Kruiden

Bemest lavendel - hoe het goed te doen

Pin
Send
Share
Send


Lavendel is een van de veeleisende planten. Behalve veel zon zijn ze tamelijk bescheiden. Dus ook met het onderwerp bemesting. De regel is hier van toepassing: minder is meer!

Lavendel is een van de veeleisende planten. Het is onmisbaar in veel tuinen en inspireert met zijn paarse bloemen, zijn intense geur en zijn diverse toepassingen - lavendel is een van de meest populaire tuinstruiken.

Of het nu in een pot op het terras of in een bed is, met regelmatige zorg en de juiste behandeling, kunt u lang van uw lavendel genieten.

Bemest lavendel matig

Het belangrijkste bij het planten en verzorgen van lavendel is de grond. Het zou mager en niet te vochtig moeten zijn, anders zou er wortelrot en schimmel ontstaan ​​door de wateroverlast. Lavendel komt uit de Middellandse Zee en vindt het daarom vrij droog.

Grote voorzichtigheid is ook geboden bij het bemesten. Het is voldoende als u bij het planten wat compost, mest of kaliumhoudende meststof (verkrijgbaar bij Amazon) toevoegt. Lavendel heeft niet meer nodig. Als de grond door de kunstmest te rijk is aan voedingsstoffen, schiet het hout sneller en wordt het gevoeliger voor vorst.

Video: Hoe verzorg je de Lavendel in pot? Of waarom gaat de lavendel dood? (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send