Haagplanten

Sneeuwbessen planten - stap voor stap uitgelegd

Pin
Send
Share
Send


Sneeuwbessen snijden een goed figuur in de tuin, vooral in de winter. U kunt zelf beslissen of u een enkele struik of een haag wilt planten.

Sneeuwbessen worden ook wel crackerwten genoemd.Veel mensen kennen de sneeuwbes als een crackerwtenstruik, omdat de witte bessen van de struik met een lichte knal barsten wanneer ze op de grond worden gegooid of geplet.

Of het nu gaat om een ​​enkele struik of een haagplant - de bladverliezende sneeuwbes met zijn decoratieve bessen komt altijd tot zijn recht. Het ziet er bijvoorbeeld ook geweldig uit in combinatie met groenblijvende struiken. De bessen zijn bijzonder opvallend. In de regel zijn ze wit. De winterharde struik is ook verkrijgbaar met roze of koraalbessen.

belangrijk:
Voorzichtigheid is geboden als u kinderen hebt, omdat de bessen zwak giftig zijn en niet eetbaar. Zodat het plezier van de knal geen schade veroorzaakt, maak je kinderen hiervan bewust en let op grondig wassen van de handen!

Locatie en bodem

De sneeuwbes is een weinigeisende struik die bijna overal groeit. Zon, penumbra of schaduw - u kunt de garnalenstruik overal gebruiken. De vloer kan stevig of doorlatend zijn. Het enige dat belangrijk is, is een licht zure tot zeer basische pH. Alleen als de grond erg droog is, heeft de sneeuwbes meestal de neiging om veel wortels te hebben. Je kunt de grond gemakkelijk verbeteren met tuinturf of compost.

Hoe de sneeuwbes goed te planten

1 Zet de sneeuwbes in de tuin in mei na de laatste nachtvorst. Het is belangrijk dat je de kluit goed water geeft voordat je gaat planten. In een emmer water wordt het volledig opgezogen. Het duurt maar een paar minuten. Als er geen luchtbellen meer zijn, is de kluit goed vochtig.

2 Breng het plantgat omhoog zodat het twee keer zo groot en diep is als de kluit. Breng vervolgens de struik zo recht mogelijk in, vul hem met aarde, druk stevig op het substraat en geef hem krachtig water. Het is het beste om een ​​waterwand rond de plant te maken.

Als u de sneeuwbes als een haag plant, plant u ongeveer twee tot drie planten per meter. In combinatie met andere struiken heeft de Knallerbsenstraub rondom een ​​afstand nodig die overeenkomt met ongeveer de helft van de uiteindelijke hoogte. Als u gebieden plant, plant u vier tot zes jonge struiken per vierkante meter.

3 In de eerste paar weken na het planten, moet u de sneeuwbessen dagelijks water geven, idealiter een slurry nemen, omdat ze veel water nodig hebben om goed te groeien. Een laag mulch slaat het vocht op en voorziet de grond van voedingsstoffen.

4 Later heeft de sneeuwbes geen speciale zorg nodig. De robuuste struik heeft geen bemesting nodig en regenbuien zijn meestal voldoende voor irrigatie. U hoeft alleen maar te helpen met de tuinslang in zeer lange, hete droge periodes.

Video: Intratuin - Zelf een plantenbak maken (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send