Haagplanten

Shotgunziekte in kersenlaurier: 3 belangrijke tips om te bestrijden

Pin
Send
Share
Send


Als er lichte vlekken op de bladeren van de kersenlaurier zijn, moet u snel handelen. Omdat dan de kersenlaurier wordt geïnfecteerd door de jachtgeweerziekte.

Lichte stippen op de bladeren geven jachtgeweer aan

De jachtgeweerziekte is te herkennen aan het feit dat zich heldere vlekken vormen op de bladeren van de plant. Na een tijdje worden ze roodbruin. Ongeveer twee weken later worden de stippen rood omrande gaten. Als de schimmelinfectie erg ernstig is, sterft de plant zelfs. Maar er zijn enkele maatregelen die de laurier helpen.

3 tips tegen jachtgeweer

Tip 1 - kies de juiste locatie:

De locatie moet droog zijn. Een vochtig klimaat is ideaal voor de paddenstoel, daarom moet de kersenlaurier op een plaats staan ​​waar hij snel droogt na een regenbui. Het wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen om de plant onder een boom te plaatsen, omdat het druppelende water de natheid verlengt. Bovendien mag de kersenlaurier niet in de buurt van een sproeier worden geplaatst. Continu water geven kan ook leiden tot de schimmelziekte. Aanbevolen waarde: transplantatie van kersenlaurier - stap voor stap uitgelegd.

Tip 2 - Snoei de plant:

In het geval van een plaag moet de plant consequent worden teruggesneden. Je moet alle aangetaste vruchten en gevallen bladeren volledig verwijderen.

Tip 3 - Spray kersenlaurier met fungicide:

In het volgende jaar van de ziekte is het raadzaam om de kersenlaurier te besproeien met een fungicide. Anders komt er nog een uitbraak. Bovendien is de paddestoel erg koppig en winterhard, daarom moet u niet zonder deze behandeling.

De eerste behandeling begint in het voorjaar. Dit is absoluut aan te bevelen, vooral in geval van langdurig, vochtig weer. Dan moet u in totaal drie keer om de twee weken spuiten. Over het algemeen moet u ervoor zorgen dat u het spuiten uitvoert in de loop van de bladontwikkeling.

Video: 10 TIPS OM MUGGEN TE BESTRIJDEN! (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send