Kruiden

Een vintage tuin aanleggen - creatieve ideeën voor de "oude" look

Pin
Send
Share
Send


Kant, franjes, delicate tinten en ouderwetse franjes - vintage is populairder dan ooit. Wist je dat de tuin ook in vintage stijl kan worden ingericht? Hier zijn onze ideeën.

© S.H.exclusiv - Fotolia.com

Vintage hier en vintage daar - het is helemaal de trend. Kleding, alledaagse voorwerpen of meubels met een retro-look zijn nog nooit zo populair geweest. Maar wat is "vintage" eigenlijk? Omdat bijna iedereen er nu over praat, durf je het nauwelijks te vragen.

De term vintage (Duits voor "ouderwets") verbergt objecten, kleding en accessoires van een oudere datum. Maar dit betekent niet alleen de vondsten van oma's zolder, maar ook dingen die speciaal voor deze trend zijn gemaakt en die er gewoon oud uitzien.

In de tussentijd kunnen we deze speelse stijl niet alleen steeds meer waarnemen in kleding en woonaccessoires, maar ontdekken we ook steeds meer accessoires en meubels voor tuinen en terrassen.

Maar hoe geef je je tuin die typische vintage flair? Waar begin je Welke accessoires zijn geschikt voor buitengebruik? En waar haal ik de "oude" items vandaan?

Vragen over vragen, waarop we u nu graag het antwoord willen geven. Laat je een beetje inspireren.

Eén ding van tevoren: de vintage-stijl biedt verschillende decoratiemogelijkheden. We willen u hier alleen een stimulans geven. Dan kunt u natuurlijk uw creativiteit de vrije loop laten.

Tuinmeubelen met een vintage flair

© animaflora - Fotolia.com Zelfs als u hier en daar veel kunt bereiken met kleine decoratieve accessoires, is en blijft het terras het middelpunt van de belangstelling in een tuin. En dat is precies waar je moet beginnen en de vintage flair verspreiden. En wat is de belangrijkste blikvanger op een terras? De stoelen natuurlijk. Oude meubels uit grootmoeders tijd hebben natuurlijk een speciale charme. Ze hebben karakter en vertellen verhalen. Helaas hebben tegenwoordig niet veel mensen toegang tot verschillende oude tuinmeubelen. Als je geluk hebt op internet en nog steeds een aanbieder vindt, moet je vaak vreselijke prijzen verwachten voor het meubilair. De vraag bepaalt immers de prijs.

Natuurlijk hoef je niet zonder te doen. Ik vond bijvoorbeeld speciale zitplaatsen gemaakt van gerecycled visboothout op gartenmoebel.de. Hier wordt alleen het hout van oude vissersboten gebruikt. Als dat niet vintage genoeg is, weet ik het niet. Het duurzame en duurzame tuinmeubilair is handgemaakt en elk product is uniek vanwege de verschillende kleursamenstelling. Op het terras heeft u in een mum van tijd een blikvanger in vintage stijl gemaakt.

»Trouwens: Tuinmeubelen in vintage look kunnen ook worden opgeroepen van europallets. U kunt gedetailleerde instructies vinden over hoe u dit zelf kunt doen. En als u de zitgroep nog steeds wilt perfectioneren met een armoedige, chique look, vindt u instructies op selbstmachen.de. Dit creëert stap-voor-stap individuele tuinmeubelen die zelfs de buren jaloers maken.

Tuinaccessoires als kers op de taart

Natuurlijk werkt niets zonder accessoires. Als we eerlijk zijn, maken ze ongeveer 80 procent uit van de algehele indruk.

Als u uw tuin in een vintage stijl wilt inrichten, vindt u veel inspiratie op internet. Ik wil je graag kennis laten maken met de klassieke accessoires:

Decoraties gemaakt van zink:

Wie kent ze niet? Kuipen, emmers, kannen, containers en kannen van zink. Je kunt ze in elke vintage tuin zien en ze zien er echt geweldig uit met verse bloemen en planten. Hoe zit het bijvoorbeeld?

© Yantra - Fotolia.com

© Primalux - Fotolia.com

© UJac - Fotolia.com

© Myimagine - Fotolia.com

De zinkvoorwerpen zijn echt rustiek als ze al begonnen te roesten.

Uitzonderlijke aanplant:

Oude items zijn de ultieme en alles-van-de vintage look. Vaak ontbreekt het echter aan bepaalde dingen. Mijn tip: plant deze objecten gewoon. Zoals hier b.v.

© gabisteffen - Fotolia.com

© D. Ott - Fotolia.com

© krokodi11 - Fotolia.com

© silentforce - Fotolia.com

© Jeanette Dietl - Fotolia.com

© Jeanette Dietl - Fotolia.com

Accenten leggen met verlichting:

Natuurlijk mag licht niet ontbreken in een vintage tuin. Kaarsen en lampen hoeven niet altijd op tafel te liggen? Hoe vind je b.v. deze ideeën?

© StudioSG - Fotolia.com

© Stefan Körber - Fotolia.com

© illustrissima - Fotolia.com

Vintage tuinverlichting lantaarns

Nieuw van oud

Sommige dingen kunnen gewoon niet worden gekocht. Ideeën zitten vaak in het hoofd, maar er is niets in de handel te vinden. Nu hoef je het idee niet op te geven. Veel accessoires en items kunnen nog worden opgeknapt. Hier zijn drie opties:

Nieuwe kleur - nieuwe look

Vintage hoeft niet altijd houtkleurig te zijn. Lichte pasteltinten zoals roze en mint zijn vooral populair bij vrouwen, maar grijs, paars en een subtiel blauw zijn ook ideaal voor een vintage look. Er is een grote selectie kleuren voor het schilderen op hout, terracotta en zelfs zink in elke speciaalzaak. De experts bevelen voorbehandeling aan voor hout en zink!

Lees ook: Houten tuinmeubelen opnieuw schilderen - stap voor stap instructies

Versier met folie

Een andere optie is om uw meubels, individuele items of accessoires te decoreren met decoratieve folies. Van de hier genoemde is dit zelfs de eenvoudigste variant, omdat de bijbehorende objecten eenvoudig moeten worden vastgezet.

Hier heb ik b.v. een grote selectie gevonden op creatisto.com. De volgende zijn beschikbaar:

  • verschillende bloemenprints
  • oude VW-pestkoppen
  • Krantenfolie
  • retro patroon
  • en nog veel meer

Laat hout kunstmatig verouderen

Hout is natuurlijk klassiek voor de vintage look. Maar als je bijvoorbeeld zelf iets wilt bouwen, heb je er vaak niet oud hout voor klaar. Maar dat is niet erg, want hout kan kunstmatig worden verouderd met drie eenvoudige ingrediënten.

Deze video laat precies zien hoe dit werkt:

Pin
Send
Share
Send