Kruiden

Combineer lavendel - dit zijn de beste partners voor de mediterrane plant

Pin
Send
Share
Send


Lavendel is alleen en ook in combinatie met andere planten een prachtige blikvanger. Maar welke planten passen goed bij de behoeften van de mediterrane plant? Wij vertellen het u.

Een lavendelbed is iets voor het oog. Maar in combinatie met andere planten of vaste planten, creëer je een waar bloemenwonder waar je niet genoeg van kunt zien.

Lavendel is niet bepaald veeleisend, maar er zijn gewoon planten die niet overeenkomen met de lavendel. Niet vanwege het uiterlijk, maar omdat de eisen aan grond en voedingsstoffen gewoon te verschillend zijn.

Dus als u lavendel met andere planten wilt combineren, moet u dit ruim van tevoren informeren, zodat de planten uiteindelijk goed op elkaar aansluiten.

Roses & Lavender - een klassieker, maar niet verstandig

Lange tijd was de regel dat als je lavendel met rozen plant, je bladluizen weghoudt. Dit is nu een vergissing gebleken. Je moet dus geen rozen en lavendel in de directe omgeving planten. De lavendel heeft geen grote afschrikking tegen bladluizen en rozen hebben een geheel andere voedingsbehoefte en verschillende eisen aan de bodem, zodat lavendel overbemest wordt door het voedingsrijke, nogal vochtige klimaat van de rozen. Hij geeft immers de voorkeur aan magere, droge grond.

Mogelijke combinaties voor lavendel

Het is belangrijk voor een partnerplant voor de lavendel dat deze ook de voorkeur geeft aan een zonnige locatie en droge, dorre grond. Mediterrane kruiden zoals salie, oregano en tijm zijn bijvoorbeeld ideale partners. Dus je kunt een geparfumeerd bed opdoen en in de zomer genieten van smaken zoals de Middellandse Zee.

Damesjassen zijn ook een goede combinatie gebleken. Vaste planten zoals delphiniums en phlox zijn ook geschikt. vooral de phlox met zijn witte bloemen harmonieert perfect met de paarse bloemen van de lavendel.

Planten zoals artemisia, spelt wol en echte zeekool komen ook in een harmonieuze combinatie met lavendel. Er zijn dus een aantal manieren om lavendel op te voeren met geschikte partners.

Video: Modetrend van het moment: combineer lavendel met muntgroen (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send