Kruiden

Narcissen in een glas planten - zo breng je de lente in huis

Pin
Send
Share
Send


Narcissen brengen de lente in huis. Bijvoorbeeld in de vorm van snijbloemen. Maar het is veel leuker als je de narcissen in het glas plant.

Breng de lente in huis Wanneer de eerste narcissen hun bloemen openen in maart, weten we dat de lente niet ver weg is. Met Pasen bloeien ze in al hun glorie. Vandaar de tweede naam Osterglocke.

Maar natuurlijk gedijen de planten niet alleen in de tuin. Je kunt ook de narcissen in het appartement planten en de bloeiende lente op de vensterbank krijgen. Het ziet er bijzonder mooi uit, b.v. wanneer je de narcissen in de pot plant. Dit is een echte blikvanger die je in een mum van tijd hebt voltooid.

Je hebt nodig:

  • een of meer narcissenbollen
  • een 20 cm lange glazen vaas
  • Decoratief grind in fijne korrel (tot 5 mm)
  • Regenwater / leidingwater
  • Bollenmeststof (vloeibaar)
  • een koffiefilter
  • Decoratie zoals Twijgen, veren, mos
  • bast

Stap voor stap uitgelegd

Stap 1 - Bereid de pot voor:

Vul het glas minimaal voor de helft met het grind. Pas op dat u de container niet beschadigt. Leg vervolgens de dunne takken langs de rand van het glas. Als je wilt, kun je ook veren of wat mos in het glas leggen.

Stap 2 - Plaats bloembol (len):

Leg vervolgens de ui of uien in het grind met de uiteinden naar boven gericht. De rest van de ui hoeft niet meer bedekt te zijn met grind. Houd een minimale afstand van enkele centimeters tussen afzonderlijke lampen aan om rotting te voorkomen. Als u de uien dicht bij de rand van de pot plaatst, krijgt u later de mogelijkheid om de wortels live te zien groeien.

Stap 3 - Water toevoegen (ontkalken en):

Als u water rechtstreeks uit de regenton gebruikt, kunt u het rechtstreeks in het glas gieten. De hoeveelheid is voldoende als de bovenrand van het water net de uien raakt. U moet echter eerst kraanwater ontkalken. Dit werkt goed door het water grondig te koken en het vervolgens door een gewoon koffiefilter te laten lopen.

Stap 4 - Zet het glas in het donker:

Plaats de pot op een koele en donkere plaats. Ze simuleren de licht- en temperatuuromstandigheden in de tuinvloer. Na twee weken kunt u het glas vervolgens op een lichtere plaats verplaatsen, bijvoorbeeld op de vensterbank. Nu zouden de eerste worteldraden gevormd moeten zijn en het is tijd om het water te vervangen. Voeg wat vloeibare bloembollenmeststof aan het water toe zodat de jonge planten zich goed ontwikkelen. Ververs het water minstens een keer per week om rotting te voorkomen.

Ongeveer vier weken nadat de uien zijn geplant, kunt u genieten van het uitzicht en de heerlijke geur van de bloeiende narcissen.

Decoratie Tip:

Met een kleine bast die u om het glas bindt, of kleine, kleurrijke paaseieren, kan een lente-achtige blikvanger worden opgeroepen op de eettafel.

Stap 5 - Zet uien in de tuin:

Wilt u volgend jaar paasklokken in de tuin hebben? Gebruik dan gewoon de narcissenbollen uit de pot. Wacht een beetje na de bloei en verwijder dan de droge stelen. Doe de uien vervolgens in plantgaten die ongeveer drie keer zo diep moeten zijn als de uien breed zijn. Geef de vers geplante uien water en kijk uit naar volgend jaar bloei.

Video: Bloembollen Planten in een schaal (November 2020).

Pin
Send
Share
Send