Kruiden

Maak zelf tuindecoraties van metaal - 2 ideeën gepresenteerd

Pin
Send
Share
Send


Wat zou een prachtige tuin zijn zonder de juiste decoratieve objecten? Daarom willen we hier twee ideeën presenteren over hoe je zelf tuindecoraties van metaal kunt maken.

Laat je creativiteit de vrije loop

Kleurrijke rozenbollen vast tussen de planten, keramische dieren die op stenen platen stoeien, of Boeddha-figuren gemaakt van graniet. Dit zijn decoratieve elementen die elke tuin visueel opfleuren. Maar bijna iedereen moet in de tuin staan. Dus hier is onze suggestie: plaats tuindecoraties van metaal in de tuin.

Deze trend is momenteel in volle gang, dus wees een van de eersten die dergelijke objecten in de tuin heeft. Uw tuin krijgt alleen een individuele toets wanneer u dergelijke decoratieve objecten zelf maakt. We vertellen je hier wat je nodig hebt en 2 ideeën voor geweldige metalen tuindecoraties.

Wat heb je ervoor nodig?

Een plasmasnijder, die daadwerkelijk wordt gebruikt door hulpdiensten, is geschikt voor het verwerken van het metaal. Vanwege de voordelen ten opzichte van andere snijbranders wordt het echter steeds vaker gebruikt in het hobbygebied. Maar het is niet goedkoop.

Met een draagbare plasmasnijder kunt u in principe verschillende metalen verwerken. In principe werkt het als een omgekeerde lasmachine. Omdat de plasmastraal het metaal scheidt in plaats van het samen te voegen door de hitte.

Vanwege de hoge snijsnelheid kunt u een plasmasnijder gebruiken om precieze en zuivere sneden en zelfs gebogen lijnen te snijden. Het kan ook met één hand worden bediend. Er zijn geen grenzen aan uw creatieve mogelijkheden. Je kunt het gebruiken om filigraanpatronen en motieven in metalen platen te snijden.

Maak zelf tuindecoraties van metaal - 2 ideeën gepresenteerd

Idee nr. 1 - sfeervolle lantaarns

Wat dacht je van een metalen lantaarn die sfeervol licht voor de voordeur oproept in de komende winter? Hiervoor heb je een plaatmetalen buis of vier metalen platen nodig, waarin je verschillende patronen kunt snijden met behulp van de plasmasnijder. Voor herfst en winter zijn bladeren, engelen of sparren leuke ideeën voor het patroon. Bijvoorbeeld, uw lantaarn zou kunnen uitzien:

Lantaarn van metaal

En zo maak je het beste je eigen lantaarn:

Stap 1:

Als u een buis van plaatstaal gebruikt, moet u deze eerst op de gewenste hoogte snijden. Als u metalen platen gebruikt, moet u deze ook op maat snijden.

Stap 2:

Teken vervolgens het geselecteerde patroon met een wit potlood en snijd vervolgens in de buis / metalen platen.

Stap 3:

Als u metalen platen gebruikt, moet u deze aan elkaar lassen. Om uw lantaarn stabiliteit te geven, kunt u ook een kleine metalen plaat aan de onderkant lassen.

Uitgerust met een theelicht of een kaars, roept de lantaarn nu interessante lichteffecten op met zijn patroon.

Idee nr. 2 - figuren van metaal

Met behulp van de plasmasnijder kun je ook figuren van metaal maken. Van een metalen plaat kun je b.v. knip een compleet figuur uit. Er kunnen bijvoorbeeld grappige pompoenhoofden voor Halloween- of Santa Claus-hoofden worden gemaakt.

U kunt ook afzonderlijke onderdelen uitsnijden en deze vervolgens aan elkaar lassen. Op deze manier krijgen de figuren driedimensionaliteit. Dit is een geweldige methode, vooral voor engelenfiguren.

Verf je metalen figuren er bovenop

Tip:

Als u een metalen staaf aan de figuur last, kunt u deze zelfs in de grond steken.

Conclusie:

Een mooie tuindecoratie kan echt gemakkelijk en snel worden gemaakt van verschillende dingen. Met deze ideeën wordt uw tuin echter een heel individueel sieraad.

Pin
Send
Share
Send