Kruiden

Rozen snijden in de zomer: belangrijke informatie en andere onderhoudswerkzaamheden

Pin
Send
Share
Send


Zoals zoveel bloemen, moeten rozen in de zomer worden teruggesneden. Het is belangrijk b.v. het snoeien van vervaagde scheuten. Maar wees voorzichtig: er zijn een aantal dingen om te overwegen.

Natuurlijk doet de roos, ook bekend als de koningin van bloemen door liefhebbers, het niet zonder zorgen, zelfs in de zomer. Je moet goed opletten, bijv. het terugsnijden van vervaagde scheuten van bloeiende rozen. Omdat dit de plant stimuleert om een ​​mooie tweede stapel te produceren. Dienovereenkomstig kunt u zich twee keer per jaar verheugen op prachtig bloeiende rozen.

Om de plant echter echt een tweede paal te laten produceren, moet verder onderhoud worden verricht. In de zomer rozenkrans helpen ze de planten gezond te houden. Maar wat moet er precies in de zomer worden gedaan? We hebben een klein overzicht voor u gemaakt.

voorgaandvolgende

11 Snijd bloeiende rozen altijd terug

Met eenmalige bloeiende "oude rozen" kunt u de vervaagde bloemen met rust laten, want hier ontwikkelen zich decoratieve rozenbottels in de herfst. Als je echter niet van de droge bloeiwijzen houdt, kun je ze natuurlijk verwijderen. Je moet echter zeker een schaar gebruiken voor meer bloeiende rozen. Maar waar moet rekening mee worden gehouden?

❶ Snijd scheuten terug met enkele bloemen

Snoei vervaagde rozenblaadjes die op zichzelf staan, zoals in roos, tenminste boven het eerste of tweede volledig ontwikkelde blad. Afhankelijk van de variëteit bestaan ​​de volledig ontwikkelde bladeren uit vijf tot zeven blaadjes.

➯ Er zijn meestal enkele bladeren op de spruitpunt onder de bloemknoppen die niet volledig zijn ontwikkeld. Deze hebben vaak slechts drie folders.

❷ Snoeien van rozen bloeiend in schermen

Er is een speciale eigenschap van snoeien in kleine struikrozen of andere rozen die in schermen bloeien. Breek eerst enkele, vervaagde bloemen uit. Pas als de hele schermbloem gebloeid is, knip je hem helemaal uit. Snoeien wordt ook gedaan over de eerste of tweede volledig ontwikkelde bladeren.

❸ De "cosmetische" snit

Het is niet ongewoon dat sommige scheuten hoog worden. U kunt de groei echter corrigeren met een diepere snede. Als er een sterkere zomersnoei is, wordt de tijd van de tweede bloei uitgesteld.

➯ Belangrijk: als u uw roos terugsnijdt, plaats de schaar dan altijd een kleine hoek ongeveer een halve centimeter boven het oog (zie hier).

1. Snijd altijd bloeiende rozen terug

22 Bewapen jezelf met snoeischaar en handschoenen

Niet alleen moet je roos gezond blijven, maar jij ook. Daarom moet u absoluut geschikte handschoenen dragen tijdens het snijden, omdat het risico van de stekels vaak wordt onderschat. Langdurige ontsteking kan zich snel ontwikkelen door verwondingen.

Haar roos daarentegen houdt er vooral van. De rozenschaar moet daarom goed worden gemalen. Alleen dan zal de snede soepel zijn en geen extra doelgebied voor ongedierte bieden. Wij bevelen b.v. ook een zogenaamde rozenschaar (hier bijvoorbeeld verkrijgbaar). Het kan met één hand worden bediend en houdt geknipte scheuten of bloemen vast. Hoe het risico op letsel te verminderen.

➯ De beste manier om de rozennoei weg te gooien is met huishoudelijk afval. Dit voorkomt dat schimmelsporen en ongedierte die niet direct zichtbaar zijn, de compost met ziekten infecteren.

2. Bewapen jezelf met snoeischaar en handschoenen

33 Verwijder schietpartijen

Vrij zelden, maar van tijd tot tijd schieten zogenaamde wilde scheuten uit de grond nabij de wortels van de rozen. Je kunt deze scheuten duidelijk onderscheiden van de gebruikelijke, omdat het gebladerte meestal lichtgroen is en de bladeren kleiner en meer geveerd zijn. Deze spruit schiet uit het spelbed van de verfijnde rozen. De basis is de wortel van een sterke en snelgroeiende wilde roos. Als je de wilde scheut niet verwijdert, wordt je roos te groot.

➯ Het is het beste om game shoots af te scheuren op het ontluikende punt

De beste manier om de gameschiet te verwijderen, is door hem af te scheuren op het punt van opkomst (hier op de foto weergegeven). Voordat u dit doet, is het raadzaam om de grond te verwijderen totdat u het startpunt bij de wortel van de roos ziet.

3. Verwijder schietpartijen

44 Maak de grond weer goed los

Aan het einde van de onderhoudswerkzaamheden is het raadzaam om de grond tussen de planten regelmatig los te maken. Omdat door regen, irrigatie en ook stappen op het oppervlak wordt verdicht en afgezet. Breek daarom de aarde-ijsschots ongeveer 15 centimeter diep met een rozenvork. Dit betekent dat de vloer enerzijds beter wordt geventileerd, wat de luchthongerige rozenwortels ten goede komt. Anderzijds worden de haarvaten in de grond onderbroken en verdampt minder water uit de grond.

➯ Over water gesproken:

In de zomer is het belangrijk voor de rozen dat ze voldoende gehydrateerd zijn. Vooral jongere planten, waarvan de wortelstructuur nog niet goed is ontwikkeld, moeten nu regelmatig worden bewaterd. De behoefte is ongeveer 10 tot 15 liter water per roos.

Hoe vaak u water moet geven, hangt af van de aard van de bodem. Een lichte (zandige) bodem moet vaker in een lange droge periode worden bewaterd dan een zware (leem). Lees hier meer over hoe u rozen correct water kunt geven.

Video: Wat doe je in de tuin in november? Tuinieren in de herfst. Tuinmanieren (Januari- 2021).

Pin
Send
Share
Send