Kruiden

Tuinballen: 5 modellen gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Tuinballen zijn momenteel een must-have onder tuindecoratie-items. Daarom willen we u vijf van dergelijke modellen hier presenteren.

Leuke blikvanger: tuinballen

In het verleden vond de tuinliefhebber steeds meer felgekleurde tuinballen alleen in het land. Hier vooral in de cottage-tuinen. De reden hiervoor was gemakkelijk te vinden. Hun kleuren, die optimaal reflecteren in zonlicht, werden gebruikt om hebzuchtige vogels af te schrikken. Dankzij de tuinballen werd de oogst van de eigen vruchten in elk geval gespaard van dit gevaar vanuit de lucht.

Tegenwoordig worden kleurrijke tuinballen gemaakt van plastic, glas, natuursteen, roestvrij staal, gips, metaal en klei. Verschillende maten, modern kleurenspel en vaak met decoratieve accessoires - dus ze laten een grote verscheidenheid aan ontwerpen toe in de tuin, maar ook op patio's en balkons. Op deze manier willen we u vijf verschillende modellen van dergelijke tuinballen in meer detail introduceren.

Tuinballen: 5 modellen gepresenteerd

Model nr. 1 - glazen tuinballen:

Voor veel tuinbezitters is de glazen tuinbal waarschijnlijk de mooiste variant, daarom is het de voorkeur te vinden in moderne tuinsystemen. Mondgeblazen glazen bollen worden tegenwoordig aangeboden met een fascinerend kleurverloop (bijvoorbeeld hier) en zijn een absolute blikvanger.

»Tip:

Mondgeblazen glazen bollen worden vaak in gespecialiseerde winkels aangeboden in de vorm van druppels en met lichtgevende elementen die erin kunnen worden gebruikt.

Alle glazen bollen kunnen echter alleen worden opgesteld tijdens het pure tuinseizoen (na de ijsheiligen tot de late zomer), omdat ze vaak snel breken bij sterke vorsttemperaturen. Belangrijk: zelfs in geval van storm en hagel moeten ze onmiddellijk worden beschermd.

Model nr. 2 - kleituinballen:

Veel klei-tuinballen zijn echte kunstwerken, worden vaak zelfs met de hand gemaakt en decoreren de tuinbedden op een speciale manier. Maar er zijn nog eenvoudigere varianten in tuincentra die u ook goedkoper kunt kopen. En je kunt ook eenvoudig zelf zo'n bal van klei maken. Je kunt dan je fantasie de vrije loop laten.

En ook hier geldt het principe dat klei niet bestand is tegen vorsttemperaturen of grotere hagelstenen.

Model nr. 3 - plastic tuinballen:

De plastic tuinballen, die vaak ook verkrijgbaar zijn in bouwmarkten (of hier), kunnen worden omschreven als de meest kosteneffectieve variant. Ze zijn extreem slijtvast en kunnen zelfs in de wintermaanden buiten worden achtergelaten. Je kunt ook een geweldige kerstdecoratie in de tuin toveren met een plastic bal.

Bovendien zijn plastic ballen zeer gemakkelijk schoon te maken, ze zijn verkrijgbaar in vele maten en zijn vanwege hun vernis goed geschikt om de vogels in de zomermaanden nog steeds uit de tuin te houden.

Model nr. 4 - natuurstenen tuinballen:

Tuinballen gemaakt van natuursteen, meestal gevormd uit graniet of marmer, zijn onlangs aangeboden in gespecialiseerde winkels. De natuurlijke verscheidenheid aan kleuren maakt zelfs elke bal uniek!

»Tip:

Let bij het kopen op hoogwaardige gepolijste oppervlakken, die ervoor zorgen dat de afzonderlijke ballen permanent worden gereinigd! Vooral omdat natuursteen extreem duurzaam is.

Model nr. 5 - roestvrijstalen tuinballen:

Tuinballen gemaakt van roestvrij staal (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar) zijn bijzonder elegant omdat ze niet alleen schitteren in de zon, maar ook bijzonder weerbestendig zijn - zelfs op winterdagen.

»Tip:

Roestvrij stalen ballen worden vaak ook aangeboden als zwemballen voor de tuinvijver. Daar laten ze een bijzonder indrukwekkende indruk achter, zelfs bij weinig licht.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in:

»Maak uw eigen tuindecoratie - 4 ideeën gepresenteerd
»Maak uw eigen metalen tuindecoratie - 2 ideeën gepresenteerd
»Verfraai de tuin met decoratieve items
»Decoratie in de tuin - 4 tips voor het koude seizoen

Pin
Send
Share
Send