Kruiden

Maak een ernstig arrangement voor Allerheiligen - Instructies voor prachtige ernstige sieraden

Pin
Send
Share
Send


Op Allerheiligen is het traditie om de graven te versieren en regelingen te treffen. Je hoeft ze niet eens te kopen. Je kunt het ook zelf doen.

Allerheiligen worden de doden geëerd. Allerheiligen is een religieus festival dat op 1 november wordt gevierd. Zoals de naam al doet vermoeden, worden alle heiligen op deze dag herdacht. Op deze dag is het vooral gebruikelijk om naar de begraafplaats te gaan, de overleden familieleden te bezoeken en hun graven te versieren. Vooral arrangementen die enkele dagen van tevoren in overvloed beschikbaar zijn, zijn bijzonder populair. Maar waarom kopen als je ze zelf kunt maken? Het maken van een ernstig arrangement voor All Saints is leuk, goedkoop en vereist geen speciale kennis. Je hebt zelfs niet veel materialen nodig.

Dat heb je nodig voor een ernstige regeling

❍ bloemenschuim:

De eenvoudigste manier om graafarrangementen te maken is met bloemenschuim als basis. De zeer lichte en relatief zachte massa is verkrijgbaar in blokken van verschillende afmetingen en kan indien nodig ook gemakkelijk op maat worden gesneden.

❍ takken:

Twijgen zijn allesbehalve het einde van het grafarrangement. Gebruik de dichtst begroeide uiteinden van sparren of vuren takken.

❍ draad:

Gewone bloem draad is goedkoop en volledig voldoende voor de productie van een ernstige opstelling.

❍ tang:

U hebt een tang of combinatietang nodig om de draad door te knippen.

❍ mes:

Als je bloemenschuim wilt snijden, is een mes met een lang mes dat niet gekarteld is indien mogelijk precies goed.

❍ Decoratiemateriaal:

Nu is je smaak vereist! Natuurlijke materialen zoals sparren en dennenappels, gedroogde bloemen, varens, boomsponzen en droge agavebladeren zijn bijzonder populair, maar ook houten figuren of gekleurde houten ballen. Vooral in deze vaak natte en koude tijd rond Allerheiligen gaan deze materialen bijzonder lang mee.

Hoe u zelf een regeling kunt treffen

❶ Snijd eerst de schuimbasis met het mes. Als richtlijn voor de grootte kunt u een diameter of randlengte schatten van 25 tot 30 centimeter. De vorm moet egaal zijn, bijvoorbeeld rond of vierkant. Kleine afwijkingen zijn niet langer een probleem, omdat het bloemenschuim later zal worden bedekt door takken en het decoratieve materiaal.

❷ Steek nu de twijgen in het bloemenschuim zodanig dat ze in een cirkel van het midden naar de zijkanten helden. Hoe verder binnen het invoegpunt, hoe langer de tak zou moeten zijn, zodat idealiter alle takken eindigen in een cirkelvormig pad rond de basis.

❸ Bevestig eerst alle decoratieve materialen zonder natuurlijke uiteinden met draad. Dit werkt heel gemakkelijk met sparren en dennenappels door de draad tussen de afzonderlijke dekkingen te leiden. Met strobloemen kunt u de draad eenvoudig om de stengel wikkelen. Boomsponzen kunnen worden doorboord.

❹ U hoeft nu alleen het bloemenschuim in een kleurgecoördineerde pot te plaatsen. Uw opstelling heeft dus een goede houvast en kan niet omvallen in wind en weer.

Trucs voor een smakelijk graven

Als het gaat om het verspreiden van de decoratieve materialen, is een beetje gevoeligheid en een gevoel van de juiste hoeveelheid vereist. Aan de ene kant mag de opstelling niet zo overbelast zijn dat bijna geen enkele tak zichtbaar is. Aan de andere kant moet het er ook niet saai en liefdeloos uitzien. Op de foto's ziet u een paar stijlvolle arrangementen voor Allerheiligen, die recht doen aan de gelegenheid:

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Martin_P - Fotolia.com

© Martin_P - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© contadora1999 - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© Petra Beerhalter - Fotolia.com

© fotoknips - Fotolia.com

Een tip aan het einde:

Qua kleur moet u altijd een hoofdkleur kiezen voor uw arrangement. Gebruik altijd een oneven aantal decoratieve materialen. Bijvoorbeeld een pijnboomtak en drie rode grassen. Hierdoor lijkt de opstelling meer harmonieus.

Video: The Periodic Table: Crash Course Chemistry #4 (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send