Kruiden

Kerstmagie op de tuinvijver - 6 stijlvolle ideeën voor kerstversiering

Pin
Send
Share
Send


Net op tijd voor Advent schittert het weer in veel ramen en voortuinen. Maar je kunt ook de tuinvijver voor Kerstmis ontwerpen zonder veel moeite. We hebben u hier 6 ideeën gepresenteerd.

De tuinvijver is een plek waar we in de zomer kunnen ontspannen en heel dicht bij de natuur kunnen zijn. Het is stijlvol geënsceneerd met stijlvolle lichte objecten, zodat we 's avonds altijd een glimp kunnen opvangen.

De tuinvijver is vaak zo aangelegd dat deze nog vanuit de woonkamer te zien is. Het is dus logisch om de tuinvijver in de winter even decoratief te maken als in de zomer. Vooral met Kerstmis kunt u de magie naar uw tuinvijver brengen met kleine decoratieve ideeën. (Leestip: kerstversiering in de tuin - 3 tips) En geloof me, de buren worden groen van jaloezie. Iedereen kan voortuinen en ramen versieren. 😉

Ik wil u graag kennis laten maken met 6 ideeën die gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd.

Zorg voor een kerstsfeer in de tuinvijver

In de meeste gevallen is de tuinvijver niet alleen een vijver waarin vissen zwemmen.

Als je een redelijk groene duim hebt en vrij creatief bent, zorg je er natuurlijk ook voor dat er een stijlvolle sfeer rondom de vijver wordt gecreëerd zoals alleen de tuinvijver is. Fonteinen, populaire planten en struiken, zitjes of decoratieve figuren - het is precies hieromheen dat je nu je fantasie de vrije loop kunt laten.

✰ Idee 1: versier struiken en struiken met kerstballen

Er is nauwelijks een tuinvijver waar niet minstens één struik of struik in de buurt is. Je kunt dit gebruiken om je kerstballen onder te brengen. Wat voor Pasen werkt, werkt tenslotte ook voor Kerstmis.

Misschien moet je de nieuwe kristallen glazen bollen niet nemen, plastic kerstballen doen hetzelfde buitenshuis. Deze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende patronen.

Hang eenvoudig een paar ballen decoratief aan de struik. Als je wilt, kun je ook zelfgemaakte vilten hangers bevestigen. Deze kunnen nat worden, maar dit tast het vilt niet verder aan en heeft geen invloed op de kwaliteit.

✰ Idee 2: geënsceneerde decoratieve elementen

De tuin staat vol met decoratieve elementen. Of het nu sneeuwpop, kerstman of eland is - in het donker zijn deze echter niet echt effectief. Met speciale spots kun je deze decoratieve figuren vakkundig opvoeren en er 's avonds vanuit de woonkamer van genieten.

Elektriciteit en water zijn meestal niet compatibel, dus ik raad u aan vijverlampen rechtstreeks bij de speciaalzaak te bestellen. Deze lampen zijn zorgvuldig gecontroleerd voor gebruik buitenshuis en zijn ook beschermd tegen stof en waterstralen (let op de IP-nummers!). Zorg er dus voor dat de gezellige kerstperiode niet eindigt in vuurchaos.

»Tip: In de zomer kunt u vervolgens de vijverspot gebruiken om de fontein of rotsfontein te verlichten.

✰ Idee 3: decoratieve verlichtingsfiguren instellen

In plaats van eenvoudige decoratieve figuren met schijnwerpers te verlichten, kunt u ook vertrouwen op gloeiende figuren. De handel heeft hier een breed assortiment. Sneeuwmannen, elfen, rendieren, kerstmannen in verschillende ontwerpen of zelfs engelen en andere dieren met een kerstlook - het vak kent bijna geen grenzen. Alles wat je leuk vindt is toegestaan ​​en past in de rest van de tuindecoratie.

"Belangrijk! Bescherm stopcontacten en verlengkabels weerbestendig. Het verhoogde elektriciteitsverbruik met Kerstmis is niet ongewoon - maar u kunt het tegengaan. Het is raadzaam om de lichten alleen 's avonds aan te zetten en eventueel met een timer te laten werken. Dit kan minstens een paar euro besparen.

