Kruiden

Bouw zelf een tuinbank in een vintage look

Pin
Send
Share
Send


Ben je dol op vintage, ook in je tuin? Gebruik dan onze instructies en tips om uw eigen tuinbank met een vintage look te bouwen.

© Jeanette Dietl - Fotolia.com De nieuwe favoriete plek in uw tuin zou een tuinbank met een vintage look kunnen zijn. De tand des tijds lijkt zijn stempel op het hout te hebben gedrukt. Met slechts een paar eenvoudige stappen kunt u helpen en het bos een verhaal geven. Tuinmeubelen met een vintage uitstraling komen goed tot hun recht, vooral in de romantische boerentuin. Het resultaat is een gezellig onderkomen, waar u de dag kunt afsluiten en het gezin zich terug kunt trekken voor een korte pauze. We zullen u nu vertellen hoe u het hout een natuurlijke patina kunt geven en een gezellige bank voor de tuin kunt bouwen.

inhoud

 • 1 vintage tuinmeubelen
 • 2 Hoe krijgt het hout zijn vintage look?
 • 3 tuinbank met een vintage look en je favoriete kleur
 • 4 Verf een tuinbank in een vintage look - hoe het werkt!
 • 5 Bouw een tuinbank met een vintage look - stap voor stap
  • 5.1 Bouw een vintage tuinbank - materiaallijst
  • 5.2 Welke hulpmiddelen zijn nodig?
  • 5.3 Een overzicht van de afzonderlijke werkstappen
 • 6 tuinbank gemaakt van europallets in vintage look

Vintage tuinmeubelen

Vintage meubels zien er bijzonder goed uit in de tuin omdat het robuust lijkt en letterlijk wordt gewassen met al het water. Niets lijkt hen te schaden, zelfs als de tand des tijds al aan hen hebben geknaagd. Vintage banken zijn stevig en vergeven krassen en vlekken. Natuurlijk houten meubilair met een vintage look is een pluspunt voor elke buitenruimte, de ogenschijnlijk verouderde meubelstukken in een gezellige landelijke tuin lijken bijzonder harmonieus.

Hoe krijgt het hout zijn vintage look?

Het geheim is heel eenvoudig - het hout moet meerdere keren worden geverfd en vervolgens worden geschuurd. Vervolgens worden de oppervlakkige verflagen verwijderd en blijft de kleur in de verdiepingen behouden. Je begint te schilderen met witte acrylverf. Laat ze goed drogen en breng vervolgens een lichtbruine vernis aan. Zodra deze laag is opgedroogd, wordt een laag donkerbruine acrylverf aangebracht. Zodra alle verflagen goed zijn opgedroogd, schuurt u de planken tot de gewenste look is bereikt.

"Tip: De gewenste vintage look kan het beste worden bereikt als het schuren handmatig wordt gedaan in plaats van met een slijpmachine.

Tuinbank met een vintage look en je favoriete kleur

© Ingo Bartussek - Fotolia.com Acrylverf is slechts één manier om een ​​tuinbank te schilderen met een vintage look. Het effect is echter nog beter met krijtverf. Hiermee kan elke gewenste kleur worden bereikt en u kunt de tuinbank ontwerpen in wit, blauw, groen of andere trendy kleuren voor de buitenruimte.

Een tuinbank in een vintage look schilderen - hoe het werkt!

Als het hout ouder is, wordt het eerst behandeld met een vochtige doek. Je kunt spiritus gebruiken als reinigingsmiddel. Als hout in contact komt met vocht, staan ​​de houtvezels op. Het hout moet na het reinigen licht worden geschuurd, zodat het de verf later beter bedekt.

Als eikenhout wordt gebruikt voor de tuinbank, moet het hout worden voorbehandeld met een isolerende primer voordat de krijtverf wordt aangebracht. Deze primer beschermt na het schilderen tegen lelijke vlekken. Deze vlekken kunnen worden veroorzaakt door de ingrediënten van het hout, maar wijnvlekken, koffievlekken of watervlekken kunnen niet gemakkelijk worden overschilderd. Als de ondergrond niet geïsoleerd is, verschijnen deze altijd.

