Haagplanten

Coniferen planten in een emmer - tips voor verzorging

Pin
Send
Share
Send


Coniferen zijn niet alleen populaire hagen, ze kunnen ook gemakkelijk in kuipen worden geplant. Het heeft echter aanzienlijk meer zorg nodig dan buitenplanten.

De thuja is ideaal voor het planten van potten

U kent waarschijnlijk naaldbomen (pinales) als hagen, als een windscherm in de tuin of als groenblijvende planten in parken.

Je kunt de naaldbomen echter ook met de zachte naalden in een emmer planten en gemakkelijk een stuk tuin op het balkon krijgen.

De plant mag echter niet aan zichzelf worden overgelaten. In tegenstelling tot buitenplanten heeft een conifeer in kuipen aanzienlijk meer zorg nodig.

Coniferen hebben in de emmer meer zorg nodig

Kortom, de kleine conifeer soorten zijn geschikt voor het planten in containers. Je kunt ze gebruiken om snel een nieuwe blikvanger te maken of om tuinontwerp veel vrijer aan te pakken dan mogelijk zou zijn met een conifeer direct in de grond. Thujas zijn bijzonder geschikt voor het planten van potten. U moet echter wat meer tijd besteden aan de zorg voor de conifeer.

De verschillen beginnen met planten, omdat niet elke emmer geschikt is. Het zou moeten:

 • Zorg voor een afvoeropening
 • Worden voorzien van afvoer
 • Speciale aarde inbegrepen
 • Wees voldoende gedimensioneerd
 • Ga indien mogelijk op een mobiele standaard staan

De afvoeropening is bijzonder belangrijk. Zoals veel planten verdragen coniferen geen wateroverlast. Irrigatiewater kan zich gemakkelijk in de emmer verzamelen en de wortels doen rotten vanwege het vocht. Als gevolg hiervan sterft de naaldboom. Als u echter op zoek bent naar een afvoeropening of de emmer in de vloer doorboort, kan het overtollige water ontsnappen. Zodat de grond niet met het water uit de emmer stroomt en meststoffen in de grond blijven, creëer een afvoer over de afvoeropening:

 • Strooi een laag grind op de bodem van het bloembak
 • Plaats kleine stenen of potscherven over het grind
 • Giet zand over de grove laag
 • Dek de afvoer af met fleece

Vul de werkelijke aarde alleen via de afvoer. Door de drainagelaag kan overtollig water een tijdje in de emmer worden opgevangen zonder in direct contact met de wortels te komen. Als de grond uitdroogt, absorberen de wortels vocht uit de drainagelaag, maar hoeven ze niet permanent in het water te blijven. Als er te veel water of regenwater in de emmer zit, loopt deze via de afvoerlaag rechtstreeks door de afvoeropening naar buiten.

Naaldgrond voor het planten van potten

Als je naaldbomen - of andere bomen - in een emmer doet, moet je er rekening mee houden dat de toevoer van voedingsstoffen beperkt is. De grond kan zichzelf niet vernieuwen of verbeteren, maar de plant moet het doen met de voedingsstoffen die je hem geeft. We raden daarom aan om over te schakelen naar naaldachtige grond voor het planten van potten. Het bevat al de juiste hoeveelheden humus, grond en zand en is voorzien van meststoffen die zorgen voor een gezonde groei van de thuja.

Volg de volgende instructies om de conifeer in de emmer te plaatsen:

❶ Leg een laag aarde op de afvoer.
❷ Plaats nu de conifeer in de emmer. Plaats de plant in het midden van de planter.
❸ Giet de grond gelijkmatig in de emmer en zorg ervoor dat de conifeer in het midden blijft.
❹ Vul de aarde tot een afstand van ongeveer vijf centimeter vanaf de rand van de emmer. Met deze open ruimte kunt u de conifeer eenvoudig gieten zonder dat de kuip overloopt.
❺ Giet de naaldboom voldoende.

Afhankelijk van de positie van de emmer moet u ervoor zorgen dat de grond niet uitdroogt. Coniferen vormen in het veld diepe wortels, wat betekent dat de plant relatief goed water kan krijgen, zelfs bij langdurige droogte. Deze mogelijkheid bestaat niet in de emmer. De conifeer kan alleen het vocht gebruiken dat direct in de emmer zit. Controleer daarom uiterlijk om de drie dagen of de grond nog voldoende vochtig is en geef regelmatig water.

Winter naaldbomen in een emmer

Coniferen die direct in de grond worden geplant, kunnen de wintermaanden gemakkelijk overleven, op voorwaarde dat het geen jonge planten zijn zonder diepe wortels. Containerplanten hebben echter wat winterbescherming nodig om in het voorjaar weer te ontspruiten. Omdat je waarschijnlijk kleine of zeer jonge naaldbomen in de emmer stopt, moet je in de winter aan bescherming denken:

 • Omring de plant met fleece en een jutezak
 • Wikkel noppenfolie om de emmer
 • Plaats piepschuim onder de emmer of til het op
 • Stro of bladeren beschermen de grond tegen bevriezing
 • Beperk water geven tot vorstvrije dagen

Snijd de naaldbomen terug in de emmer

Wanneer u uw conifeer snoeit, moet u ervoor zorgen dat het evenwicht wordt behouden. Als de naaldboom te veel groeit, moet je hem in een grotere emmer doen of in de tuin planten. De belangrijkste maatregelen om een ​​conifeer in een emmer te krijgen zijn water geven en tussentijdse bemesting met conifeermeststof. Een echte aanrader is de Compo Coniferous-meststof met langzame afgifte, die niet alleen de plant versterkt, maar ook beschermt tegen bruin worden.

Als je ervoor zorgt dat de grond niet uitdroogt, de plant in het vroege voorjaar wordt gesnoeid en je bemest hem regelmatig, kun je op het terras of balkon genieten van een groenblijvende plant.

Video: Waarmee bemest je de tuin? Voeding voor de hele tuin. (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send