Haagplanten

Vermenigvuldig sneeuwbessen met multiplex - stap voor stap uitgelegd

Pin
Send
Share
Send


Het vermenigvuldigen van de sneeuwbes is gemakkelijker dan velen denken. Je hebt alleen multiplex nodig en dan kun je beginnen.

De sneeuwbes is een decoratieve struik die vooral populair is bij beginners. Aan het begin van de winter kunt u gemakkelijk het benodigde triplex snijden. Als bodembedekker is het hout vaak overvloedig aanwezig in het openbaar groen. Of u kunt multiplex van planten in uw huistuin gebruiken. K

Bijna geen enkele andere plant is zo gemakkelijk te vermenigvuldigen met stickwood. Volg de onderstaande stapsgewijze instructies en u zult gegarandeerd slagen.

Vermenigvuldig sneeuwbessen door multiplex - zo eenvoudig is het

Stap 1: multiplex snijden

Snijd je stokjes in de herfst of winter. Kies eenjarige bessen van de sneeuwbes die al goed bebost zijn en snijd de uiteinden van de scheuten af. Elk triplex moet ongeveer 15 tot 20 centimeter lang zijn en meerdere ogen hebben. U kunt gesneden stokken in de herfst enige tijd op een koele, droge plaats bewaren en wachten tot laat in de winter om ze in de plantenpotten te plaatsen. Snijden in de late winter en invoegen zonder te wachten is ook mogelijk.

Stap 2: steek de stok in plantenpotten

De potten moeten groot genoeg zijn om ongeveer tweederde van de stokjes in het substraat te laten zinken. Kies in de handel verkrijgbare potgrond als substraat. Heel belangrijk: de stokjes moeten worden ingebracht in de richting waarin ze op de shoot groeiden. Het is het beste om het bovenste of onderste uiteinde van elke stok met een kleine inkeping te markeren. U kunt ook de onderste uiteinden diagonaal en de bovenste uiteinden recht afsnijden om verwarring te voorkomen.

Stap 3: laat de stok groeien

U hoeft het multiplex niet te bemesten en mag niet te veel water geven. Een constant basisvocht in het substraat is belangrijk. Je kunt de succesvolle beworteling van het triplex herkennen aan het feit dat nieuwe bladeren in de lente groeien. Als het zover is, moet je ongeveer twee weken wachten voordat je de nieuwe sneeuwbessen in de tuin legt. Hoe meer ontwikkeld het wortelstelsel, hoe beter de planten groeien.

Stap 4: plant sneeuwbessen in de tuin

Sneeuwbessen zijn niet erg veeleisend in termen van locatie. Alle plaatsen in de volle zon tot halfschaduw zijn mogelijk en zelfs in permanente schaduw sterven sneeuwbessen niet. Je moet hier gewoon een wat zwakkere groei verdragen. Sneeuwbessen zijn ook niet kieskeurig als het gaat om de bodem. Gewone tuingrond, kleigronden en zandgronden zijn even geschikt.

Dus graaf gewoon een klein plantgat op de locatie van uw keuze, steek de kluit in en leg er een dunne laag aarde op. In de eerste paar weken moet je het nieuwe gewas regelmatig water geven. Later gaat de sneeuwbes heel goed om met langere periodes van droogte.

Pin
Send
Share
Send