Je zult niet fout gaan met deze bestseller:

#voorvertoningproductwaarderingprijs
1 Krijtkleur Shabby Chic Lak Landstijl Vintage Look… 325 beoordelingen23,95 €Naar de winkel

"Tip: Alle bijzonder harsachtige houtsoorten moeten worden voorzien van een isolerende basis. Dit geldt naast eik ook voor mahonie of dennen.

Als het hout dienovereenkomstig is voorbehandeld, kan de kleur worden aangebracht. Krijtkleuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren of kunnen worden gemengd bij de gespecialiseerde dealer. Krijtverf is gemakkelijk om mee te werken en gemakkelijk aan te brengen. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht en laat de verf goed drogen. Als u een tweede kleur wilt aanbrengen, de kleur misschien iets wilt wijzigen of met een tweede kleur wilt werken, kan dit na ongeveer acht uur worden gedaan. Dit is hoe lang de krijtverf moet drogen.

Om de gewenste vintage look te krijgen, wordt het hout geschuurd totdat individuele verflagen zijn verwijderd. Als u hiervoor geen slijpmachine gebruikt, maar het met de hand schuurt, is het veel gemakkelijker om de gewenste gebruikte look te bereiken, zelfs als enige spierkracht vereist is. Met de molen haal je teveel kleur in één keer weg, wat kan resulteren in volledig kleurloze vlekken. Als het hout de gewenste vintage look heeft, krijgt het een laag blanke lak en wordt het vervolgens behandeld met was.

Bouw een tuinbank met een vintage look - stap voor stap

In het volgende voorbeeld leggen we de constructie uit van een stabiele en comfortabele tuinbank met een rugleuning. Er zijn natuurlijk talloze mogelijke variaties, dus dit kan slechts een voorbeeld zijn. U kunt de afmetingen van het hout aanpassen aan uw persoonlijke omstandigheden of u kunt ook een bank zonder rugleuning ontwerpen.

Bouw een vintage tuinbank - materiaallijst

Houten planken in verschillende afmetingen:

bestanddeelnummermassa
Rugleuning, stoel, voorzijde6112,5 cm
Armleuningen, zijpanelen669,5 cm
Carrier houten stoel25 cm x 62,5 cm
Houten rugleuning242 cm x 5 cm
Dragers aan de voorkant26,7 cm x 5 cm
Top van rugleuning1112,5 cm x 8,5 cm
Top van armleuningen266 cm x 6,5 cm
voeten266 cm x 5 cm

Welke tool is nodig?

 • Accuschroevendraaier
 • Compacte zaag met scheurhek, verstekhoekbevestiging en hardmetalen doorslijpschijf
 • slijpschijven
 • Hot lijmpistool
 • verzonken schroeven

Een overzicht van de afzonderlijke werkstappen

 1. Behandel planken
 2. Snijd planken
 3. Monteer de zijdelen en armleuning
 4. Bevestig de houten steunen
 5. Zitting en voorkant vastschroeven
 6. Monteer de rugleuning
 7. eindmontage

Zodra alle planken de gewenste vintage look hebben gekregen, kunnen ze op maat worden gesneden. Natuurlijk kunt u ook individuele dimensies instellen. In ieder geval moet je voorzichtig werken.

"Tip: Teken de afmetingen aan beide zijden van de planken.

Stel de doorslijpschijf van de compacte zaag in op een snijdiepte van 20 millimeter. Als u een compacte zaag met een scheurhek gebruikt, helpt dit u om recht te zagen. De verstekhoekbevestiging is de beste optie voor diagonaal zagen.

"Tip: Als u niet over een geschikte zaag of weinig handmatige vaardigheden beschikt, kunt u de planken op de juiste afmetingen laten knippen in een bouwmarkt op locatie.

❶ Nu zijn de zijdelen en de armleuning geïnstalleerd. Plaats hiervoor drie 69,5 cm lange steigerplanken naast elkaar. Bevestig nu de voetstukken (66 x 5 cm) aan de korte zijden. De voeten worden met verzonken schroeven gelijk met de rand bevestigd. Om de armleuning te bevestigen, draait u het zijpaneel zodat het op de smalle kant komt. De planken met de afmetingen 66 x 6,5 cm worden nu op de smalle zijde geschroefd. Deze stappen worden voor beide zijdelen uitgevoerd.

