Kruiden

Rozen snijden in de herfst - waar u op moet letten

Pin
Send
Share
Send


Rozen snijden in de herfst: sommige roomexperts raden het af. Anderen pleiten ervoor. Wat u veilig kunt wegsnijden en wat u zo veel mogelijk moet laten, meer hierover hier.

Rozen met rozenbottels worden in de herfst niet gesnoeid

Wanneer de dagen in de late herfst korter worden en de rozenbedden geleidelijk winterklaar worden, houden veel hobbytuiniers zich bezig met de vraag: "Mag ik mijn rozen in de herfst snijden?", Sommige rozenexperts zijn van mening dat de rozenschaar in de herfst moet worden achtergelaten. Anderen, daarentegen, beantwoorden de vraag bevestigend, zij het met de hint om de herfst voorzichtig te snoeien. “Voor en tegen” staan ​​dus in de balans. In de volgende twee secties willen we verduidelijken wat u veilig kunt wegsnijden met de herfstsnit en wat u zo ver mogelijk moet laten. Allereerst: als u de roos in het najaar teveel knipt, riskeert u het komende jaar aanzienlijke schade.

voorgaandvolgende
Bloemenmummies kunnen zonder aarzeling worden afgesneden in de herfst

11 Wat kunnen de snoeischaren zonder aarzeling doen?

Het snoeien van rozen in de late herfst is bedoeld om te voorkomen dat mogelijke ziekteverwekkers waardoor plantenziekten in de winter in het rozenbed achterblijven. Omdat dood plantmateriaal de broedplaats is voor schimmels, rotting en infecties.

➢ In de late herfstwanneer de eerste ijzige nachten vallen, vindt de herfstsnoei plaats. In die tijd stopten de rozen grotendeels met groeien. De bloemmummies worden nu uit de scheuten verwijderd. U kunt de uiteinden van de scheuten waarop de bloemen zitten terugsnijden. Je kunt de roos dus voor de winter schoonmaken.

➢ Op de struik en klimrozen de bijzonder lange zijscheuten kunnen ook een beetje worden ingekort. Anders kunnen ze in de winter onder de sneeuwbelasting wegbreken en zo de plant ernstig beschadigen.

1. Wat kan de snoeischaar zonder aarzelen prooien?
Adembenemende rozen groeien opnieuw en opnieuw wanneer de herfstsnoei beperkt is

22 Wees slim voor de schade!

Vergeet niet dat de hoofdsnede altijd in het voorjaar plaatsvindt. Dit betekent dat u alleen in het najaar wat orde op uw rozenbed creëert. Een sterke snoei kan grote schade aanrichten aan de rozen. Een zorgeloos snoeien kan dus het laatste "einde" betekenen voor de prachtige plant.

➢ Op vorstvrije dagen drijft de rozen zelfs in de winter. De bovenste scheuten worden wakker en duwen tegen de delicate roosscheuten. Zodra de vorst weer ondergaat, bevriezen ze dood. Dus als je je roos in de herfst te veel terugsnijdt, kunnen je ogen nauwelijks schieten in het voorjaar.

➢ Open wondenveroorzaakt door de herfst snoeien van de roos scheuten kan niet langer goed genezen. Als gevolg hiervan dringt de vorst vrij in de pulp van de plant en sterft een groot deel van de reeds ingekorte scheuten.

Video: Stamroos snoeien: tips van om stamrozen te snoeien. (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send