Kruiden

Bouw een sneeuwbar - Instructies voor een geweldige blikvanger bij elk wintertuinfeest

Pin
Send
Share
Send


Wil je in de winter een tuinfeest organiseren? Dan mag een sneeuwbalk natuurlijk niet ontbreken. Hier is een gids voor.

© GioRez - Fotolia.com

Dit jaar oudejaarsfeest zou iets heel bijzonders moeten zijn? Als er genoeg sneeuw is gevallen en je hebt een iets grotere tuin, is er een prachtige manier om een ​​heel speciale winterfeest flair te geven: namelijk met een echte sneeuwbar. Je hebt niet eens teveel nodig om zo'n sneeuwbar te bouwen. Het is belangrijk dat er voldoende sneeuw ligt. Als er niet genoeg alleen in de tuin is, kan het de moeite waard zijn om de straat rond te kijken om te zien of de ene of de andere buurman een iets grotere stapel voor zijn huis heeft opgestapeld terwijl hij sneeuw duwt. Als je het vriendelijk vraagt, zou het geen probleem moeten zijn als je de sneeuw eruit haalt.

Tip:
Als er niet genoeg sneeuw beschikbaar is, kunt u ook een tafel of lege drankkratten als basis gebruiken en de bar er bovenop bouwen - dit bespaart u de laagste sneeuwlaag en beheert met aanzienlijk minder sneeuw.

Het belangrijkste is om de sneeuw zo te verwerken dat deze hard genoeg wordt zodat deze niet meteen weer wordt vervormd door neergelegde flessen en glazen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe je de bar zo duurzaam kunt maken dat deze de avond van de viering tenminste overleeft - vooral als je de bar wilt decoreren met lantaarns en kaarsen. Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om dit te doen - omdat je naast voldoende sneeuw gewoon genoeg water nodig hebt om een ​​sneeuwbar te bouwen.

inhoud

 • 1 Je hebt dit nodig om een ​​goede sneeuwbar te bouwen
 • 2 stap voor stap instructies
  • 2.1 En hier is een korte samenvatting van de werkstappen:
 • 3 tips voor het versieren van een sneeuwbar
  • 3.1 ❍ lantaarns:
  • 3.2 ❍ Kerstverlichting:
  • 3.3 ❍ fakkels:
  • 3.4 ❍ LED-kaarsen:
 • 4 conclusie:

Je hebt dit nodig om een ​​goede sneeuwbar te bouwen

Wanneer het zeker is of een extra onderlaag vereist is of dat er voldoende sneeuw ligt, begint de planning. De lijst met benodigde materialen is relatief kort. Kijk zelf maar:

 • sneeuw
 • als er niet genoeg sneeuw is voor de funderingstafels of lege drankkratten
 • meerdere mortelemmers met randafmetingen van minimaal 40 x 20 cm
 • Tuinslang met sproeikop, die een fijne waternevel kan creëren

Verschillende, bij voorkeur drie of vier, mortelemmers met een rechthoekige vorm zijn erg belangrijk. De randlengte mag niet minder zijn dan 40 x 20 cm. Een diepte van 20 cm is voldoende. Als de mortelemmer iets breder is, is dat geen probleem. Je hebt ook een schep, water en een tuinslang nodig met een mondstuk dat ideaal watermist kan genereren. In elk geval moet de sproeikop de waterstraal zo fijn mogelijk kunnen maken. Hier is een overzicht van het benodigde materiaal:

Stap voor stap instructies

Stap 1:

Als je wilt beginnen, moet je eerst de mortelemmers vullen met de sneeuw. Het is het beste om de muren vooraf nat te maken met een dunne waternevel. Als de sneeuw niet plakkerig is, maar het is poedersneeuw, moet je af en toe een beetje water mengen om de mortelemmer te vullen zodat de sneeuw mooi plakkerig wordt en aan elkaar plakt. Maak vervolgens de sneeuw in de mortelemmers zoveel mogelijk plat. Dan is het zinvol om weer wat water op de sneeuw te verspreiden en de mortelemmer vervolgens in de kou te laten staan ​​zodat het water rondom kan bevriezen. Terwijl het invriesproces plaatsvindt in een van de emmers, kunt u de volgende emmer al vullen.

Stap 2:

Als de sneeuw in de mortieremmers een beetje bevroren is door het water, kun je de emmer omvallen. Nu heb je een afgewerkt sneeuwblok. De blokken van de mortelemmers kunnen nu worden gerangschikt in een L- of U-vorm, afhankelijk van hoe de balk moet worden ontworpen. Tik nu met verse sneeuw op de naden tussen de sneeuwstenen om de gaten te vullen.

Stap 3:

Wanneer de eerste laag sneeuwstenen op zijn plaats zit, is er minstens een tweede rij sneeuwstenen bovenop. De sneeuwbalk moet een hoogte bereiken van ongeveer 1.10. Het is heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat er geen dwarsverbindingen zijn. Dit betekent dat je de sneeuwstenen op elkaar moet leggen. In de tweede rij steken de stenen aan het einde iets naar rechts en links uit. Maar dat is geen probleem, want met een goede schep kunt u overtollige sneeuw gemakkelijk verwijderen.

