Kamerplanten

Vermenigvuldig hibiscus met zaden - instructies en tips

Pin
Send
Share
Send


Hibiscus kan gemakkelijk worden vermeerderd door zaden. In deze handleiding vindt u drie manieren om zaden te verspreiden.

© thayra83 - Fotolia.com Exotische flair in de tuin, dat is wat de hibiscus brengt. Of het nu eenzaam is, als haag geplant of in een groep geplant - de Aziatische struik trekt in elk geval bewonderende blikken. Dus als u op "meer" hibiscus in uw tuin vertrouwt, is het goed om deze struik misschien zelf te vermenigvuldigen.

Naast de mogelijkheid om de hibiscus te vermeerderen met stekken, kunnen de vereiste zaailingen ook worden gekweekt uit zaden. Twee aspecten spreken ervoor: aan de ene kant bewaar je je portemonnee en aan de andere kant vervult het succes het hart van je tuinman met trots. We willen je graag een kleine gids geven over het vermenigvuldigen van de hibiscus met zaden.

Vermenigvuldig tuinhibiscus met zaden - 3 opties

1. De tuinhibiscus met zichzelf. Zoek daarom naar jonge planten onder uw bestaande struiken. In dit geval graaft u de zaailingen gewoon op en plant u ze op de gewenste locatie. Voordat je dit doet, maak je de grond onder de struik voorzichtig los en trek je de jonge planten er voorzichtig uit.

2. De zaden kunnen ook in de herfst buiten worden gezaaid. Ze blijven in de zaaibed in de winter. Het teeltgebied wordt voorbereid met zaadgrond, waarna de zaden op deze speciale grond worden gelegd. Bedek de zaden vervolgens met een laag van een halve centimeter droge zaaigrond en bevochtig de grond voorzichtig met water.

De uit zaden gekweekte hibiscus lijkt niet noodzakelijk op de moederplant. In de tuintaal staat: de plant is "niet zaadbestendig".

3. U kunt de hibiscus half maart binnenshuis in de zaaddoos zaaien. Om dit te doen, vul de doos met zaadgrond en bevochtig het. Leg nu je hibiscuszaad erop. Bedek ten slotte de zaden met een halve centimeter laag zaadgrond en besproei het voorzichtig met water. Plaats de zaaidoos op een lichte plaats. U moet echter direct zonlicht vermijden. Houd de zaadaarde vochtig tot de zaden in ongeveer 2 tot 3 weken ontkiemen.

Nog een belangrijke opmerking: Voordat u de zaden van de hibiscus oogst om in de herfst te zaaien, wacht u totdat de zaaddozen bruin worden.

Video: De Hedera of klimop stekken: hoe doe je dat? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send