Kruiden

Vermenigvuldig pioenen met zaden - zo is het gedaan

Pin
Send
Share
Send


Pioenen vermenigvuldigen met zaden is niet voor ongeduldige tuinders. Als u het nog steeds wilt proberen, vindt u hier instructies.

Pioenen vermenigvuldigen met zaden is een test van geduld

Het is zeker niet bijzonder moeilijk om pioenrozen uit zaden te laten groeien en ze dus te vermenigvuldigen. Het is echter alleen de moeite waard voor geduldige amateur-tuiniers die hun planten in vrede en met liefde willen laten groeien en ze willen zien gedijen. De vermeerderingsvariant is absoluut niet voor tuiniers die snel succes willen zien, omdat het even kan duren voordat de eerste bloemen worden gezien.

Wanneer is de beste tijd voor verspreiding?

De beste tijd om pioenen te vermeerderen is van september tot oktober. Om dit te doen, moet je ofwel zaden van je eigen plant nemen aan het begin van de herfst of zaden kopen van een kwekerij.

Hoe pioenrozen door zaden te verspreiden:

1 Plant de zaden in diepe zaadbakken die u eerder hebt gevuld met voedselrijke cactussen. Plaats de kommen vervolgens op een gedeeltelijk beschaduwde plaats. Het is dan belangrijk dat u de grond altijd vochtig houdt.

2 De eerste plantscheuten zijn in het voorjaar te zien. De zaailingen blijven echter ondergronds. Nu moet je zandsubstraat en wat kwarts aan de grond toevoegen.

3 Omdat de planten in het voorjaar een diep wortelstelsel hebben ontwikkeld, moet je beginnen met verpotten. Het is het beste om hiervoor diepe palmkuipen te gebruiken. Dit geeft uw pioenrozen voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.

4In de zomer moet u de kleine planten in halfschaduw plaatsen. Uiterlijk in augustus moet u dan bemesten en ervoor zorgen dat de grond rijk is aan voedingsstoffen. Nu zal de groei van zaailingen stagneren tot de lente.

5In de herfst kunt u de pioenrozen op hun definitieve locatie planten. Net als volwassen planten kunnen ze dan zonder problemen de winter doorbrengen. Later is het echter belangrijk dat u de pioenen steunt.

Video: De Stamroos of roos op stam snoeien in de lente: Hoe doe je dat? Tuinmanieren (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send