Stap 4:

Als de bar zo ver is en er nog genoeg sneeuw ligt, is het zinvol om ten minste één rij sneeuwstenen voor de bar in de richting van de zitplaatsen te plaatsen. Deze rij is vervolgens ontworpen zodat gasten hier hun glazen en flessen kunnen plaatsen, terwijl de eigenlijke bar dan echt blijft als een werkplek voor de barman.

Stap 5:

Op het werkoppervlak kunt u nu de flessen of grote koppen gebruiken om lichte depressies in de sneeuw te maken. Dit zijn de plaatsen waar glazen of mokken het beste kunnen blijven staan.

Stap 6:

Als dit tweede deel van de sneeuwbalk ook is ontworpen, moet u opnieuw water over de hele constructie gieten. Je moet op twee dingen letten. Eerst moet het water niet te warm zijn, anders smelt de sneeuw voordat het weer begint te vriezen. En dat kan leiden tot een aanzienlijk hoogteverlies in de sneeuwbar. Je moet ook niet alleen water uit een emmer op de reep gieten. Omdat wanneer je water in sneeuw giet, het meestal een gat creëert waar het water de sneeuw raakt. Om lelijke vervormingen in de sneeuwbalk te voorkomen, is het mondstuk met een mistfunctie noodzakelijk.

Nadat u de sneeuwbar krachtig met ijskoud water hebt verdampt, hoeft u slechts een beetje langer geduld te hebben. Als het water bevroren is, heb je een solide en stabiel sneeuwwerk in de tuin dat de gasten van elk wintertuinfeest zal verrassen. Hier zijn een paar tips voor een tuinfeest in de winter.

By the way:
In elk geval moet u ervoor zorgen dat de bar geen grote hobbels heeft, anders bestaat er een risico op sommige barongevallen in de avond. U kunt dit voorkomen door de afgewerkte staaf weer recht te trekken met een ijskrabber. U kunt ook zonder de uitsparingen voor glazen en flessen en plaats een bord op de bar.

En hier is een korte samenvatting van de werkstappen:

 1. Bevochtig de wanden van de mortelemmers enigszins met water.
 2. Giet sneeuw in de mortelemmer.
 3. Voeg altijd water toe aan poedersneeuw.
 4. Tik voldoende op de sneeuw in de emmer.
 5. Giet weer water over de sneeuw.
 6. Draai de emmers om en plaats de sneeuwstenen.
 7. Bedek de gewrichten met verse sneeuw.
 8. Bouw de balk op een hoogte van ongeveer 1,10 m.
 9. Plaats nog een rij sneeuwstenen voor de bar als gasttafel.
 10. Gebruik flessen of kopjes om uitsparingen te maken in de sneeuw van de gastentafels.
 11. Spuit de hele constructie met water.
 12. Wanneer alles bevroren is, verwijdert u eventuele oneffenheden met een ijskrabber.

Tips voor het versieren van een sneeuwbar

❍ lantaarns:

Lantaarns creëren een romantisch kaarslicht en zijn een echte blikvanger in combinatie met een sneeuwbar. Zorg ervoor dat de lantaarn zelf niet opwarmt, anders kan de sneeuwbalk snel smelten.

❍ Kerstverlichting:

Er is ook een geweldig wintergevoel wanneer je kerstverlichting, idealiter LED-lichtbuizen, aan de bar bevestigt of gewoon op de bar plaatst. Deze hebben ook het voordeel dat ze niet warm worden en daarom geen gevaar vormen voor het bevroren kunstwerk.

❍ fakkels:

Op voldoende afstand geplaatst aan de hoeken en uiteinden van de bar, kan fakkellicht zo'n sneeuwbar onderdompelen in een heerlijk romantisch licht. De gloed, de vlammen die weerspiegelen in het ijs van de sneeuwbar, zal zo'n avond zeker een onvergetelijke ervaring maken.

❍ LED kaarsen:

Een andere mogelijkheid om een ​​dergelijke sneeuwbar te versieren zijn LED-kaarsen. Of het nu LED-theelichtjes of echte kaarsen zijn - deze worden het best ontvangen als je een kleine uitsparing maakt in de bar waar de kaarsen horen te zijn en de kaarsen vervolgens in de bar laten bevriezen - dan zien de kaarsen eruit alsof ze laat ze in de bar. Zulke kaarsen met kleurveranderingen creëren een heel speciale sfeer. Hier zijn een paar voorbeelden van tuinverlichting zonder elektriciteit.

Conclusie:

Een sneeuwbar is absoluut een absoluut hoogtepunt bij elk wintertuinfeest. Hoe u precies uw bar optisch wilt ontwerpen, is uiteindelijk helemaal aan u. Het is echter belangrijk dat je met sneeuwstenen bouwt. Als je gewoon sneeuw opstapelt en er hard tegenaan slaat, bereikt het nooit de hardheid die je nodig hebt om aan de eisen van zo'n bar op een feestavond te voldoen. Een dergelijk construct zou niet stabiel zijn en zou snel wegsmelten. Maar als je de nodige tijd hebt en wilt werken met de sneeuw, kun je binnen een paar uur een geweldige sneeuwbar toveren. Je gasten zullen versteld staan.

Pin
Send
Share
Send