hebben een frisse, licht vochtige grond nodig. Zware kleigronden worden minder aanbevolen. Als de grond ondoordringbaar is, kan het irrigatiewater niet weglopen en treedt wateroverlast op, wat de wortels van de vogelkers aantast en onder ongunstige omstandigheden kan leiden tot het afsterven van de plant. De grond mag niet te kalkhoudend zijn. Een kleine hoeveelheid kalk wordt echter getolereerd.

In het kort:

  • losjes
  • luchtig
  • nat
  • humos
  • limepoor

Plantinstructies:

❶ Selecteer locatie
❷ Bereid de vloer voor
❸ Geef de plant water
❹ Graaf het plantgat uit
Aufwerten Upgrade opgraving
Einsetzen Breng de plant in
❼ Druk de aarde goed naar beneden
Ang Geef de plant goed water en mulch
❾ Bevestig de pilaar

Nadat de locatie is geselecteerd, is de eerste stap het voorbereiden van de grond. De grond moet worden uitgegraven en losgemaakt. Onkruid, wortels en stenen worden verwijderd. Vogelkers wordt ondertussen gedrenkt. Plaats de plant in een emmer water en wacht tot er geen luchtbellen meer zijn. Het plantgat moet minstens twee keer zo groot zijn als de kluit. Zodat de jonge planten vanaf het begin een goede basisvoorziening met voedingsstoffen krijgen, worden compost en hoornschilfers aan het uitgegraven materiaal toegevoegd.

Er is geen drainage in de grond nodig, omdat de kersenboom de voorkeur geeft aan een vochtige grond. De plant wordt in het midden van het plantgat geplaatst en goed bedekt met aarde. Druk de grond goed aan en schud de plant voorzichtig bij het vullen van het substraat om leegte te voorkomen. Nadat het plantgat is gesloten, wordt de plant gemulleerd en goed bewaterd.

"Tip: Zodat het irrigatiewater goed kan worden opgenomen, kunt u een gietrand creëren die iets naar het midden toe helt.

Jonge planten zijn gevoelig voor de wind. Zodat stormen van de vogelkers niets kunnen schaden, moet je de jonge plant ondersteunen. Drie steunposten worden gebruikt voor elke plant. Deze moeten op een afstand van 30 centimeter in de grond worden gebracht en met brede koorden worden verbonden. Deze ondersteuning is essentieel voor het eerste jaar van staan. Tweejarige planten moeten zich voldoende hebben ontwikkeld en je kunt de pijlers verwijderen.

"Tip: Controleer regelmatig de ondersteuning. De touwen of linten mogen niet te strak zijn en mogen niet in de boomschors graven.

Stop de wortels

Vogelkersen behoren tot de platte wortels. De wortels van de snelgroeiende plant verspreiden zich ijverig naar alle kanten. De hobbytuinier kan dit tegengaan door een wortelboom op te zetten. Hiermee moet bij het planten rekening worden gehouden. In theorie kun je wortelslot toevoegen aan oudere planten. De werklast is echter veel hoger dan wanneer u tijdens het planten de voor lucht en water ondoordringbare geotextiel meeneemt. De root barrier wordt verticaal in de grond gestoken en met klikbalken bevestigd. De wortels kunnen niet in het materiaal doordringen en er zal geen chaos van wortelnetwerk in uw tuin zijn.

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Wortelstok barrière / wortel barrière dikte 2 mm, breedte 70 cm, ... 2 beoordelingen66,90 €Naar de winkel

Video: Verbod op het gebruik van bestrijdingsmiddelen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send