Kruiden

Terras in de herfst - 5 slimme decoratie-ideeën

Pin
Send
Share
Send


De dagen worden korter, de temperaturen zijn oncomfortabel en de lucht wordt grijs - de herfst is hier! Met onze slimme decoratie-ideeën kunt u wat kleur terugbrengen naar uw terras.

De tijd dat de zon ons wakker kietelt, is langzaam voorbij. We draaien en draaien ons bed in en willen de dekens over onze hoofden trekken. Precies hetzelfde 's avonds. We maken ons liever comfortabel op de bank met een gezellige deken en een warme kop thee, in plaats van het tuinieren. (Leestip: maak de tuin winterbestendig - kleine checklist) Het is bijna overal hetzelfde.

Vooral in onze breedtegraden is het echter niet zo dat de lucht vanaf oktober altijd grijs in grijs is en constant regent. Het is niet voor niets dat men spreekt over de Gouden Oktober. Ook hier zijn er nog steeds mooie zonnige dagen waarop u comfortabel op het terras kunt zitten en misschien kunt genieten van de heldere lucht, gewikkeld in een deken. Zodat de sfeer herfstachtig en uitnodigend is, hebben we vandaag 5 slimme decoratie-ideeën voor u samengesteld.

5 herfstdecoratie-ideeën voor het terras

➤ Tip 1 - Pompoenen voor kleuraccenten

Pompoenen zijn niet alleen een decoratie voor Thanksgiving en Halloween. Pompoenen in verschillende kleuren en vormen zijn populair tijdens het herfstseizoen. Ze vormen spatten van kleur op tafels of onder bloeiende herfstbloemen. Ze zijn ook een absolute blikvanger in decoratieve kommen.

Pompoenen gaan erg lang mee en rijpen goed, zelfs in de herfstzon. Dus je kunt de pompoenen na de decoratieperiode nog steeds gebruiken. Om te voorkomen dat de pompoenen van onder rotten, moet je ze af en toe van onderaf afvegen of in een rieten mand leggen.

Natuurlijk is het vooral aantrekkelijk wanneer de pompoenen eerder in uw eigen tuin zijn gegroeid. Dus je kunt het bed gebruiken als dat nodig is en de verschillende soorten pompoen waar je zelfs voor wordt verwend en niet alleen afhankelijk zijn van de supermarkt naast de deur. (Leestip: pompoenen planten - 2 opties)

➤ Tip 2 - Vul plantenbakken bij

Het feit dat de bloemen en planten van de zomer hun hoofd hebben opgehangen, betekent niet dat uw terras er nu saai en saai moet uitzien. Er zijn allerlei soorten planten die je in de herfst nog buiten kunt planten. De heide is erg populair en vooral bekend. De handel heeft hier al een paar variëteiten. Sommigen met bloemen en anderen met knoppen altijd gesloten. Beide zien er buitengewoon aantrekkelijk uit vanwege de kleurintensiteit en geven prachtige kleuraccenten. (Leestip: heide planten - zo is het gedaan)

Waar je de heide in plant, is ook helemaal aan jou. Er zijn hier verschillende opties. Enerzijds kun je de planten natuurlijk in allerlei soorten potten plaatsen. Het ziet er erg mooi uit in de herfst als je ze plant in gevlochten manden of levensechte dozen, die je vervolgens prachtig kunt versieren.

Plantenpotten met verlichte objecten zijn een speciaal hoogtepunt. De verlichting zorgt voor een magische sfeer tijdens de avonduren en de bloeiende heide geeft je de kleuraccenten.

Ik ontdekte bijvoorbeeld speciale plantenbakken op www.accentum.net. Zie foto rechts. Niet erg goedkoop maar een echte blikvanger.

➤ Tip 3 - knutselen met kastanjes en eikels

Een andere zeer typische herfstdecoratie zijn kastanjes en eikels. Hiermee kun je aan allerlei dingen sleutelen. Kleine dieren zijn erg populair bij kinderen. Kastanjes kunnen ook gemakkelijk worden gemaakt in kleine kettingen die je overal kunt hangen. Zelfs eenvoudige strengen met kastanjes en eikels kunnen afwisselend prachtig worden bevestigd aan de terrasoverkapping.

Kleine houten spiesjes met kastanjes en eikels kunnen ook gemakkelijk in de grond van bloembakken of potten worden gestoken. Ik heb veel unieke ideeën gevonden voor handwerk met kastanjes op www.heimwerker.de. Kijk maar eens rond en blader een beetje.

»Tip: Als je geen zin hebt om kastanjes te verzamelen tijdens een herfstwandeling, vind je zeker een aantal kinderen in de buurt die natuurlijk graag voor een kleine vergoeding verzamelen.

➤ Tip 4 - Vul vazen ​​met herfstartikelen

Er is altijd een plek op tafels en banken voor vazen, kaarsen en dergelijke. Je creëert gewoon altijd een magische feel-good-sfeer.

In plaats van verse bloemen kunnen vazen ​​ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Vul ze met simpele dingen uit de natuur. Dit kunnen kastanjes, bladeren, kleine pompoenen, eikels, beukennoten, dennenappels, kleine paardenmokken of zelfs heldere appels zijn. Schik de afzonderlijke materialen mooi en versier de vaas met een mooie herfststrik. Leg het dan op een kleine kleurrijke zee van bladeren en je bent klaar. Zo eenvoudig en toch een absolute blikvanger.

➤ Tip 5 - bladeren en herfstkransen verfraaien toegangsdeuren

In de herfst vallen de bladeren langzaam maar zeker van de bomen. Voordat je allemaal bij elkaar komt en het op de compost gooit, kun je de mooiste kiezen en een kleurrijke herfstbladerenkrans maken. Steek eenvoudig een klein gaatje in het midden met een naald en rijg er een lint doorheen. Uiteindelijk maak je gewoon een kleine knoop en is de krans klaar om op te hangen.

Je kunt ook kastanjes, rozenbottels of eikels tussen de afzonderlijke bladeren plaatsen. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een paar extra accenten. Als individuele bladeren niet genoeg voor je zijn, kun je ook een echte krans vlechten van stokken en ze uitrusten met materialen uit de natuur. De afbeelding rechts laat zien hoe dit eruit zou kunnen zien.

U kunt meer creatieve ideeën voor de herfst vinden met gedetailleerde stapsgewijze instructies, bijvoorbeeld op www.kidsweb.de. Onder hen zijn ook veel figuren om te zetten uit maïs, rozenbottels, kastanjes, enz.

Veel plezier met knutselen en decoreren!

Pin
Send
Share
Send