Haagplanten

Thuja planten en verzorgen - hoe het is gedaan

Pin
Send
Share
Send


Thuja is al lang een van de meest populaire haagplanten omdat het zo gemakkelijk te verzorgen is. Lees hier hoe u thuja goed kunt planten en verzorgen.

De groenblijvende boom van het leven (Thuja) als een ondoorzichtige haag | © agmacolor - Fotolia.com

Het voordeel van een thuja-heg kan niet alleen worden beschreven door het eenvoudige onderhoud, maar ook door een ondoorzichtige groei en een het hele jaar door, groenblijvende naaldjurk. Waarom de thuja-plant zeker een van de meest populaire haagplanten in Europa is en overal te vinden is.

Bekende variëteiten van thuja

Thuja-planten kunnen gemakkelijk tot 6 meter groeien, zijn vorsthard en verdragen regelmatig snoeien. Hiermee kunnen alle soorten Thuja in vorm worden gebracht. Je kunt zelfs thuja-planten in ballen of figuren snijden - vergelijkbaar met doosbomen. De soorten thuja die bekend zijn in onze tuinen zijn onder meer:

  • Thuja Columna - smalle kolomvorm
  • Thuja smaragd - intense kleuren (<= best verkochte en meest populaire variëteit)
  • Thuja Brabant - snelgroeiend
  • Thuja Plicata - glanzende kleuren
  • Thuja Occidentalis - ook verkrijgbaar in geel
  • Thuja orientalis - sommige ondersoorten worden hier aangeboden als dwergthuja
  • Thuja Standishii - bloeit in maart en vormt kegels
  • Thuja Koraiensis - laaggroeiend, ook geschikt voor de schaduw

Tip:

Je kunt kleine thuja-planten kopen voor een zeer redelijke prijs in het tuincentrum. Vooral omdat ze gemiddeld zo'n 20 tot 30 centimeter per jaar kunnen groeien.

Plant thuja

Je moet Thuja's ofwel in het vroege voorjaar (maart / april) of in de late zomer (augustus / september) planten. Wanneer u dit doet, moet u ervoor zorgen dat u een afstand van ongeveer 40 centimeter aanhoudt bij het planten van de haag, omdat de thujas door de jaren heen in elkaar vertakken. Je kunt ook Thuja's vrijstaand planten.

Afhankelijk van de grootte van de plant, moet je de grond ongeveer 40 tot 60 centimeter uitgraven om het te planten. Vul de opgraving een beetje met turfafval en geef het water. Verrijk de grond van de opgraving met verse compost, dan garandeert dit een goede groei van de planten.

Vervolgens kunt u de planten met balen in de uitgraving plaatsen en ze vullen met de verrijkte grond - begin goed. Je moet dan de vers geplante planten goed water geven.

Tip:

De eerste paar dagen en weken moet je een thuja-plant de hele tijd vochtig houden. Als het niet regent, moet je helpen met irrigatiewater.

Thuja verzorgen

"Casting:

Net als alle andere planten moeten Thuja op warme dagen en gedurende lange periodes van droogte water worden gegeven, zodat ze niet bruin worden.

»Bezuinigen:

Vanaf een bepaalde hoogte (en zelfs als thuja bruin wordt) moet u elk jaar bezuinigen. Idealiter zou u deze snede in het vroege najaar moeten maken, omdat sommige dieren de thuja als broedplaats gebruiken, vooral in de lente. En dan heb je ze pas in de late herfst weer nodig als een plek om de winter door te brengen.

"Bemesting:

Thuja hoeft meestal niet te worden bemest. Alleen de kleine dwerg-thujas tolereren zo nu en dan een beetje volle bemesting.

Tip:

U kunt in de herfst verschillende tuinafval (bijv. Vers gemaaid gazon, bladeren, enz.) Onder de Thuja-haag verspreiden. Het afval maakt vervolgens waardevolle voedingsstoffen vrij tijdens het rotten.

Video: How to create a Bonsai tree DIY (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send