Kruiden

Groeiende hop - 2 eenvoudige methoden gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Hop is de ster onder klimplanten. Dienovereenkomstig zou men kunnen denken dat het gemakkelijk kan worden vermenigvuldigd. Maar dat is niet zo.

Hop kan gemakkelijk worden vermeerderd door stekken en stekken

Er zijn veel klimplanten die kunnen worden gebruikt om de tuin snel en gemakkelijk te verfraaien. De hop is echter een heel speciale klimplant, omdat deze een van de gemakkelijkst te verzorgen is en extreem snel groeit. Bij warm weer is 1 m per week mogelijk! Dus als u bijvoorbeeld de gevel van uw huis snel groen wilt maken, zijn hop altijd de beste keuze. Op deze manier kunt u in een mum van tijd een waar tuinparadijs creëren.

Maar hop heeft nog meer voordelen. Het groeit niet alleen snel, het kan ook snel worden verwijderd. Dit is heel eenvoudig, want in de herfst sterven de scheuten toch af. En dit heeft op zijn beurt een ander voordeel: de vergroening laat geen bouwschade toe. Het beste is dat de hop gemakkelijk kan worden vermeerderd. Dus als je niet genoeg van de plant kunt zien of een paar kale plekken in de tuin wilt groen maken, heb je een eenvoudige en snelle oplossing met hop gevonden.

Dit is hoe de hop kan worden gepropageerd

Hop kan op verschillende manieren worden gepropageerd. De eenvoudigste manier om te vermenigvuldigen is echter door stekken en stekken.

Voortplanting via stekken:

Snijd de plantenstok terug in het voorjaar. Gooi de afgesneden delen van de hopplant echter niet zoals gebruikelijk via de compost weg. Ten slotte kun je de delen gebruiken om de plant te vermenigvuldigen. Graaf gewoon de plantendelen, ook wel stekken genoemd, terug in de grond. Idealiter dezelfde dag zodat de stekken niet uitdrogen. Druk vervolgens licht op de grond en giet het op. Na een korte tijd zullen zich wortels vormen.

Voortplanting via stekken:

Je kunt de hop ook vermenigvuldigen met stekken. Je kunt ze kopen in de ijzerwinkel of ze zelf winnen. Snijd voor de laatste variant eenvoudig een spruit van 6 tot 8 cm lang van de hopplant van februari tot mei en plant deze vervolgens in een kleine pot met voedingsrijke grond. Gezwollen veen is hiervoor het meest geschikt. Na het planten, moet je de scheuten dan afdekken met een plastic zak. Dit zorgt ervoor dat een hoge luchtvochtigheid wordt gegenereerd. Wacht dan maar af. Als de verspreiding werkte, zouden zich binnen enkele dagen wortels moeten vormen.

Video: The Art of Quantum Jumping (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send