Kruiden

Een aardappel planten - Instructies en tips voor het planten van containers

Pin
Send
Share
Send


De Tomoffel is een plant waarmee je aardappelen en tomaten tegelijkertijd kunt bewaren. Er zijn echter een paar dingen om te overwegen voor een winstgevende oogst.

© goodmoments - Fotolia.com

Je moet veel ruimte berekenen om groenten te telen. Ruimte die niet iedereen in overvloed te bieden heeft. De oplossing is in dit geval gecombineerde fabrieken, zoals bijvoorbeeld de Tomoffel. Iedereen die denkt dat het allemaal heel ingewikkeld is, heeft het mis. Het exotische uit de tuin, dat eigenlijk helemaal niet is, is zelfs heel nuchter.

De nachtschadefamilie is een hybride die voor het eerst werd gekweekt in Tübingen in de jaren 1970. Deze spannende nieuwigheid belooft de ruimtebesparende teelt van tomaten en aardappelen. Dit is nu zelfs mogelijk met de Tomoffel op het balkon of terras.

Vind de juiste locatie

Een zonnige locatie creëert de ideale omstandigheden voor de tomaat om te gedijen. Als u de hoogst mogelijke opbrengst wilt bereiken, moet u de locatie niet te schaduwrijk kiezen. Penumbra wordt getolereerd. Een warme en zonnige locatie vereist regelmatig water geven. Om te voorkomen dat de planten ongehinderd buigen en kunnen uitzetten, moet de hobbytuinier hen ondersteuning bieden.

In het kort:

  • warm
  • zonnig
  • helder
  • Plantondersteuning noodzakelijk

Kies het ideale substraat

Het tegelijkertijd oogsten van tomaten en aardappelen is niet alleen een plezier voor de hobbytuinier, maar ook een uitdaging voor de plant. Een hoogwaardig substraat legt de basis voor een gezonde groei en rijke gewasopbrengsten. Laat niets aan het toeval over en vertrouw op hoogwaardige groeimedia. Speciale tomatenaarde maakt ook de aardappelen gedijen. Bovendien kan rijpe compost als natuurlijke meststof in het substraat worden gemengd. Het substraat moet nog steeds goed worden afgevoerd, omdat de Tomoffel geen wateroverlast verdraagt.

»Tip: Te zware grond kan doorlatend worden gemaakt door grind of grof zand toe te voegen.

In het kort:

  • voedzaam
  • doordringbaar
  • losjes

Een aardappel planten - stap voor stap uitgelegd

Voorgekweekte tomatenplanten zijn vanaf april verkrijgbaar in speciaalzaken voor tuinen. De jonge planten, die ongeveer 30 centimeter hoog zijn, bevinden zich in individuele plantenpotten. Na het kopen moet je niet meteen beginnen met planten. Breng de planten gedurende een periode van ongeveer twee weken stap voor stap aan de buitentemperaturen.

Hoe kan ik planten?

❶ Selecteer locatie
Substrate Zorg voor substraat
❸ Graaf het plantgat uit
❹ Geef de plant water
Einsetzen Breng de plant in
❻ Vul bij met tomatenaarde
❼ Druk de vloer goed
Ang Water de plant

Nadat een zonnige locatie is gevonden, kan het plantgat worden uitgegraven. Dit moet ongeveer twee keer de breedte en diepte van de kluit zijn. Als het bestaande substraat wordt gebruikt, moet het worden voorzien van compost of hoornspaanders en moet de tomaat na het planten worden voorzien van tomatenmest (mijn aanbeveling: Compo langetermijnmeststof voor tomaten). Je creëert optimale omstandigheden als de plant in commercieel verkrijgbare tomatenaarde wordt geplaatst. Vervolgens worden alle benodigde voedingsstoffen opgenomen, waardoor zowel de tomaten als de aardappelen kunnen gedijen. Het is raadzaam om de planten water te geven voor het planten. Om dit te doen, wordt de tomaat ondergedompeld in een emmer water totdat er geen bubbels meer zijn.

Kan Tomoffel in een emmer worden gekweekt?

Teelt in een emmer is mogelijk en biedt vele voordelen. Vanaf nu kunnen tomaten en aardappelen ook in een kleine ruimte worden geoogst. Het in een emmer bewaren betekent echter een beperking voor de plant in vergelijking met buitenkweek. De hobbytuinier moet daarom streven naar ideale groeiomstandigheden. Dit begint met de selectie van de planter. De emmer mag nooit te klein of te plat zijn.

»Tip: Als de aardappeloogst zo uitgebreid mogelijk moet zijn, moet de planter een inhoud van minimaal 40 liter hebben. De diameter mag niet minder zijn dan 50 centimeter.

Containerplanten hebben een verhoogde behoefte aan water en voedingsstoffen. Regelmatig water geven mag niet worden gemist. Vermijd wateroverlast. Een drainage kan helpen, die in de bodem van het vat wordt gewerkt en kan bestaan ​​uit kleigranulaat of grind.

Video: Aardappelen kweken in een zak (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send