Kruiden

Rustieke tuindecoraties - inspiratie en ideeën voor een robuuste uitstraling

Pin
Send
Share
Send


Rustiek tuindecor straalt gezelligheid uit en kan met relatief weinig inspanning worden uitgevoerd. Laat je inspireren door mijn ideeën!
© Christine - Fotolia.com Volgens een enquête van het internetplatform statista.de, blijft ongeveer 73 procent van alle tuinbezitters elke dag in hun groene woonplaats. Nu moet dit onderzoek niet zo serieus worden genomen, omdat dit aantal in de winter zeker niet correct zal zijn. Het feit is echter dat het aantal tuinliefhebbers toeneemt, ongeacht of een pure utiliteitstuin de voorkeur heeft, of dat het een mengeling is van een siertuin en een zelfbedieningsgebied.

In het laatste geval speelt decoratie een grote rol, omdat degenen die hun tuin gebruiken voor ontspanning ook waarde hechten aan "gezelligheid". Wat precies zijn plaats in de tuin vindt, hangt altijd af van de persoonlijke smaak. Op gartentipps.com hebben we je al verschillende ideeën gepresenteerd, zoals hoe je je tuin in een vintage stijl kunt ontwerpen, herfstdecoraties kunt maken of zuidelijke accenten kunt plaatsen met terracotta figuren. Dit artikel gaat voornamelijk over het rustieke tuinontwerp en bijbehorende decoratieve accessoires. De trend naar "ruw" keert terug - ook in onze tuinen.

Wat maakt een rustieke tuindecoratie?

Voor mij associeert het woord rustiek onmiddellijk afbeeldingen in mijn hoofd die doen denken aan oma's oude boerenkast - dus grove decoraties en robuuste vormen mogen niet ontbreken. In tegenstelling tot de puristische inrichting, waar eenvoudige, moderne vormen belangrijk zijn, maakt het rustieke tuindecor indruk met landelijke elementen en vooral veel hout. Als u "echte" blikvangers en een originele rustieke stijl wilt implementeren, bent u op zoek naar antieke schatten. De beste plaats om naartoe te gaan zijn portals met advertenties op internet of rommelmarkten. Als u van bladeren houdt, vindt u de huidige rommelmarktdata op marktcom.de, gesorteerd op staat of postcode.

Maar ook in de handel is er nu een enorme selectie decoratieve elementen voor liefhebbers van de rustieke stijl, die zijn nagebouwd volgens het "oude" model. Meingartenversand.de biedt bijvoorbeeld bloempotten en bloembakken van hout die perfect kunnen worden geïntegreerd in een rustiek tuinontwerp. Het voordeel van deze decoratieve stukken ten opzichte van hun "oude voorouders" is dat ze weerbestendig zijn behandeld en daarom duurzamer zijn.

3 ideeën voor uw rustieke tuindecoratie

Handig zijn de volgende tuinontwerpideeën in een rustieke stijl niet alleen een sieraad in uw tuin, maar ook nuttige elementen. Dit betekent dat u de decoratieve elementen volgens uw eigen persoonlijke wensen kunt planten.

Kruiwagen of handkar opgepimpt

© Animaflora - Fotolia.com

© Kristina Rütten - Fotolia.com

© ChiccoDodiFC - Fotolia.com

© Sabdiz - Fotolia.com

© Tygrys74 - Fotolia.com

© Shelli Jensen - Fotolia.com

© Svetlana - Fotolia.com

Iedereen die zijn jeugd in het land heeft doorgebracht, kent ze nog steeds, de goede oude handkarren of kruiwagens. Vroeger werd het gebruikt om hooi of mest te vervoeren, maar tegenwoordig versieren ze gepimpte karren Jouw tuin. U kunt het uiterlijk individueel wijzigen en verschillende accenten bereiken. Om trouw te blijven aan het rustieke uiterlijk, moet u geen heldere kleuren gebruiken - natuurlijke houttinten zijn beter. Roestige dissels of wielen hoeven niet te worden gepolijst, integendeel, ze vormen de rustieke charme. Lavendel werkt bijzonder goed in uw wagenmodel, maar kruiden zoals peterselie, dille of basilicum kunnen ook worden geplant.

waarschuwing: Voordat je de grond opvult en plant, leg je de folie neer en leg je er een laag van ongeveer 2 cm hoog op.

Tuinmeubelen met een verschil

© Leeyiutung - Fotolia.com

© Marina Lohrbach - Fotolia.com

© Arborpulchra - Fotolia.com

© Kristina Rütten - Fotolia.com

© Varbenov - Fotolia.com

Stoelen, ligstoelen en ook Hollywood-schommels zijn een integraal onderdeel van een gezellige tuinhoek. Mocht een van de zitmeubels er niet meer zo mooi uitzien, gooi het dan niet meteen in het grote afval! Niet meer gebruikte houten stoelen of tuinbanken kunnen prachtig worden omgezet in rustieke tuindecoraties. Het enige dat nodig is, is een beetje fantasie, geschikte planten en natuurlijke materialen. U kunt inspiratie opdoen in de bovenstaande fotogalerij.

Houten kisten - de allrounders

© Goldbany - Fotolia.com

© Neirfy - Fotolia.com

© Marina Lohrbach - Fotolia.com

© Kristina Rütten - Fotolia.com

© Gabi Lahl - Fotolia.com

© Christian Schwier - Fotolia.com

Vroeger lagen lege fruit- en wijnkisten opgestapeld in het bezorggebied van supermarkten, tegenwoordig is het moeilijk om dergelijke exemplaren te krijgen. De reden is de toenemende populariteit om er zelf planken van te bouwen (gedetailleerde instructies voor afdrukken op landidee.info) en het te gebruiken voor verschillende decoratieve doeleinden in het appartement. Maar de lege houten kisten kunnen ook een blikvanger zijn in de tuin. Er is niet veel nodig, omdat het voldoende is om dozen van verschillende grootte op elkaar te stapelen en ze vervolgens te vullen met lantaarns, kruidenpotten of zelfs kerstdecoraties.

Pin
Send
Share
Send