❷ Nu is het tijd om de stoel en het voorpaneel te ontwerpen. De houten steunen voor de zitting zijn bevestigd aan de binnenkant van het zijdeel op een hoogte van 36 cm. De steunstokken moeten over de langsborden lopen en precies met de achterrand sluiten.

Trag Het ondersteunende hout voor de voorkant (6,7 x 5 cm) wordt bevestigd in een hoek van 90 graden naast het voorste uiteinde van het ondersteunende hout. Bij een juiste bevestiging resulteren de twee houten stokjes in een "L", waarbij de kortsluiting letter stukken gelegen aan de voorzijde. Deze stappen worden herhaald aan de binnenkant van het tweede zijpaneel, waarbij het ondersteunende hout voor de voorkant op een omgekeerde manier wordt bevestigd.

❹ Bevestig nu de voorkant van de tuinbank aan de zijdelen. Dit wordt gedaan door de zijdelen om te draaien en de 112,5 cm lange steigerplanken op de korte steunbalken te schroeven. Zet vervolgens de bank rechtop, plaats de planken op de houten steunen en bevestig de schroeven aan beide kanten.

Om het nog comfortabeler te maken, heeft onze tuinbank een rugleuning. Dit kan optioneel worden weggelaten.

❺ Voor dit doel worden de resterende 112,5 cm lange planken eerst naast elkaar geplaatst. De houten stokjes van 42,5 x 5 cm lang liggen er vlak op. Zorg ervoor dat de planken aan de bovenkant en zijkanten gelijk liggen en schroef vervolgens het hele ding aan elkaar. De smalle bovenkant (112,5 x 8,5 cm) is nu verbonden met de bovenrand van de rugleuning. Lijn nu de rugleuning uit met de gewenste hellingshoek en schroef deze aan de zijkanten vast.

❻ Als er scherpe of ruwe randen zijn, worden deze vervolgens geschuurd. Vul de resulterende schroefgaten met porievuller. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe tuinbank bestand is tegen weer en wind, wordt een geschikte houtolie of houtglazuur aangebracht.

Tuinbank gemaakt van europallets in een vintage look

© maho - Fotolia.com Wil je het jezelf zo eenvoudig mogelijk maken en wil je niet zonder een tuinbank met een vintage look? Gebruik dan gewoon europallets. Europalletbanken zijn stabiel en robuust, kosten weinig en zijn snel op te zetten. Het hout hoeft niet uitgebreid te worden behandeld, omdat de trendy gebruikte look al bestaat. Zes pallets zijn nodig voor een eenvoudige bank van europallets.

Het hout kan naar wens worden behandeld. Je hoeft niet veel te doen voor de natuurlijke vintage look, breng gewoon een verzorgende houtolie of houtglazuur aan. Als de pallets gekleurd moeten worden, maak dan het oppervlak ruw, breng verdunde acrylverf aan en schuur ze na het drogen tot het gewenste gebruikte uiterlijk is bereikt.

Plaats de pallets en schroef twee stukken aan elkaar. Er is dus al een stoel gemaakt. Een andere pallet wordt gebruikt voor de rugleuning en deze worden op de rug geschroefd met de twee reeds geplaatste pallets, die als een stoel dienen. Op deze manier kunt u verschillende ziteenheden maken, die vervolgens op de installatieplaats moeten worden geschroefd. Voor een bank met normale afmetingen zijn zes europallets, d.w.z. twee zitplaatsen, voldoende. U kunt de bank echter op elk gewenst moment uitbreiden en een ruime zithoek creëren die ook om een ​​hoek kan worden geplaatst.

»Tip: Met zachte kussens en kussens wordt het echt comfortabel op de palletbank.

Video: Nicole bouwt een sidetable kastje voor naast de nieuwe bank (Oktober 2020).

Pin
Send
Share
Send