✰ Idee 4: versier de bedden met kerstverlichting

Kerstverlichting is niet alleen bedoeld voor de spar in de woonkamer, je kunt ze ook buiten aan bedden of kleine struiken bevestigen. Kerstverlichting is al lang meer dan alleen 0815-ontwerpen. Er zijn nu veel verschillende kleuren en zelfs vormen die voor een gezellige flair zorgen.

Nogmaals, het is belangrijk dat u de bijbehorende elektrische connectoren weerbestendig beschermt.

✰ Idee 5: maak arrangementen van dennentakken

Bijna iedereen heeft een adventskrans op tafel. Maar u kunt ook een bloemstuk maken voor de tuinvijver. Deze kan niet zwemmen, maar als hij in een bepaalde hoek wordt geplaatst of op een hobbel wordt geplaatst, creëert hij een speciale magie die niet iedereen heeft.

Deze video laat zien hoe je zelf een adventskrans kunt knopen en decoreren. In plaats van de normale kaarsen kunt u dan sfeervolle LED-kaarsen gebruiken. Sommige hiervan kunnen al op afstand worden in- en uitgeschakeld. Je hoeft dus niet eens uit te gaan om te vrijen. Je kunt ook kleine glazen met theelichtjes gebruiken - probeer het eens.

✰ Idee 6: drijvende kaarsen

Drijvende kaarsen zien er altijd erg sfeervol uit op een vijver. Omdat de kerstmotieven nogal schaars zijn, moet u zelf wat werk verzetten. Omdat je met weinig moeite zelf drijvende kaarsen kunt maken - met snijders zoals sterren, sparren, harten, vallende sterren en peperkoekmannen, is dit in een mum van tijd gedaan.

Je hebt nodig:

  • theelichtjes
  • Kerst koekjessnijders van het bakken
  • Geurolie (optioneel)
  • Kleurpotloden om in te kleuren
  • Onderlaag met aluminiumfolie

Stap 1: smelt de was
Eerst moet je de was smelten om later de gewenste motieven te krijgen. Doe kokend water in een pan of kom. Haal de pit van het theelichtje en plaats de rest in een andere kom. Nu kun je de was smelten in een waterbad.

Stap 2: voeg kleur en geur toe
Zodat de kaarsen niet alleen wit uitkomen, kunt u waskrijtjes gebruiken om de was te kleuren. Schraap hiervoor eenvoudig met een mes langs de pen en giet de vallende chips in de was. Als je wilt (en de drijvende kaarsen ook binnenshuis wilt gebruiken), kun je ook een beetje geurolie toevoegen. Kerstgeuren zijn kaneel, sinaasappel, gebakken appel, enz.

Stap 3: geef was in vorm
Leg nu een mat klaar en leg deze neer met aluminiumfolie. Plaats er nu de gewenste motieven op. Vanaf het bakken heeft iedereen thuis zeker enkele kerstvormen. Druk dit iets steviger op de basis en vul de vorm een ​​kwart met was. Pas als dit is opgedroogd, geef de lont op. In het geval van drijvende kaarsen mag de lont zich nooit aan de onderkant bevinden, anders zal deze in het water weken en de kaars zal niet later aankomen.

Nu kun je de mal helemaal vullen met wax. Laat het vervolgens goed drogen. Nu zijn de zelfgemaakte drijvende kaarsen al klaar voor gebruik.

»Mijn tip: Zelfgemaakte drijvende kaarsen zijn ook perfect als een klein kerstcadeau.

Je kunt met weinig moeite zien dat je een echte kerstsfeer kunt creëren vanuit een somber bestaan ​​in de tuinvijver. Het hoeft niet veel geld te kosten om iets speciaals te doen. Vaak heb je de meeste keukengerei sowieso thuis. Vaak ontbreken de creatieve ideeën gewoon. Ik hoop dat ik je aan het denken heb kunnen zetten zodat je nu met Kerstmis kunt genieten van het uitzicht op de tuinvijver.

Pin
Send
Share
Send