Kruiden

Gouden maanzaad planten: instructies voor het pre-fokken en direct zaaien buitenshuis

Pin
Send
Share
Send


Als je gouden papavers wilt planten, heb je twee opties. Of je geeft de voorkeur aan de papaver in het voorjaar en plant hem later in de tuin of je zaait hem later in bed.

Goudpapaver bloeit heerlijk geel

In tegenstelling tot de normale papaver, die rood bloeit, betovert de gouden papaver, ook wel Californische papaver (Eschscholzia californica), ons met mooie gele bloemen. Het groeit tot hoogten tot dertig centimeter en bloeit van de lente tot de late zomer. Als u het in de tuin wilt brengen, kunt u het verkiezen of direct buiten zaaien. Beide varianten zijn kinderspel en kunnen snel worden uitgevoerd.

Pre-broedende gouden papaver

❶ Het juiste moment om binnenshuis gouden papavers te kweken is van half februari tot half april. Gebruik een standaard kweeksubstraat en bevochtig het licht in een kweekkom.

❷ Zaai nu kleine groepen van vier tot zes zaden elk en houd een kleine afstand tussen de groepen. Bedek de zaden niet met substraat, omdat de gouden papaver een van de lichte ziektekiemen is.

❸ Plaats vervolgens de kweekbak op een lichte plaats. De temperatuur moet tussen 15 ° C en 18 ° C liggen. Houd nu het substraat constant vochtig zonder nat te worden. De eenvoudigste manier om het gewenste resultaat te bereiken is met een spuitfles.

❹ Je zult de eerste zaailingen na maximaal twee weken zien. Plaats de plantjes niet op een warmere plek en vermijd het directe zonlicht van de middagzon. De jonge gouden klaproos schiet te hoog onder deze omstandigheden. Vanaf de tweede helft van mei kun je de planten dan buiten planten. Het grote voordeel van voorkweek: u kunt zich verheugen op een prachtige bloei in het eerste jaar.

Gouden papaver zaaien in het veld

❶ Als u niet de moeite wilt nemen om voor te fokken, kunt u de zaden van de gouden papaver vanaf half mei ook direct in het bed zaaien. Hark de vloer eerst grondig zodat deze los en kruimelig is. Dit maakt het gemakkelijker voor de wortels om de grond binnen te dringen.

Anschließend Bevochtig vervolgens het bed met een sproeier. Strooi vervolgens de zaden op de grond en druk ze licht aan. Met de achterkant van een schop is dit gemakkelijk mogelijk vanaf de rand van het bed. Zorg er net als bij voorkweek voor dat de zaden niet onder de grond komen en in het licht ontkiemen.

Goud De kiemtijd van goudpapaver in het veld is iets langer dan in het geval van voorkweek en is bijna drie weken. Houd de grond gedurende deze periode matig vochtig. Je kunt het sproeien later aanzienlijk verminderen. Goudpapaver gaat heel goed om met droogte.

Video: Vissen voeren, waar moet je op letten? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send