Haagplanten

Maak een bloeiende haag - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Een tuinheg hoeft niet altijd groen te zijn. U kunt ook een bloeiende haag maken. Hier vindt u welke planten hiervoor geschikt zijn.

Bloeiende hagen zien er geweldig uit

Talrijke bloeiende planten zijn tegenwoordig ook beschikbaar in het tuincentrum, die kunnen worden gebruikt om kleurrijke hagen te maken en die hun eigenaren zullen verrassen met een geweldige bloeiende charme van de lente. Veel bloeiende struiken zijn ook dicht bladachtig na de bloei, zodat ze gemakkelijk beschermen tegen nieuwsgierige blikken. In sommige gevallen vormt zich ook fruit op de individuele bomen (bijv. Vuurdoorn), waardoor ze een fris accent krijgen in de late zomer tot het begin van de winter.

Geschikte struikselectie

Als u een bloeiende haag in de tuin wilt planten, zijn verschillende factoren belangrijk bij het kiezen van een plant. Dit omvat de groeihoogte van de individuele struiken, hun bloemkleur en de keuze van de locatie (zonnig, halfschaduw, heersende bodemomstandigheden, enz.). Controleer ook van tevoren de compatibiliteit van de individuele struiken.

By the way:

Met bloeiende haagstruiken kunt u ook prachtige padgrenzen in de tuin creëren. Laaggroeiende struiken zoals de struik bloeit heel goed in vele kleuren.

Kleine selectie volgens bloemkleuren:

  • bloeiend wit: geurige jasmijn, sering, appelroos, koperpeer, Deutzie en verschillende rondhouten
  • bloeiend geel: gaspeldoorn en forsythia
  • bloeiend roze: wilde roos (rozenbottel), pruikenstruik, vlinderboom of berberis
  • bloeiend rood: Weigelia of duivelsstruik
  • bloeiend violet: bloedbes, sering, hibiscus, zakbloem of kornoelje
bloeiende hagen

»Bekijk de volledige selectieSierheester hedge

»Bekijk meer foto'sWild Rose Hedge

»Bekijk meer foto's

Plant een bloeiende haag

"Plantafstand:

Als u een bloeiende haag in uw tuin wilt creëren, moet u er altijd voor zorgen dat er een royale plantafstand is tussen de individuele struiken. Idealiter zou u ook struiken moeten kiezen die ongeveer dezelfde hoogte en breedte hebben, wat langdurig onderhoud van de haag vereenvoudigt (bijv. Bij het snoeien en snoeien).

"Planttijd:

De beste tijd om een ​​bloeiende haag te planten is ofwel in de vroege herfst of de lente. De laatste variant zorgt meestal voor een goede groei, hoewel de bloemen in het eerste jaar nog wat schaars zijn.

Zorg voor de bloeiende haag

"Topiary:

Een bloeiende haag vereist bijna evenveel onderhoud als wanneer de struiken rechtop werden geplant. U moet de haag dus na de bloei (in de late zomer) of in het vroege voorjaar aan een snoeibeurt (heggen knippen) onderwerpen.

"Verwelkte bloemen plukken:

Verwelkte bloemen moeten van tijd tot tijd worden geplukt, zodat zich zo snel mogelijk opnieuw een nieuwe bloei op de respectieve struik vormt.

Video: Haag planten met kale wortel Buxus (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send