Kruiden

Decoratie in de tuin - 4 tips voor het koude seizoen

Pin
Send
Share
Send


Meestal verspreidt zich in de late herfst een somber beeld in tal van tuinen. Zodat uw tuin er niet saai uitziet, hier zijn 4 tips voor een mooie decoratie in de tuin.

Laat je fantasie de vrije loop

Tip 1 - selectie van decoraties

Naast hooi en stro zijn ook verzamelde noten en kastanjes, kleurrijke pompoenen en herfstbladeren en takjes takken beschikbaar voor de selectie van decoraties. Bovendien worden gedroogde artisjokbloemen, lampionbloemen, klimopranken, steenkruiden, wortelstokken, gedroogd fruit (bijv. Sinaasappelschijfjes), enz. In veel gevallen worden bloeiende asters, chrysanten en heide ook tot de jaarwisseling aangeboden in de kwekerijen. Die kan worden gebruikt om de herfstdecoraties in veel kleuren op te vrolijken.

Erg grappig: Je kunt mooie figuren uit hooi en stro binden. Probeer het gewoon.

Tip 2 - Versier

Alle soorten vorstbestendige terracotta vaten en metalen troggen in entreegebieden en terrasgedeeltes zijn ideaal voor het decoreren. Maar zelfs in de bloembedden zelf wordt een herfstarrangement al snel de blikvanger van een hele tuin. In het meestal stormachtige herfstseizoen is het echter altijd raadzaam om de decoratieve items stevig binnen de respectieve opstelling te bevestigen. Bijvoorbeeld met draad, bamboestokken, spijkers, gaas en dergelijke.

Tip 3 - bloeiende planten

Alle verse planten moeten altijd direct in de grond of in de plantenbak worden geplaatst om te worden versierd. Vervolgens kunt u de geselecteerde decoratieve items voor de plant mooi rond de plant draperen.

En terwijl kort na de jaarwisseling kerstrozen en sneeuwklokjes vers uit de grond schieten, trekken deze delicate bloemen speciale aandacht wanneer ze worden gemarkeerd. Bijvoorbeeld met vers dennengroen dat je losjes rond deze groepen planten kunt plaatsen.

Tip 4 - Creëer sfeer

Het is vooral belangrijk in het koude seizoen dat deze decoraties ook speciale sferen in de tuin creëren. Van half september tot november worden de grote pompoenen vaak uitgehold en versierd met kaarslicht. Vooral in donkere uren zijn deze pompoenen bijzonder gezellig. Maar kleine lantaarns waarin kaarsen flikkeren zien er bijzonder mooi uit in de tuin.

De plaatsing van perkamentzakken langs de tuinpaden, die zeer sfeervol kunnen worden uitgerust met theelichten, is ook bijzonder modern geworden. Deze decoratie mag u echter niet uit het oog verliezen.

Rond de kersttijd kun je gemakkelijk bloeiende bloemstokken vervangen door kerstdecoraties, zoals kerstboomballen of glanzende tuinballen. Evenzo zullen tal van kerstdecoratie-artikelen voor de tuin ook worden aangeboden in speciaalzaken.

Video: 18 GRIEZELIGE HALLOWEEN-IDEEƋN DIE JE IN NO-TIME KUNT MAKEN (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send