Kruiden

Gebruik glassplinters als tuindecoratie: ideeën en instructies

Pin
Send
Share
Send


Scherven brengen geluk! Dus waarom zou je geen glassplinters gebruiken als tuindecoratie? Hier vindt u ideeën en instructies voor het inzetten van de splinters.

Splinters van glas zijn een prachtige tuindecoratie

Kleurrijke stukjes glas hebben altijd een grote aantrekkingskracht op ons mensen gehad, omdat ze vaak op kleine edelstenen lijken. En vooral wanneer de zon erin wordt weerspiegeld, komt hun individuele uitstraling bijzonder goed tot uitdrukking. Dat is de reden waarom onlangs bijzonder stevige glasfragmenten gemaakt voor buitenshuis tot de absolute decoratielievelingen voor tuinen behoren.

De combinatie van licht en glas laat de splinters zelfs in het donker effectief schijnen. Verwar glassplinters echter niet met de gladde glazen steentjes die in kleinere hoeveelheden worden aangeboden, die meestal alleen geschikt zijn voor kleine decoratieve doeleinden en slechts in beperkte mate voor gebruik buitenshuis. We hebben het hier over puin of granulaat dat prima is en in elke tuin past.

In de onderstaande tekst leggen we enkele ideeën uit over hoe u de glassplinters in de tuin kunt gebruiken en hoe u ze correct kunt gebruiken.

Ontwerpideeën voor de tuin

➤ Idee nr. 1 - Verfraai bedden en kuipen:

Glassplinters zijn nu verkrijgbaar in een breed scala aan formaten en bijna alle kleuren. Kleine splinters (korrelgrootte tussen 5 en 40 millimeter) zijn bijzonder geschikt voor de decoratie van bedden en kuipen, waarbij een vereiste van ongeveer 40 tot 50 kilogram splinters per vierkante meter wordt berekend (afhankelijk van de storthoogte en installatie op het volledige oppervlak).

➤ Idee nr. 2 - Versier de zwemvijver, het tuinzwembad en het terras:

Splinters van glas kunnen ook optimaal worden gebruikt rond zwemvijvers, tuinzwembaden en als terrasgrens. Een idee dat bezoekers zal verbazen!

➤ Idee nr. 3 - maak voorbeelden of afbeeldingen:

Bedrijven hebben zelfs de mogelijkheid om hun eigen bedrijfslogo met glassplinters in de buitenruimte weer te geven. Je kunt ook kleurrijke motieven en dus echte kunstwerken in je tuin maken met de verschillende kleuren.

Verspreidend gebroken glas in de tuin - kleine instructies

➤ Stap 1 - koop glasfragmenten:

Allereerst gaat het natuurlijk om het kopen van de juiste stukken glas. Het is noodzakelijk dat u altijd duidelijk maakt of ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis, bestand zijn tegen vorsttemperaturen en toegankelijk zijn. Verder moeten het getrommelde glasfragmenten zijn, waarvan de scherpe randen al zijn afgebroken.

Wat de kleuren betreft, vindt u glasfragmenten in groen, blauw en bruin. Dit komt omdat ze een recyclingproduct uit de flessenindustrie zijn. Dit verklaart ook waarom glasfragmenten van rood, geel, violet enz. Vaak duurder zijn.

➤ Stap 2 - leg het tuinvlies:

Als u uw tuin wilt verfraaien met gebroken glas, vereist dit een beetje voorbereidend werk. Voordat u de glassplinters uitspreidt, moet u een plastic tuinvlies op het hoogst mogelijke gietoppervlak aanbrengen, zodat onkruid niet later tussen de glassplinters kan groeien. Je moet dan natuurlijk het tuinvlies uitknippen in het gebied van individuele, reeds bestaande planten, waarvoor altijd een zogenaamde kruising wordt aanbevolen - til het vlies voorzichtig over de planten en plaats het zo dicht mogelijk terug.

Als u het bloembed echter vers maakt, moet u het vlies eerst volledig uitspreiden, dan een kruissnede maken op de beoogde plantplaats en vervolgens de plant plaatsen.

Tip:

Als u meerdere niet-geweven webs legt, moet u ervoor zorgen dat de afzonderlijke webs royaal overlappen op de interfaces.

➤ Stap 3 - Verdeel het bulkmateriaal gelijkmatig:

Zodra je het tuinvlies rond de planten hebt gelegd, kun je het oppervlak vullen met glassplinters. Je moet deze vanaf het begin zo groot mogelijk verdelen en niet over één plek kantelen.

Vervolgens kunt u de glassplinters voorzichtig met een plastic hark verspreiden om een ​​vlak oppervlak te creëren.

Goed zorgen voor gebroken glas

U kunt hoogwaardige, meestal weerbestendige glassplinters van tijd tot tijd reinigen met een waterslang. U hoeft dit echter niet vaak te doen, omdat het zeldzaam is om algen op de afzonderlijke brokken te vinden. De reden hiervoor is het niet-poreuze oppervlak van het glas. Je moet echter wel puin en herfstbladeren verzamelen die zich op het bed verzamelen. In de regel heeft deze effectief ogende tuindecoratie niet meer zorg nodig.

Pin
Send
Share
Send